Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 27

G.Žibėnas – apie gynyboje nustebinusį A.Goudelocką, naujoką ir didelį laisvų dienų skaičių

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai LKL čempionate laimėjo aštuntą kartą paeiliui. Sostinės ekipa Prienuose 97:67 sutriuškino vietos „CBet“, o po pergalės spaudos konferencijoje nugalėtojų strategas Giedrius Žibėnas atidavė duoklę savo auklėtiniams, kurie sužaidė solidžias rungtynes gynyboje, per antrą pusę į savo krepšį praleisdami vos 27 taškus.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Žaidėjai šiandien tikrai padarė gerą darbą gynyboje, ypatingai antroje rungtynių pusėje. Išėjo labai susikoncentravę į pagrindinius varžovų lyderius ir tas atsispindi protokole, nes pavyko iš žaidimo išjungti tiek Dominyką Domarką, tiek Mindaugą Sušinską. Netgi ir Andrew Goudelockas atstovėjo labai gerus epizodus, nes jam teko ginti Tomą Digbeu ir jam tikrai nebuvo taip paprasta rasti kelius link krepšio“, – akcentus po rungtynių dėliojo Žibėnas.

Vilniečių gretose įspūdingai debiutavo kroatas Ivanas Buva, jau pirmose rungtynėse su naujos komandos marškinėliais surinkęs dvigubą dublį (13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių) bei tapęs naudingiausiu rungtynių žaidėju (23 naudingumo balai).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

G.Žibėnas buvo paklaustas ir apie šio aukštaūgio vaidmenį komandoje.

„Treniruotės metu bandėme I.Buvą ir Martyną Echodą naudoti kartu. Šiandien rungtynėse to neprireikė, bet jeigu žaisime su didesniais varžovų aukštaūgiais, tai bandysime panaudoti ir taip. Jis gali žaisti ir ketvirtoje, ir penktoje pozicijose. Prisijungė labai solidžiai – jau pirmose rungtynėse matosi, kad yra aukšto lygio žaidėjas“, – komplimentus kroatui žarstė Žibėnas.

Kol kas vyr. trenerio poste nė vieno pralaimėjimo nepatyręs strategas pridėjo, kad jaunasis Rapolas Ivanauskas daugiau laiko praleis sunkiojo krašto pozicijoje, o po traumos jau pasveikęs ir Prienuose 8 minutes ant parketo praleidęs Kristjanas Kitsingas į normalų žaidybinį ritmą sugrįš keleto savaičių bėgyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristijanas Kitsingas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristijanas Kitsingas

Treneris atskleidė, kad per ilgą 16 dienų tarpą nuo priešpaskutinių rungtynių su „Nevėžiu“ ir šiandienos mūšio su „CBet“ žaidėjams leido pakrauti baterijas ir kiek daugiau atsipūsti.

„Žaidėjams davėme pailsėti. Galiu atskleisti, kad net 7 dienos buvo laisvos. O toliau kažkiek pakeitėme savo puolimą, nes Ivanas yra žaidėjas, kuris šiek tiek keičia puolimo strategiją. Sudėliojome akcentus gynyboje ir labai laukėme šių rungtynių. Norėjome sužaisti draugiškas rungtynes viduryje FIBA „lango“, bet neradome su kuo.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „CBet“ - „Rytas“ [2021-02-27]
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „CBet“ - „Rytas“ [2021-02-27]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas