Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 08

Ekspertai apie Damoklo kardą virš K.Maksvyčio: „Nei yra priežasčių, nei laikas tinkamas“

Kauno „Žalgirio“ stovykloje – įtempta situacija, kai nesėkmes keičia vis naujos žaidėjų traumos, o žiniasklaida trimituoja apie virš Kazio Maksvyčio galvos esantį Damoklo kardą. Vis dėlto 15min laidoje PIKENROLAS dalyvavę ekspertai Benas Matkevičius ir Linas Kleiza stojo mūru už praėjusį sezoną stebuklus kūrusį trenerį iš Darbėnų.

Eurolygos atkrintamąsias pirmuoju bandymu praėjusį sezoną pasiekęs bei abu titulus Lietuvoje iškovojęs Kazys Maksvytis vos tik įsibėgėjus 2023–2024 metų sezonui atsisėdo ant karštos kėdės Kauno „Žalgiryje“.

15min šaltiniai praneša, jog Lietuvos čempionai prieš kiek mažiau nei mėnesį, kai patyrė sostinėje pralaimėjimą prieš Vilniaus „Wolves“, ėmė zonduoti laisvų trenerių rinką, o stratego iš Darbėnų likimas Nemuno saloje su kiekviena nesėkme yra vis labiau miglotas.

Užpakalį K.Maksvyčiui atsuka ir sėkmė, kurią jis buvo pasikinkęs didžiąją savo karjeros dalį – per savaitę laiko savojo žaidimo vis dar ieškantis „Žalgiris“ neteko net trijų traumas patyrusių žaidėjų Brady Maneko, Arno Butkevičiaus ir Luko Lekavičiaus.

Ir jeigu pralaimėjimai savame kieme prieš „Wolves“ ar Klaipėdos „Neptūną“ bei Eurolygoje namuose prieš Vilerbano ASVEL ir Berlyno ALBA atrodo slogiai, „Žalgiris“ vis tiek išlieka atkaklioje kovoje dėl vietos stipriausio Senojo žemyno turnyro atkrintamosiose varžybose.

Penkias pergales ir septynias nesėkmes Eurolygoje turinti K.Maksvyčio komanda vos per dvi pergales atsilieka nuo ketvirtoje pozicijoje esančios ambicingosios „Monaco“, kuri jau penktadienio vakarą mes iššūkį „Žalgiriui“.

„Mes Lietuvoje visada verkiame, kad neturime gerų trenerių ir niekas neiškyla, bet juk patys šiuos trenerius žudome, kai galvos yra kertamos vos po vieno ar dviejų pralaimėjimų, nors tos rungtynės galėjo nueiti į bet kurią pusę, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė K.Maksvyčio talkininkas Lietuvos rinktinėje Benas Matkevičius. – Verkiame, kad Lietuvoje nėra trenerių, nors dabar turime gerą „Žalgirio“ ir rinktinės trenerį, mokantį puikiai elgtis su komanda. Kiek mačiau rinktinėje, Kazys moka suburti žaidėjus ir sukurti komandos kultūrą.

„Žalgiris“ yra pralaimėjęs ketverias rungtynes keturių ar mažesniu taškų skirtumu, o jei dvejas rungtynes būtų laimėjęs, kaip prieš ALBA ir ASVEL, būtų šeštoje Eurolygos vietoje. Tuomet keptą duoną valgantys ir alų geriantys žmonės būtų patenkinti ir laimingi. Tai viską keičia vos pora įtemptų mačų? Viešumoje jau kertama Kazio galva, nors niekas nežiūri į realią situaciją – trijų žaidėjų traumas. Kaip tu nuo to apsisaugosi? Treneriui dabar reikia spręsti šią situaciją, o jis stengiasi tiek, kiek gali.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Aš matau besiaukojančią komandą, dirbančius gynyboje žaidėjus, kurie griūna ant parketo ir perima kamuolius, o suoliukas stipriai palaiko esančius aikštelėje. Aš matau gyvą komandą, kuriai vienoje ar kitoje atkarpoje tiesiog nesiseka. Prieš „Lietkabelį“ mačiau nesavanaudišką „Žalgirio“ žaidimą. Tai – tikra komanda. Nematau jokių signalų, jog reiktų kažką keisti. Sunku užkurti procesą, kai žaidėjai krenta dėl traumų, o penketukai vis keičiasi, bet pasaulis būtų visai kitoks, jei porą paskutinių sekundžių nesėkmių būtų virtę pergalėmis“, – sakė B.Matkevičius.

Aštriai apie neadekvačiai įkaitusią K.Maksvyčio kėdę „Žalgiryje“ pasisakė legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas