Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 26

G.Žibėnas atvirai – apie pažadą „Rytui“, čempionų dėlionę ir Lietuvos rinktinės vairą

Giedrius Žibėnas į kontrakto derybas su Vilniaus „Rytu“ visada neria neturėdamas agento, tą darydamas iš dėkingumo sostinės klubui už prieš ketverius metus suteiktą neeilinį šansą. Vis dėlto jau artimiausiu metu 40-mečio stratego diriguojamų komandų gali padvigubėti. Giedrius girdi viešoje erdvėje aptarinėjamą jo vardą diskusijose dėl naujojo Lietuvos rinktinės generolo. Jis tokiam scenarijui ankstyvo „ne“ nesako, tačiau yra keletas „bet“. Portale 15min – išsamus pokalbis su G.Žibėnu – nuo „Ryto“ komplektacijos iki nacionalinės komandos trenerio kėdės.

Gedimino Žiemelio pranašystė prieš praėjusio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lemiamas pusfinalio tarp abiejų Vilniaus komandų rungtynes neišsipildė.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai ne tik pranoko „Wolves Twinsbet“ ekipą, bet vėliau antrą kartą per trejus metus nužygiavo iki pat šalies čempionų sosto, o „vilkų“ savininko jau be darbo regėtas 40-metis specialistas ir toliau tęsia savo etapą „Ryte“.

Kaip G.Žibėnas teigė portalui 15min, dėl tęsiamo bendradarbiavimo abi pusės nutarė iškart po finalų, tačiau derybos ir diskusijos užtruko dėl įvairių kontrakto niuansų.

„Ryto“ vairininkas – vienintelis tokio kalibro treneris Lietuvoje, kuris neturi agento, derybas dėl naujos sutarties su „Rytu“ vesdamas pats.

„Ketveri metai atgal, kai įvyko „Ryto“ išsiskyrimas su Donaldu Kairiu ir klubas patikėjo „no-name’u“ (vardo dar neturinčiu treneriu – aut. past.) Giedriumi Žibėnu, nuo tos dienos, kai gavau didelę galimybę dideliame klube, jaučiuosi skolingas „Rytui“ už tai, ką jie man padarė. Nuo tos dienos mes sutarėme, kad kol aš esu „Ryte“, tikrai jokių agentų paslaugomis nesinaudosiu. Aš tą savo žodį privalau gerbti, kaip ir klubą, kuris man suteikė labai daug“, – 15min sakė G.Žibėnas.

LKL.LT nuotr./Giedrius Žibėnas
LKL.LT nuotr./Giedrius Žibėnas

Septintąjį „Betsafe-LKL“ titulą iškovojęs „Rytas“ pratęsė sutartį ir su visu vyriausiojo trenerio štabu.

Žaidėjų sektoriuje – šešių krepšininkų išvykimai. Vilniui „sudie“ vėl tarė lyderis Marcusas Fosteris, neliko legionierių Javino DeLaurier ir Justino Gorhamo, legionieriaus duoną vėl išbandyti nutarė Martynas Echodas ir Arnas Velička, tuo metu Lukas Uleckas persikėlė į „Šiaulius“.

Vis dėlto G.Žibėnas su kompanija iš peties padirbėjo žaidėjų turguje, į „Rytą“ privilioję užsieniečius Jayvoną Gravesą, Steveną Enochą ir Savioną Flaggą, sostinėje įtikino pasilikti Ąžuolą Tubelį, komandą papildė savo pajėgumą „Betsafe-LKL“ čempionate jau įrodę Ignas Sargiūnas ir Martynas Paliukėnas.

Vilniaus „Ryto“ komplektacija:

  • Gynėjai: RJ Cole'as, Margiris Normantas, Jayvonas Gravesas, Ignas Sargiūnas, Gantas Križanauskas, Ignas Urbonas, Nikas Stuknys;
  • Puolėjai: Gytis Radzevičius, Savionas Flaggas, Martynas Paliukėnas;
  • Aukštaūgiai: Ąžuolas Tubelis, Stevenas Enochas, Gytis Masiulis, Oskaras Pleikys;
  • Vyriausiasis treneris: Giedrius Žibėnas.

„Pagrindinis vasaros darbų tikslas – išlaikyti kuo daugiau žaidėjų. Ir ne dėl to, jog laimėjome titulą, o dėl to, kad ruošdamiesi šiam sezonui būtume kuo įmanoma geriau pasiruošę startui, – 15min sakė G.Žibėnas. – Akcentas – sezono startas. Jei keiti minimalų kiekį žaidėjų, o pagrindas jų lieka, automatiškai turi tęstinumą ir sezono pradžioje nereikia vienas kito pajausti, apsiuostyti, tad iškart galima eiti į mūšius. Kai yra tęstinumas, tai žaidėjai iš pusės žodžio žino trenerį ir sistemą, vienas kitą žino iš pusės žvilgsnio. Pradinis mūsų prioritetas buvo išlaikyti kuo įmanoma daugiau žaidėjų, bet labai greitai kirto realybė, ypač laimėjus „Betsafe-LKL“ titulą, jog krepšininkų rinkos vertės išaugo. Džiaugiamės už juos, kad jie kažkur gavo geresnių pasiūlymų, bet nesėdėjome rankų sudėję ir ieškojome, kuo galime užpildyti atsidariusias vietas, kur galime dar pasistiprinti.“

Jau artimiausiu metu G.Žibėnui gali tekti derinti darbus per dvi pozicijas, kadangi jis vis dar matomas kaip vienas pagrindinių kandidatų perimti po Kazio Maksvyčio pasitraukimo atsilaisvinusį Lietuvos rinktinės vairą.

Lapkritį mūsų šalies nacionalinė komanda žais dvejas mirtinai svarbias Europos pirmenybių rungtynes Balkanuose prieš Šiaurės Makedonijos komandą, o rinktinės generolas turėtų paaiškėti po Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimų rugsėjo 17-ąją dieną.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vydas Gedvilas, Kazys Maksvytis, Giedrius Žibėnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vydas Gedvilas, Kazys Maksvytis, Giedrius Žibėnas

G.Žibėnas pokalbio metu dukart pabrėžė, jog oficialiai nė viena iš kandidatuojančių pusių į jį nesikreipė, tad ir pernelyg analizuoti šios situacijos nereikėtų, tačiau ankstyvo „ne“ scenarijui vadovauti rinktinei jis tikrai nesako.

„Kalbėtume ir žiūrėtume, bet sprendimas tikrai nebūtų mano vieno, o labiausiai jis būtų sprendžiamas klubo viduje. Jaučiu didelę atsakomybę ir didelį dėkingumą „Rytui“, – 15min sakė G.Žibėnas. – Daug kas iš mano artimos aplinkos sako: jeigu ne dabar, tai kada? Aš tą pats suprantu. Jei toks šansas būtų padėtas ant stalo, o aš jo nepaimčiau, galbūt graužčiau save visą likusį gyvenimą. Galbūt tokio šanso gyvenime daugiau nebebus? Bet to nesureikšminu, nes jokių pasiūlymų dabar nėra, tai ir nėra apie ką per daug mąstyti. Dabar turime „Ryto“ pasiruošimą ir stengiuosi savo mintis koncentruoti tik į tai.“

15min portale – atviras ir išsamus pokalbis su „Betsafe-LKL“ čempionų vairininku Giedriumi Žibėnu apie darbą be agento, derybas su „Rytu“, Vilniaus komandos komplektacijos viziją ir išskirtinį mobilumą, naujokų profilius, skirtumus ir panašumus tarp sporto vadovų Artūro Jomanto bei Donato Zavacko, lūkesčius dėl Ąžuolo Tubelio, organizacijos augimą, kampaniją Europoje bei laisvą Lietuvos rinktinės vairą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas