Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

G.Žibėnas džiaugiasi ištrūkęs iš Alytaus su pergale: „Laimei, už pirmą pusę neįrašė pralaimėjimo“

Vilniaus „Rytas“ vos neprisižaidė – 14 taškų deficitą prieš Alytaus „Dzūkiją“ turėjęs sostinės klubas atkuto tik trečiajame kėlinyje ir sugebėjo išvargti pergalę prieš vienus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaiderių. Vilniečių strategas Giedrius Žibėnas po devintosios pergalės iš eilės džiaugėsi, kad už slogią pirmąją susitikimo pusę jo auklėtiniai nebuvo nubausti.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

56:42 – tokiu rezultatu trečiajame kėlinyje pirmavo dzūkai, jau po dviejų kėlinių turėję dviženklį pranašumą (50:40).

„Rytas“ susiėmė tik tuomet, kai pajuto didžiulį pavojų pergalingai serijai, ir dar ketvirtojo kėlinio pradžioje išlygino rezultatą ir netrukus jį persvėrė savo naudai (73:68).

Nors net 26 taškus pelnęs Paolo Marinelli tempę „Dzūkiją“ ir bandė ją išlaikyti kovoje dėl pergalės, „Rytas“ spurtavo 14:2 ir susikrovęs 10 taškų persvarą likus kelioms minutėms ištrūko iš Alytaus su pergale.

„Nėra ką slėpti – ne pačios geriausios emocijos. Šios rungtynės susidėjo iš dviejų skirtingų dalių. Laimei, kad už pirmą mačo dalį niekas neįrašė pralaimėjimo, – po rungtynių sakė G.Žibėnas. – Bet pagarba žaidėjams, kurie antroje rungtynių pusėje išėjo visai kitais veidais, kitomis emocijomis, kitu pasitikėjimu ir, kas svarbiausia, kitu pasididžiavimu, ypač kalbant apie gynybą. Kai mes pradėjome gintis, mes neturėjome jokių problemų ir puolime. Antroje pusėje mes įmetėme 55 taškus, bet ne todėl, kad gerai kamuolys judėjo, o dėl to, kad „atsidarėme“ žaisdami gynyboje.

Kas nutiko pirmoje rungtynių pusėje, kol kas atsakymo neturiu. Turime suprasti, kodėl taip atsitiko, nes visos komandos yra pavojingos. Jūs matote, kas vyksta – bet kuri komanda gali nubausti bet kurią. Tiesiog džiaugiuosi, kad pavyko šiandien ištrūkti iš Alytaus laimėjus, bet su tokiu mentalitetu mums atvažiavus į kitas rungtynes prieš bet kurią kitą komandą dviejų gerų kėlinių gali neužtekti.“

Tiesiog džiaugiuosi, kad pavyko šiandien ištrūkti iš Alytaus laimėjus.

„Ryto“ gretose šiose rungtynėse spindėjo aukštaūgiai Ivanas Buva ir Martynas Echodas, pelnę atitinkamai 21 ir 15 taškų, o teigiamą postūmį trečiajame kėlinyje davė ir po traumos grįžęs Kristjanas Kitsingas, pataikęs du tritaškius ir nukirpęs dzūkų persvarą iki 4 taškų (62:66).

G.Žibėnas po susitikimo patikino, kad estas dar nežaidžia pilna jėga.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

„Kitsingas turbūt gali žaisti apie 70 proc. pajėgumu. Neforsuojame jo, bet šiandien jis pastūmėjo mus labai reikalingu metu. Antroje rungtynių pusėje kas beišėjo į aikštelę visi atidavė visas jėgas ir buvo gražu žiūrėti bei būti komandos dalimi“, – sakė „Ryto“ treneris.

Su 16 pergalių ir 5 pralaimėjimais vilniečiai susigrąžino antrąją vietą LKL pirmenybėse.

VIDEO: G. Žibėnas: „Laimei, kad už pirmą rungtynių dalį niekas pralaimėjimo neįrašė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas