Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 19

G lygos atsikandęs D.Sirvydis – apie kritiką, pyktį dėl rinktinės ir žaidimą „Žalgiryje“

Trečiąjį sezoną už Atlanto užbaigęs 22-ejų krepšininkas Deividas Sirvydis sugrįžo į Lietuvą ir apsilankė 15min laidoje PIKENROLAS. „Svarbiausia man dabar yra vaidmuo komandoje, o ne pinigai“, – apie artėjantį vasaros sprendimą dėl naujos karjeros stotelės sakė D.Sirvydis.

15min laida PIKENROLAS – pirmoji krepšinio tinklalaidė, kurioje per karjerą apsilankė nuo ankstyvos jaunystės abejingų Lietuvoje nepaliekantis snaiperis Deividas Sirvydis.

Anksti iššovęs Vilniaus „Ryto“ sistemos auklėtinis 2019-ųjų metų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 37-uoju šaukimu, bet internete jis sulaukdavo daugiau apkalbų dėl savo aprangos stiliaus, nei liaupsių dėl perspektyvų krepšinio aikštelėje.

„Kritikuodavo mane dėl visko – dėl batų, stiliaus, kailinių. Daug gaudavau patarimų – kaip rengtis, kur žaisti. Manau, kad užsiauginau tikrai storą odą – nuo „haterių“, spaudimo „Ryte“ ar rėkimų. Dabar nežinau, kas galėtų mane paveikti krepšinio aikštelėje ar už jos ribų“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė D.Sirvydis.

„Milwaukee Bucks“ dublerių komandoje „Wisconsin Herd“ pastarąjį sezoną praleidęs vilnietis jau dvi savaites vieši gimtinėje.

Praėjusį pirmadienį 22-ejų metų kairiarankis 204 cm ūgio krepšininkas apsilankė Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ rungtynėse Nemuno saloje.

„Važiavau tiesiog pasižiūrėti krepšinio. Nesu labai nei už tą, nei už tą komandą. Važiavau ir laukiau pratęsimo, – sakė D.Sirvydis. – Labai pasiilgau atmosferos ir publikos. Man jau gera buvo įeiti į Jonavos salę, kai „CBet“ žaidė prieš „Wolves“. Kaune irgi buvo labai smagu. Pasiilgau ir europietiško sisteminio krepšinio, kuris yra aiškesnis, kaip ir vaidmenys irgi yra aiškesni.“

Ar D.Sirvydis mano, kad pakeltų Eurolygos ir Kauno „Žalgirio“ lygį?

„Visi mane matė žaidžiantį prieš ketverius metus. Manau, kad galėčiau žaisti „Žalgiryje“. Žinoma, sugrįžus į Europą reikėtų laiko prisitaikyti prie sistemų ir taisyklių, bet tai man nėra problema. Aš viską suprantu ir galiu nesunkiai pritapti. Manau, kad tikrai galėčiau“, – atsakė D.Sirvydis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Nors laiko skirtumas tarp JAV ir Lietuvos yra didžiulis, D.Sirvydis intensyviai sekė krepšinio reikalus gimtinėje ir visoje Europoje.

„Stipriai sekiau Lietuvos krepšinį. Atsikėlęs ryte visada pasižiūriu rungtynių įrašus. Eurolygos rungtynių stengiuosi niekada nepraleisti, o dar LKL ar Europos taurė... Ką galiu, tą žiūriu. Žiūriu „Žalgirį“, kaip ir kitas topines Europos komandas. Stebiu „Barcelona“, „Baskonia“, kuriose irgi žaidžia lietuviai. Žinoma, pirmoje vietoje yra Jonavos klubas“, – su šypsena veide apie „CBet“ klubą, kuriame Virginijaus Šeškaus asistentu dirba Virginijus Sirvydis, kalbėjo Deividas.

Kuris Eurolygos žaidėjas labiausiai imponuoja D.Sirvydžiui?

„Labai patinka žiūrėti Džananą Musą, kuris yra metais už mane vyresnis. Jis irgi buvo NBA, irgi buvo „Detroit Pistons“... Man labai įdomu buvo stebėti, kai jis pasiėmė Ispanijos lygos MVP ir nuėjo į „Real“. Man įdomu stebėti jo augimą“, – sakė laisvuoju agentu tapęs snaiperis.

„Wisconsin Herd“ nuotr./Deividas Sirvydis
„Wisconsin Herd“ nuotr./Deividas Sirvydis

Šiame G lygos sezone D.Sirvydis žaidė po 27 minutes, rinko po 11,5 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas turbūt tikėjosi geresnio sezono, kadangi praėjusią vasarą NBA Vasaros lygoje tiesiog sprogo – vilkėdamas „New Orleans Pelicans“ marškinėlius rinko po 15,5 taško (42 proc. trit.) ir 5,3 atkovoto kamuolio.

„Nesakyčiau, kad šis sezonas man yra nusivylimas, – sakė D.Sirvydis. – Žinoma, tikėjausi galbūt geresnės vietos ar dvišalio kontrakto, bet tai yra verslas. Visi tai žino Amerikoje. Nėra ko nukabinti nosies. Taip, Vasaros lygos patirtis man buvo puiki, galvojau, kad jei ne po Vasaros lygos, tai po treniruočių stovyklos pasirašysiu kokį kontraktėlį. „Indiana Pacers“ treniruočių stovykloje atrodžiau neblogai, bet patyriau traumą, išsisukau čiurną ir praleidau porą savaičių. Grįžau, atrodžiau neblogai, bet „Pacers“ pasiėmė iš kitos komandos atleistą žaidėją ir viskas taip susidėjo. Bet nemanau, kad sezonas buvo nusivylimas. Iki sausio mėnesio sezonas buvo neblogas, procentai buvo aukšti. Viskas buvo tikrai super, bet tuomet – vėl trauma. Ačiū Dievui, kad nieko rimto, minimalus dalykas. Šis sezonas – gera patirtis.“

D.Sirvydis pasidalijo mintimis ir apie G lygą, kurioje rungiasi išties skirtingo lygio organizacijos.

„Sezoną užbaigiau Milvokio komandoje. Ji mane nustebino iš gerosios pusės. Prieš tai buvau Detroito ir Indianos komandose. Palyginimui, Milvokyje viskas buvo įspūdinga – nuo trenerių iki sąlygų žaidėjams. Atvažiavau į pirmą treniruotę ir vos pasisveikinęs su treneriais, supratau, jog tai yra gera vieta. Iškart pajaučiau žmonių šilumą ir kaip jie supranta krepšinį. Man net nereikėjo pasitreniruoti, jog supračiau, jog tai yra gera vieta, – kalbėjo D.Sirvydis. – Apie G lygą yra daug spekuliacijų iš įvairių pusių. Daugiausia apie tai kalba žmonės, kurie nežiūri rungtynių ar pasižiūri tik vieną mačą. Žinoma, vienas mačas gali būti labai blogo lygio, bet kitas gali būti ir tikrai įspūdingo lygio. Tai yra dėl dvišales sutartis turinčių ar pagrindinės komandos žaidėjų nuleidimo į G lygą. Jie pakelia bendrą lygį į viršų, bet G lygoje ir taip yra aukšto lygio krepšininkų, kurių nereikėtų nuvertinti. Reguliariojo sezono pabaigoje nemažai žaidėjų kyla į NBA, o aš žinau bent penkis krepšininkus, kurie ten dabar meta po 20 taškų. G lygos lygis – tikrai neblogas.“

„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis trumpai vilkėjo „Indiana Pacers“ aprangą.
„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis trumpai vilkėjo „Indiana Pacers“ aprangą.

Artėjančią vasarą D.Sirvydis turės priimti svarbų karjeros sprendimą, kuris veikiausiai po trejų metų pertraukos jį nutupdys už JAV ribų.

„Nesakau, kad nenoriu grįžti į G lygą, bet tai tikrai nėra mano prioritetas. Europa, NBA normalus ar dvišalis kontraktas... Nežinau, tiesiog reikės laukti ir ieškoti geriausio varianto. Man dabar yra svarbiausias vaidmuo, o ne pinigai. Tai ties tuo ir kabinsiuosi, – sakė D.Sirvydis. – Vaidmuo man buvo svarbus ir G lygoje. Apie tai kalbėjomės su agentais, treneriais ir vadovais. Jie sakė, kad taip ir bus, bet tokia jau yra JAV. Ten viską žada, gražiai kalba į akis, o galiausiai į G lygos komandą perkelia pagrindinės komandos žaidėją ir tavo minutės nuo 30 sumažėja iki 8. Ir tu nieko negali padaryti. Tai man buvo didžiausias dirgiklis, dėl ko vėl ten grįžti nenorėčiau. Dabar man svarbiausia yra aukštas lygis ir vaidmuo, trenerio bei komandos pasitikėjimas manimi, kad galėčiau žaisti ir įrodyti, ką išmokau per pastaruosius keletą metų.“

Ties kuriais aspektais D.Sirvydis jaučiasi labiausiai patobulėjęs per trejus metus NBA aplinkoje?

„Labiausiai jaučiuosi patobulėjęs ties žaidimo skaitymu, greitesniu sprendimų priėmimu. Pagerinau ir žaidimą su kamuoliu. Žinoma, visur gali tobulėti, o man trūksta ir to, ir to. Dar jaučiuosi patobulėjęs ties sustojimu ant dviejų kojų. Tai – elementarūs dalykai, kurie galbūt kažkam atrodo juokingai, bet rungtynėse tai būna sudėtinga padaryti, jei niekada nesi to daręs. Ties tuo daug dirbau ir vasarą su treneriu Ričardu, ir nuvažiavęs į Ameriką sezono metu. Labai smagu, kai darbą treniruotėse pavyksta perkelti į rungtynes, kai kažkas pavyksta, dėl ko tiek daug dirbau“, – sakė Deividas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Sirvydis – „Žalgirio“ pasaka Eurolygoje ir Deivido ateities planai

Ilgai svarstęs, galiausiai D.Sirvydis nusprendė šį sezoną užbaigti be komandos.

„Pradžioje buvo visokių minčių, bet galiausiai nusprendžiau padėti tašką ir išsigydyti traumeles. Sezonas iki traumos nebuvo blogas, tad nenorėjau kažkuo rizikuoti, jog vėl nebūtų kokios nereikalingos traumelės. Manau, reikėjo padėti tašką ir laukti kitų metų“, – sakė D.Sirvydis.

D.Sirvydis džiaugiasi už panašiu keliu ėjusius Igną Brazdeikį ir Arnoldą Kulboką, kurie po sezonų G lygoje surado savo vietą Eurolygoje ir Europos taurėje.

„Seku jų pasirodymus. Smagu už A.Kulboką, kad jis nenuleido nosies ir jam taip sekasi. Bet čia nieko naujo. Esu žaidęs prieš juos, žinojau, ką jie gali. G lyga nėra kažkoks pasibėgiojimas, kaip daugelis galvoja. Ten tikrai geras lygis. Jie tikrai gerai žaidė, tad manęs nestebina, kad dabar turi gerus sezonus ir Europoje“, – sakė D.Sirvydis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Deividas Sirvydis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Deividas Sirvydis

Krepšininkas praėjusią vasarą liko nusivylęs, kai savo pavardės neišvydo Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše. Tiesa, D.Sirvydis atskleidė, jog rezervinės rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra kvietė prisijungti prie langų komandos, tačiau tam kelią užkirto jau minėta trauma.

„Šiek tiek pikta ir keista buvo, jog vasarą manęs nepakvietė į stovyklą. Man pačiam norisi pasirodyti, nes iš Lietuvos išvažiavau prieš trejus metus. Manau, kad ir treneriams tai turėtų būti įdomu. Buvo šiek tiek pikta, bet negaliu nieko sakyti, nes mano laikas dar ateis, – sakė D.Sirvydis. – Buvo kalba ir sezono metu, bet taip išėjo, jog turėjau problemų su nugara. Teko nevažiuoti, nors mielai tą būčiau padaręs.“

Krepšininko perspektyvomis tiki buvęs rinktinės lyderis Linas Kleiza, su D.Sirvydžiu du sezonus dirbęs Vilniaus „Ryto“ klube.

„Manau, kad privaloma D.Sirvydį kviesti į rinktinės stovyklą. Tai yra faktas. Turi jaunus bei kylančius žaidėjus laikyti arti savęs ir duoti jiems šansą. Manau, kad jie ištaisys klaidą ir Deivį pakvies šįmet. Aš žinau D.Sirvydžio talentą ir man nėra klausimų, ar jis gali žaisti Eurolygoje bei Europos taurėje. Klausimas tik vienas – kada jis taps tų komandų puolimo lyderiu. Talentas siekia Eurolygą ir NBA, bet NBA daug kas priklauso nuo to, ar tu gausi šansą. Dabar kūną pasidarė, tai bus įdomu pamatyti žaidžiantį aukščiausiame lygyje“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza.

Visa 15min laida su Deividu Sirvydžiu ir Linu Kleiza:

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Sirvydis – „Žalgirio“ pasaka Eurolygoje ir Deivido ateities planai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas