Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 10

G.Žibėnas po „Nevėžio“ smūgio: „Reikia žiūrėti į veidrodį ir aš į jį žiūriu“

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas kritikavo ir žaidėjus, ir save po pralaimėjimo Kėdainių „Nevėžiui“ savo arenoje pirmadienio vakarą.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / LKL nuotr.

92:88 susitikimą „Jeep“ arenoje laimėjo „Nevėžis“, suvertęs net 33 taškus per trečią kėlinį.

Nors „Rytas“ bandė kabintis į pergalę, to padaryti nesugebėjo, o G.Žibėnas po susitikimo pripažino, jog varžovai buvo geresni.

„Gerai žaidė, išnaudojo progas, – teigė Lietuvos čempionų treneris. – Kada reikia – apsigynė, laimėjo 50 prieš 50 kamuolius. Bandžiau komandą perspėti prieš rungtynes, kad tai ketvirtas mačas LKL ir tokio stipraus varžovo dar neturėjom.

Iš mano pusės, prieš kiekvienerias rungtynes yra jauduliukas. Nežinau, ar ir žaidėjai jį jaučia. Jei bent vienas jo nejaučia – to užtenka pralaimėjimui. Jei bent vienas bent akimirką pagalvoja, kad mes esame geresni už varžovus – to užtenka pralaimėjimui. Tas ir atsitiko. Pradėjome rungtynes minkštai. Laukėme, kada perlaušime, bet varžovai pataikė, kiekvieną mūsų nesusikalbėjimą, kas jau yra problema, išnaudojo kone idealiai.

Pelnyta nesėkmė. Kas labiausiai skaudu... Turbūt dar neišaiškinau žaidėjams, kokia svarba yra žaisti prieš savo sirgalius ir kad jie krepšinį supranta, kada mes ateiname į rungtynes, kada ne. Šiandien dauguma mūsų neatėjo. Norisi atsiprašyti ir bandyti pasitaisyti jau kitose rungtynėse.“

G.Žibėnas teigė, kad, jei jo auklėtiniai būtų laimėję – pergalė būtų nepelnyta.

Pauliaus Petrilevičiaus neturėjo „Nevėžis“, o „Rytas“ vertėsi be Marcuso Fosterio, Tomo Lekūno ir Jarvio Williamso.

G.Žibėno teigimu, visą šią trijulę jis tikisi turėti jau artimiausiose rungtynėse.

„Ryte“ tikrai nesakysime, kad mums trūksta vieno ar kito žaidėjo. Privalome laimėti. Tiesiog privalome ir žaisti tinkamiau“, – sakė treneris.

Galiausiai, klausiamas apie savo žaidėjų nuteikimą, G.Žibėnas sakė: „Reikia žiūrėti į veidrodį ir aš į jį žiūriu.“

G.Petrauskas atskleidė, kad P.Petrilevičiaus šeimoje nutiko nelaimė – mirė žmonos močiutė.

„Negana to, jis dar ir susirgo. Pirmi geri ženklai buvo vakar. Kai Pauliaus nebuvo, pasikalbėjome, kad reikės kovoti kitiems. Kai prieš rungtynes pamatai, kiek „Ryto“ žaidėjų nežais, krepšininkams daug lengviau patikėti, ką treneris sako: kad gali kovoti, kabintis, kad nereikia paleisti varžovų į priekį. Susitvarkėme. Man, aišku, stebuklas, kaip galima laimėti rungtynes, kai leidi paimti 22 kamuolius puolime. Iki šių rungtynių jų vidurkis buvo 20, mes tikėjomės sumažinti per pusę. Ne tik kad nesumažinome, bet ir pakėlėme“, – teigė „Nevėžio“ vairininkas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Rytas“ - „Nevėžis–Optibet“ [2022-10-10]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas