Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Vovoro džiaugsmą temdė nerimas dėl veterano: „Pirmas įspūdis prastas“

Penkerius metus „Betsafe-LKL“ stipriausiųjų ketverte nebuvęs Klaipėdos „Neptūnas“ atsidūrė nuo jo per žingsnį, kai antrajame ketvirtfinalio mače namuose sutriuškino Vilniaus „Wolves“ ir išlygino serijos rezultatą. Bet džiugias nuotaikas uostamiestyje temdė ir neramios žinios apie vieną iš komandos lyderių.
Georgios Vovoras
Georgios Vovoras

Šiltą vėlyvo pavasario vakarą 2,6 tūkst. klaipėdiečių pasivaikščiojimą jūros krantu iškeitė į karščiu dvelkiančią „Švyturio“ areną.

„Vilko pilko nebijau“, – skambėjo iš uostamiesčio arenos kolonėlių prieš antrąjį ketvirtfinalio susitikimą, o „Neptūno“ krepšininkai įrodė, kad plėšrūno iš sostinės nebijo ir jie.

LKL reguliariojo sezono MVP apdovanojimą iš lygos generalinės direktorės Rasos Liuimienės rankų prieš susitikimą atsiėmęs Ąžuolas Tubelis jau nuo pirmų minučių ėmė bausti „vilkus“ greitais išpuoliais ir triuškinančiu dėjimu, staigiai sukaupė 10 taškų, o siautulingai rungtynes pradėjęs „Neptūnas“ rinko 30 taškų per pirmą kėlinį.

Reguliariojo sezono metu tarp prasčiausiai iš toli atakavusių komandų buvę bei pirmame ketvirtfinalio mače klaikiai tritaškius šaudę klaipėdiečiai savo pataikytų tritaškių vidurkį šiame mače viršijo dar antrajame kėlinyje, kurio metu mėgavosi jau 14 taškų persvara.

Nors „Wolves“ lyderio antpečius užsidėjęs Eigirdas Žukauskas, dar trečiojo kėlinio pradžioje pelnęs 20-ąjį tašką, išlaikė savo ekipą rungtynėse, galutinai „vilkus“ pajūryje paskandino įspūdinga „Neptūno“ banga trečio ketvirčio pabaigoje.

Į tritaškių ir greitų atakų pasiutpolkę varžovus įvėlę klaipėdiečiai smogė jiems 19:2 ir susikrovė net 23 taškų persvarą, kuri leido ramiai ir pergalingai užbaigti rungtynes bei išlyginti serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1-1.

„Kiekvienoje atakoje kovėmės dėl šios pergalės. Trečias kėlinys buvo kertinis, nes laimėjome jį 26:10 bei kontroliavome rungtynes. Tačiau dar tik 1-1. Šeštadienį tikimės visai kitokių rungtynių. Turėsime būti dar agresyvesni abejose aikštės pusėse, jei norime iškovoti antrą pergalę“, – po pergalės kalbėjo G.Vovoras.

Susitikimą klaipėdiečiams apkartino tik gynėjų traumos. Nesužaidus nė dviejų minučių Žygimantas Janavičius krito ant žemės ir stipriai susitrenkė petį. Jis iškart iškeliavo į rūbinę, o po kurio laiko buvo išgabentas į ligoninę.

Trečiajame kėlinyje „Neptūnas“ kuriam laikui neteko ir Joshua Newkirko, kuris susižeidė koją. Tiesa, amerikietis, ilgą laiką praleidęs greta atsarginių suolo ir mankštinęs sužeistą koją, ketvirtajame kėlinyje sugrįžo ant parketo ir neberodė traumos požymių.

– Ar turite žinių dėl Žygimanto Janavičiaus traumos? – 15min paklausė G.Vovoro.

– Jis išvyko į ligoninę, ten jam atlikti tyrimai. Turime palaukti rezultatų. Daugiau žinosime rytoj. Bet pirmas įspūdis prastas. Turime sulaukti rezultatų ir būti pasiruošę kitoms rungtynėms.

– Po pirmųjų rungtynių pabrėžėte tritaškių trūkumą, kai jų pataikėte tik 6, o šiandien realizavote net 14 tolimų metimų. Kas šiandien buvo kitaip?

– Viskas prasideda nuo gynybos. Jei gynyboje žaidi labai agresyviai, esi pasiruošęs gintis, tai ir puolime gausi laisvų metimų ir šansų pelnyti taškus. Pirmose rungtynėse mūsų problema buvo ta, jog pradėjome jas nuo puolimo. Kai gynyboje žaidi labai agresyviai, tuomet esi pasiruošęs žaisti ir puolime. Žinoma, žaidėme namuose, dėl to pasijutome geriau, bet svarbiausia priežastis buvo gynyba.

– Vienas iš Ž.Janavičiaus batus užpildžiusių žaidėjų buvo Ignas Sargiūnas. Kiek svarbus buvo jo faktorius šio vakaro rungtynėse?

– Pirmą dieną, kai pradėjome ruoštis atkrintamosioms, sakiau, kad žaidėjai, kurie kyla nuo suolo, yra patys svarbiausi ir privalo duoti energijos. Šiandien visi žaidėjai, pakilę nuo suolo, buvo pasiruošę žaisti ir aukotis dėl komandos. Ignas turi talento, bet pirmiausia turime paminėti jo gynybą, jis daugybę kartų išmušė kamuolius, spaudė varžovus. Kai jis taip ginasi, jis gali bėgti į greitas atakas, pataikyti sunkius metimus. Tai žaidėjas, kuris auga ir yra mums labai svarbus.

– Ąžuolas Tubelis prieš rungtynes atsiėmė LKL reguliariojo sezono MVP apdovanojimą. Kiek jis ūgtelėjo per tris mėnesius, kai su juo dirbate, ir kiek dėl jo didžiuojatės?

– Esu labai dėl jo laimingas. Tikiuosi ir manau, kad tai nebus vienintelis jo individualus ir komandinis trofėjus per jo karjerą. Jis – vienas geriausių žaidėjų Lietuvoje šiuo metu ir didžiulis Lietuvos krepšinio talentas. Labai džiaugiuosi, kad jis žaidžia mūsų komandoje. Žinoma, turime atiduoti duoklę ir jo komandos draugams, nes visi žaidžia vienas dėl kito.

Kai čia atvykau, daug kas man pasakojo apie gandus, jog jis nedirba sunkiai treniruotėse. Bet kad žaistum šiame lygyje ir tą darytum taip, kaip Ąžuolas, tu privalai būti susikoncentravęs ir sunkiai dirbti treniruotėse. Antraip tu negalėsi žaisti šiame lygyje. Jis – labai svarbus Lietuvos krepšiniui. Visi turi suprasti, kad turime jį saugoti, nes vieną dieną jis bus rinktinėje ir kitose aukšto lygio komandose.

– Po to, kai perėmėte komandos vairą, pralaimėjote tik vieną kartą išvykoje. Lemiamas trečiąsias rungtynes irgi žaisite išvykoje. Kokia būtų jūsų žinutė komandai prieš šias rungtynes?

– Tai bus finalas abiem komandoms. „Wolves“ bandys atsakyti mums. Žinoma, tikimės visiškai kitokio požiūrio iš jų, nes tai bus finalas ir jiems. Tai bandysiu pasakyti žaidėjams. Tokiose atkrintamųjų ar finalų rungtynės svarbiausios būna detalės, bet ne taktinės, o požiūrio ir psichologinio tvirtumo. Turėsime 40 minučių atsilaikyti prieš labai kokybišką komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas