Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

Edgaras Ulanovas – apie svarbų „Žalgirio“ pasiekimą ir „Rytą“ Eurolygoje

Vilniaus „Rytas“ ilgai priešinosi Kauno „Žalgiriui“, tačiau Edgaras Ulanovas ketvirtojo kėlinio viduryje padėjo tašką pirmajame LKL finalo serijos mūšyje. Po puolėjo tritaškio iš dešiniojo krašto Šarūnas Jasikevičius patenkintas spaudė kumštį, o Dainius Adomaitis nieko nebelaukdamas prašė minutės pertraukėlės. Tačiau skirtumą iki 17-os taškų išauginęs E.Ulanovo šūvis galiausiai įtvirtino žalgiriečių pergalę 79:64.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

E.Ulanovas šioje serijoje turi svarbesnę užduotį, nei pataikyti tritaškį iš aikštės kampo.

Jis dengia karščiausią LKL atkrintamųjų žaidėją Arną Butkevičių, kuris iki pirmojo susirėmimo su žalgiriečiais rinko vid. 18,6 taško, 7,8 atkovoto bei 2,4 perimto kamuolio ir 27,8 naudingumo balo.

A.Butkevičius vis tiek buvo efektyvus – įmetė 13 taškų (4/10 met.), atkovojo 4 kamuolius (2 puolime), perėmė 3, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Tačiau E.Ulanovas pranoko buvusį bendražygį naudingumu – pats įmetė 10 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų, o A.Butkevičiui neleido „Ryto“ nusitempti į dar vieną pergalę.

„Jis dabar žaidžia tikrai gerai ir atkrintamosiose rodo gerus rezultatus, – pasakojo 27-erių puolėjas, su A.Butkevičiumi petys į petį kovojęs dėl aukso medalių jaunimo rinktinėse. – Matosi, kad jis perėmęs lyderystę ir bando tempti paskui save visus.

Labai svarbu jį sustabdyti. Niekada nėra lengva žaisti prieš vedančius žmones. Bet mes ruošėmės ir bandysime sustabdyti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis ir Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis ir Arnas Butkevičius

Vis dėlto „Žalgiris“ patikimai eliminavo kitus svarbius „Ryto“ ginklus.

Per pastarąją trejų rungtynių atkarpą galingai žaidęs sostinės klubas laimėdavo pirmuosius kėlinius vidutiniškai 10,3 taško skirtumu, o per 40 minučių praleisdavo vos 59,7 taško.

Bet tai „Žalgiris“ Kaune pirmąjį ketvirtį laimėjo dviženkliu skirtumu ir vien per 10 minučių į „Ryto“ krepšį suvertė net 27 taškus (27:16).

VIDEO: E.Ulanovas: apie „Rytą“ Eurolygoje ir svarbų „Žalgirio“ pasiekimą

Maža to, žalgiriečiai „Rytui“ leido įmesti vos 64 taškus – mažiau vilniečiai pastarąjį kartą buvo įmetę tik kovo 10-ąją. Beje, irgi su „Žalgiriu“ (59).

E.Ulanovas ne taip skambiai apdainuotu, bet labai reikšmingu „Žalgirio“ pasiekimu laiko „Ryto“ gynėjo DJ Seeley sustabdymą.

Vid. po 13 taškų ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo dvikovose su žaliai baltais šį sezoną rinkęs amerikietis „Žalgirio“ arenoje per 16 minučių nepelnė nė taško, prametė abu metimus, klydo tiek, kiek atliko rezultatyvių perdavimų (2), o po pertraukos ant parketo nebepasirodė. Tiesa, dėl traumos.

„Išėmėme neblogai iš žaidimo Seeley, – paklaustas, ką svarbiausia buvo eliminuoti ir svečių žaidimo, 24sek pabrėžė E.Ulanovas. – Tai buvo tikrai svarbu, nes, neslėpkime, jis turbūt šiemet yra pagrindinis jų žaidėjas. Gal ne šią dieną, bet iš viso.

Seeley turbūt ir pats išsimušė – gerai jį užatakavome puolime. Marius Grigonis prieš jį gerai sužaidė. Vienaip ar kitaip, su Mariumi prieš Seeley turime pranašumą – tiek po krepšiu, tiek lendant iš užtvarų. Bet čia jų problemos ir jiems jas reikės spręsti.

Svarbu buvo sustabdyti Arną, pristabdyti Parachouskį, kuris gerai atkovoja kamuolius ir užbaigia iš po krepšio. Gynyboje kartais neblogai sujudėjome, vertėme juos mesti sudėtingus metimus.

Mes ruošiamės, jie irgi ruošiasi. Namuose gal kažkiek lengviau, todėl geriau startavome ir laisviau pasijautėme. Bet negalime užmigti, nes kaip jau pamatėme, varžovas gali labai lengvai sugrįžti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dennisas Jerome Seeley
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dennisas Jerome Seeley

Tiesa, buvo ir dalykų, kuriuos per 48 valandas žalgiriečiai turės ženkliai pakoreguoti.

Pats Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad jį sujaudino varžovų puolime atkovotų kamuolių skaičius. „Rytas“ sugriebė net 19 atšokusių kamuolių po kauniečių krepšiu – daugiausiai prieš „Žalgirį“ šį sezoną. Žalgiriečiams dar pasisekė, jog vilniečiams iš jų pavyko realizuoti tik 8 taškus.

„Momentais pamiršome gynybą. Iš taktinių klaidų pirmoje pusėje vilniečiai sumetė nemažai taškų iš po krepšio, kurių neturėjo būti, – žalgiriečių žaidimo spragas vardijo E.Ulanovas. – Rungtynių eigoje jie atkovojo per daug kamuolių puolime. Mus tai tikrai neramins ir reikės tą taisyti.

Aišku, jie dideli žmonės. Žinome, kad Butkevičius ar Echodas visada agresyviai lipa ant kamuolių. Parachouskis ir šiaip didelis, tad jam tiesiog būna lengviau. Gal momentais tai buvo mūsų koncentracijos problema, bet momentais po tų susikeitimų kamuolys jiems atšokdavo.

Gerai, kai pataikėme, kai buvome laisvi, nes jie labai keitė gynybą. Matėsi, varžovai ruošėsi labai daug ir tos gynybos keitimo buvo nemažai.

Svarbu, kad laisvi sumetėme, sužaidėme, kai reikėjo.“

E.Ulanovas pridūrė, kad ketvirtadienį „Siemens“ arenoje tikisi „Ryto“ taktinių pokyčių.

„Pirmosios rungtynės yra labai svarbios ir svarbu jas laimėti. Antrosios bus dar sunkesnės, nes varžovas dažniausiai reaguoja į pralaimėjimą ir kabinasi. Manau, Vilniuje reikės labai sunkaus darbo, norint triumfuoti „Siemens“ arenoje“, – tikino E.Ulanovas.

VIDEO: Marius Grigonis – apie pergalę prieš „Rytą“ ir pokyčius gimus sūnui

Šį sezoną „Žalgiris“ su „Rytu“ susitiko jau šeštą kartą. Tų akistatų bus mažiausiai aštuonios, bet kitąmet jų skaičius gali dar labiau išaugti.

Mat Vilniaus klubas pateikė paraišką žaisti Eurolygoje 2019-2020 m. sezoną. „Rytas“ bando patekti į elitinį Europos krepšinio turnyrą vardinio kvietimo teisėmis.

„Lietuvos fanams būtų smagu, – komentavo E.Ulanovas. – Man sunku kažką sakyti, nes turime savo daržą. Bet jeigu jie žais, OK, manau, fanams būtų tikrai smagu. Kodėl gi ne?

Jeigu yra tokia galimybė garsinti Lietuvos miestus, aš pilnai su tuo sutinku.“

Antrasis LKL finalo serijos iki trijų pergalių mūšis suplanuotas ketvirtadienį 18 val. 50 min. „Siemens“ arenoje.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ galia, „Ryto“ bandymai kąsti ir prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento