Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 14

G.Žibėnas po paskutinio testo prieš KMT ketvertą: „Tenkino absoliučiai viskas“

Vilniaus „Rytas“ nesiskaitė su paskutiniu oponentu prieš Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertą, pervažiuodamas Pasvalio „Pieno žvaigždes“ net 107:72. Komandos strategas Giedrius Žibėnas po susitikimo buvo patenkintas savo auklėtinių pasirodymu.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Rytas“ jau po dviejų kėlinių Aukštaitijoje pirmavo 62:32 ir pasiekė vieną lengviausių sezono pergalių.

„Absoliučiai viskas tenkino, – sakė G.Žibėnas. – Žaidėjai atvažiavo su geru požiūriu, nutarė nejuokauti. Nėra lengva per kelias dienas sužaisti antras rungtynes su tokiais skirtumais. Manau, kad įeiname į gerą formą pačiu laiku. Rytoj belieka pasiilsėti, o po to dvi dienas išnaudoti teisingam pasiruošimui.“

Specialistą labiausiai Pasvalyje džiugino gynybinių susitarimų išpildymas ir įspūdingas rezultatyvių perdavimų skaičius.

„Džiugino, kad žaidėjai laikėsi žaidybinio plano gynyboje. Išlaikė žaidėjus, galinčius prasiveržti, silpnosiose pusėse, pagrindinius metikus išlaikė be metimų, kovotojus dėl kamuolių išlaikėm toli nuo krepšio prieigų. O visa kita – labai geri skaičiai. 34 rezultatyvūs perdavimai, tai labai gerai kamuolys judėjo. Labai tą akcentavome, mes, treneriai, labai dažnai žiūrime santykį tarp perdavimų ir klaidų, o jis labai geras – 34:10. Čia tik skaičiai, bet žaidėjai turiu padėkoti už gerą požiūrį“, – sakė G.Žibėnas.

VIDEO: Giedrius Žibėnas: „Džiaugiamės gera Kairio forma“

Į priekį Pasvalyje „Rytą“ vedė karjeros mačą sužaidęs Evaldas Kairys. Vidurio puolėjas vos per 19 minučių spėjo pelnyti 27 taškus ir surinkti 37 naudingumo balus, pagerindamas karjeros rekordus šalies pirmenybėse.

Kiek svarbi E.Kairio figūra komandoje ir tokios jo rungtynės?

„Labai svarbi. Pirmiausia, pradedant gynyboje, kaip jis užkamšo visas spragas, kaip jis duoda solidumo. O puolime jis šiandien sąžiningai bėgo į greitą puolimą. Bandėme varginti Juciką, Pacevičių, tai buvo viena užduočių. Šiandien jis sąžiningai bėgiojo, įžaidėjai jį pamatė ir maitino jį kamuoliais, o jis viską realizavo. Džiaugiamės jo gera forma ir laukiame tokios pačios šį savaitgalį“, – sakė G.Žibėnas.

„Rytas“ šeštadienį pirmajame KMT pusfinalyje žais prieš Virginijaus Šeškaus vadovaujamą Jonavos „CBet“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas