Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 20

G.Žibėnas – apie gautas pamokas, traumuotus aukštaūgius ir penkis žaidėjus rinktinėje

Sudėtingame ir klampiame mūšyje „Avia Solutions Group“ arenoje Vilniaus „Ryto“ krepšininkai 76:71 pranoko rimtai į atlapus kibusią „Šiaulių-7bet“ ir tapo trečios Karaliaus Mindaugo taurės vietos nugalėtojais.
Vilniaus „Rytas“ - Šiaulių „Šiauliai - 7bet“
Vilniaus „Rytas“ - Šiaulių „Šiauliai - 7bet“ / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Vilniaus „Rytas“ balansavo ties riba, jog sostinėje vykusiame Karaliaus Mindaugo finalo ketverte patirtų visišką fiasko, tačiau daugiausiai Luko Ulecko ir Margirio Normanto pastangomis pavyko palaužti itin kovingai nusiteikusią „Šiaulių-7bet“.

Po trijų ketvirčių Giedriaus Žibėno kariauna atsiliko 50:53, o 33-ąją mačo minutę po Martyno Varno dvitaškio su pražanga šiauliečiai dar pirmavo 59:58.

Per likusį dvikovos laiką L.Uleckas ir M.Normantas kartu pelnė 15 iš 18 paskutinių komandos taškų ir ištraukė „Rytui“ pergalę.

Sostinės klubo biudžetą papildys 15 tūkstančių eurų, tuo metu Antanas Sireika su kompanija į Saulės miestą parsiveš 10 tūkstančių.

„Šias rungtynes skyrėme sirgaliams, kurie šiandien susirinko, – po pergalės sakė Giedrius Žibėnas. – Sunki diena, sunkios emocijos po vakar. Mums reikėjo atsigauti labai greitai. Manau, kad žaidėjai tai padarė. Žaidėme su trumpa rotacija, bet žaidėjai kovojo už save ir sirgalius. Parodėme charakterį. Vakar gavome niuksą, bet stiprūs yra tie, kurie atsikelia. Šiandien nebuvo lengva. Jeigu kažkas galvoja, kad prieš Šiaulius turime laimėti su septyniais žaidėjais, tuomet man yra keista.“

„Turbūt visi suprantame, kad ne mažasis finalas buvo mūsų tikslas. Džiaugiamės, jog sukovojome, bet tikslai nebuvo tokie, – sakė Mindaugas Girdžiūnas, vėliau išsiplėtęs apie slogesnę komandos atkarpą. – Nėra lengva išlaikyti gerą formą ilgą laiko tarpą. Buvo traumų, išvažiavo ir Maurice'as, kurio netektis mums buvo skaudi. Jis tikrai labai padėjo. Nežinau, man atrodo, jog tai tokios atkarpos yra normalus dalykas.“

Šiose rungtynėse Giedrius Žibėnas vertėsi su septyniais žaidėjais, kadangi Speedy Smithui dar prieš pusfinalio mačą buvo nustatytas COVID-19, o aukštaūgiai Ivanas Buva ir Tanneris Leissneris patyrė traumas akistatoje su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kovoje dėl trečiosios KMT vietos „Ryto“ vidurio puolėjo pozicijoje sirgaliai išvydo rotuojančius Jarvisą Williamsą ir Arną Butkevičių.

„Sveikatos problemos, jeigu trumpai. Turėsime FIBA pertrauką ir tuomet išsiaiškinsime nuodugniau, kas jiems nutiko. Nemanau, kad jie iškrito ilgam“, – trumpai komentavo G.Žibėnas.

G.Žibėnas apibendrino finalo ketvertą, kuriame jo kariauna taikėsi į titulą, bet per vargus liko trečia.

„Nuviliantis rezultatas, aišku. Bet noriu šiandien kalbėti apie šios dienos rungtynes. Vyrai pastovėjo už vienas kitą ir už savo sirgalius. Ką galime pasiimti? Kiekvienas žaidėjas gali pasiimti patirties. Aš kalbu apie pusfinalį. Mes, treneriai gali pasiimti patirties dėl sprendimų, kaip naudoti kai kuriuos žaidėjus, ypač gynyboje. Reikia dar kartą peržiūrėti abiejų rungtynių video, tuomet aiškiau, – sakė Vilniaus komandos vairininkas. – Ant žaidėjų per konferencijas niekada nestūmiau ir nestumsiu. Jei kažkam nuo to bus geriau, galiu prisiimti pusfinalį ant savęs. Man tai nėra problema. Asmeniškai pats iš šio ketverto galiu pasiimti patirtį. Kaip vakar sakė kapitonas, mums trūko šalto proto – ir žaidėjams, ir treneriams. Kiekvienas mačas yra gera patirtis, nes blogų patirčių nebūna – arba laimi, arba mokaisi.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Šiaulių „Šiauliai – 7bet“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Šiaulių „Šiauliai – 7bet“

Pasibaigus KMT finalo ketvertui, klubai pasitiks FIBA rinktinių pertrauką. „Rytas“ į nacionalinę šalies komandą šįkart deleguos net penkis žaidėjus – Vaidą Kariniauską, Mindaugą Girdžiūną, Margirį Normantą, Arną Butkevičių ir Gytį Radzevičių.

Po dviejų mačų su Bosnija ir Hercegovina vilniečiai turės 10 dienų pasiruošti žūtbūtiniam FIBA Čempionų lygos mačui Strasbūre.

„Siūlote „Rytui“ neduoti žaidėjų rinktinei? Mes toks klubas nebūsime. Jeigu vyriausiam treneriui reikia, mes visada duosime žaidėjus. Tokios politikos laikysimės visada. Jei reikės aštuonių, duosime aštuonis. Tai labai svarbus mačas rinktinei. Galbūt lemiama kova dėl pogrupio nugalėtojo vardo. Nematau, kur čia reikėtų taupytis. Žaidėjai žino, kad turi visada save atiduoti ir klubui, ir rinktinei. Ne kiekvienas tokios galimybės sulaukia vasaros metu, tai klausimas kaip ir atsakytas“, – sprendimą aiškino G.Žibėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas