Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 07

G.Žibėnas įvertino naujoko debiutą, I.Buva džiaugėsi laukiančiu picų vakarėliu

Vilniaus „Rytas“ pirmadienio vakarą sužaidė pirmąsias ikisezonines rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje ir šventė pergalę 104:85 prieš Švedijos čempionus Norčiopingo „Dolphins“. Sostinės komandos treneris įvertino peržiūroje dalyvaujančio naujoko debiutą, o štai Ivanas Buva krykštavo laukdamas picų vakarėlio jaunojo komandos draugo sąskaita.
Vilniaus „Rytas“ – Norčiopingo „Dolphins“
Vilniaus „Rytas“ – Norčiopingo „Dolphins“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pirmos rungtynės namuose su sirgaliais, gal kai kurie žaidėjai norėjo per daug pasirodyti ir rungtynės išėjo negražios akiai. Taip, įmetėme 104 taškus, bet daug ko nepadarėme gynyboje, ką buvome susitarę. Puolime nesidalinome kamuoliu“, – akcentavo G.Žibėnas.

Treneris tikino, kad reikės iš kai kurių gynėjų išmušti akademinio krepšinio motyvus.

„Norime žaisti gyvesnį krepšinį, kad tiktume prie savo energingų sirgalių“, – sakė strategas.

Į peržiūrą „Ryte“ pakviestas TJ Starksas per 13 minučių pelnė 10 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Jis turi būti visą laiką alkanas, agresyvus, įsiveržt, sukurt, išprovokuot pražangą, atsidurt baudos aikštelėje su kamuoliu. Tą TJ šiandien gerai darė. Kai jis pažins metikus geriau, jis tikrai jiems nusimes. Geras pirmas įspūdis, nes jis treniruojamas žaidėjas, jis reaguoja į pastabas. Pozityviai nustebino ir jo energija gynyboje“, – kalbėjo G.Žibėnas.

Tiesa, paklaustas, ar dabar 22-jų gynėjas jau sulauks kontrakto pasiūlymo, dar neskubėjo su išvadomis.

„Norime įvairesnėse rungtynėse jį išbandyti, prieš agresyvesnę gynybą, situacijose, kur jis nesijaučia patogiai. Pažiūrėti, kai jam bloga diena su metimais, kaip jis tada elgiasi, ką jis gali pasiūlyti komandos draugams, kai jam neina“, – dėstė „Ryto“ treneris.

Achilo sausgyslės traumą patyrus Jarviui Williamsui, sostinės klubas priverstas dairytis dar vieno aukštaūgio. G.Žibėnas tikino, kad traumą naujokas gydysis apie 5-6 mėnesius.

„Tęsiam paieškas, laikas eina, žaidėjo dar neturime, kandidatų turime, kaip ir visą vasarą turėjome. Jarviso trauma mus labai išmušė iš visų vasarinių planų, dabar privalome reaguoti. Piniginiu atžvilgiu tai nepadeda, situacija nėra paprasta, bet bandome išsisukti iš padėties ir surasti tinkamiausią žaidėją mūsų komandai“, – kalbėjo G.Žibėnas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Norčiopingo „Dolphins“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Norčiopingo „Dolphins“

O štai I.Buva buvo labai geros nuotaikos po pergalės pirmadienį.

„Padarėme klaidų, neišnaudojome pražangų prieš bonusą. Vis dėlto laimėjome, pažiūrėsime, kur darėme klaidas, bandysime jas taisyti, nes sezonas artėja“, – kalbėjo centras.

Jis pats pelnė 20 taškų ir atkovojo 12 kamuolių po krepšiais.

„Turime gerus žaidėjus, kurie man perduoda kamuolį (šypsosi). Baudžiau varžovus baudos aikštelėje, yra, kaip yra. Šiandien turiu 20 taškų, rytoj juos įmes kas nors kitas. Bet viskas gerai, eikime tolyn, laimėkime šią taurę ir tęskime viską“, – sakė I.Buva.

Arnas Adomavičius pelnė 100-ąjį tašką rungtynėse su Švedijos klubu, o tai itin džiugina I.Buvą.

„Arnai, tu tai darai jau antrą kartą. Reikia nustoti jam duoti kamuolį prieš 100-ąjį tašką, nes Donatas turės jam algą pakelti. Pica! Capricciosa! Su grybukais ir visa kita, ačiū!“ – kvatojo I.Buva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas