Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 11

G.Žibėnas apie teoriškai lengvesnį kelią link finalo: „Taip toli mes negalvojame“

Panevėžio „Lietkabelį“ (20-6) išvykoje, po dramatiško pratęsimo 90:86, nugalėjęs Vilniaus „Rytas“ (23-3) įsitvirtino pirmojo Lietuvos krepšinio lygos vietoje (LKL).
Gustas Maskoliūnas ir Giedrius Žibėnas
Gustas Maskoliūnas ir Giedrius Žibėnas džiaugiasi pergale / LKL.lt nuotr.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai viena pergale lenkia „Žalgirį“ (22-3), vakar netikėtai pralaimėjusį Jonavoje, atleidusį Jure Zdovcą ir pasikvietusį Kazį Maksvytį su Gintaru Krapiku. Nors „Žalgiris“ yra sužaidęs vienu maču mažiau, tarpusavio rungtynių pranašumas priklauso „Rytui“.

„Aišku, svarbus taškas – nėra ko slėpti. Ypač išvykoje, prieš tokią komandą. Visada smagu nutraukti ilgą seriją, o jie žaidžia tikrai gerą krepšinį. Mums reikėjo daug kentėti, o raktas į pergalę turbūt buvo tai, kad per daug nediskutavome su teisėjais, nebuvo panikos komandoje. Mes nusipelnėme šios pergalės“, – džiaugėsi G.Žibėnas.

„Lietkabelis“ iki šių rungtynių LKL lygoje skaičiavo net 13 pergalių seriją. Tai visų laikų klubo rekordas.

„Mes tikrai norėjome šio revanšo („Rytas“ pralaimėjo „Lietkabeliui“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje, – past.). Stengėmės laikytis plano, daug kas nepavyko – tiek puolime, tiek gynyboje, bet žaidėjai šiandien kovojo vienas už kitą ir papildė vienas kitą“, – tęsė „Ryto“ strategas, pridūręs, kad apie tai, jog žaisti negalės I.Buva, sužinojęs tik šiandien, po rytinės treniruotės, kurioje kroatas dalyvavo.

„Mus tai taip pat išmušė, nes ruošėmės kitam žaidimo planui – su juo. Bet aš pasikartosiu – žaidėjai jau šiek tiek yra užsigrūdinę nuo tų, pavadinsiu, nesąmonių. Smagu už žaidėjus, kurie be Ivano paėmė ir išsivežė tašką iš Panevėžio“, – kalbėjo G.Žibėnas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Rytas“ [2022-04-11]

G.Žibėno auklėtiniai dabar yra pagrindiniai favoritai laimėti LKL reguliarųjį sezoną. Jiems liko mačai su Utenos „Juventus“ (namuose), Prienų „Labas-GAS“ (namuose), Alytaus „Dzūkija“ (namuose) ir Klaipėdos „Neptūnu“ (išvykoje).

„Papildomai komandos motyvuoti tikrai nereikėjo. Kai kuriuos žaidėjus kartais teko ir paraminti. Ir žaidėjai trenerius ramino (juokiasi). Šiandien tiesiog buvome kartu. Tai turi būti mūsų pagrindas ir su tokiu pačiu mentalitetu turime eiti į kitas rungtynes. Niekas čia nesibaigia. Kartojuosi, bet sakau, kad LKL yra didžiulis šansas paslysti bet kuriose rungtynėse. Šitas sezonas tą rodo“, – pabrėžė „Ryto“ strategas.

LKL.lt nuotr./S.Smitho reakcija po lemiamo taiklaus tritaškio su pražanga.
LKL.lt nuotr./S.Smitho reakcija po lemiamo taiklaus tritaškio su pražanga.

Jei laimės visus likusius mačus, vilniečiai pirmą sykį nuo 2014-ųjų finišuos pirmi LKL reguliariajame sezone. Tai taip pat reikštų, kad „Ryto“ teoriškai lauktų lengvesnis kelias link LKL finalo, o „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ kelias galėtų susikirsti pusfinalyje.

„Taip toli tikrai neskaičiuojame. Turime gerbti kiekvieną varžovą – tiek ketvirtfinalyje, tiek pusfinalyje. Su kuo bežaistume. Kiek krepšinio istorijoje būta kartų, kai buvo rinktasis varžovas ir nudegta? Pažiūrėkite, kaip Jonava žaidžia. Šiauliai, jeigu jie sugrįš su J.Elmore‘u. Utena, neaišku, kaip ji pasikeis, atėjus naujam treneriui. „Neptūnas“ pradeda žaisti“, – vardijo G.Žibėnas.

VIDEO: G.Žibėno ir N.Čanako komentarai

„Sunki naktis mums. Sveikinimai „Rytui“. Pabaigoje jie buvo labiau susikaupę. Mes prametėme 3 baudų metimus pratęsime... Labai sunku pasakyti kažką protingo“, – po nesėkmės atsiduso Nenadas Čanakas.

„Žinome, kad dabar esame treti ir stengsimės pasiruošti rungtynėms Bolonijoje (Europos taurės aštuntfinaliui su „Virtus“ žvaigždynu, – past.) ir LKL ketvirtfinaliui“, – pridūrė panevėžiečius treniruojantis serbas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas