Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 13

G.Žiemelio prognozes girdėjęs A.Butkevičius: „Mūsų žaidimas nesiklijuoja visai“

Dvigubą Eurolygos savaitę pasitinkančio Kauno „Žalgirio“ stovykloje – neramios nuotaikos. Kazio Maksvyčio auklėtiniai stipriausiame Senojo žemyno turnyre jau nešasi trijų nesėkmių kuprinę, o pirmą pralaimėjimą patyrė ir nacionalinėse pirmenybėse. „Mūsų žaidimas nesiklijuoja visai“, – 15min sakė Arnas Butkevičius, pripažinęs, kad prieš dvikovą girdėjo ir apie Vilniaus „Wolves“ savininko Gedimino Žiemelio pranašystes.

Kauno „Žalgiris“ sekmadienio vakarą patyrė pirmąjį pralaimėjimą šio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionate.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai 8522 sirgalių akivaizdoje „Avia Solutions Group“ arenoje 64:75 (14:17, 19:13, 12:22, 19:23) nusileido Vilniaus „Wolves“.

„Prastos rungtynės, kitaip ir nepavadinsi, – po mačo 15min sakė „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius. – Klaidų buvo begalė – tiek puolime, tiek gynyboje. Mažas agresyvumas, mažas aktyvumas. Didelis statiškumas. Po tokių rungtynių apibūdinimai tik neigiami, o kitaip ir negali būti. Panašu, jog LKL mes įsibėgėjame sunkiai, kiekvienas rungtynes pradedame labai vangiai ir žaidime atsiranda blogas tonas. O tuomet neišvengiame ir bangavimų.“

Šalies čempionai į duobę sostinėje įkrito dar dvikovos starte, kai per pirmąsias vienuolika atakų tik kartą sėkmingai užpuolė „Wolves“ krepšį – Kauno ekipos vidurio puolėjas Kevarriusas Hayesas išprovokavo varžovo pražangą ir realizavo vieną iš dviejų baudų metimų.

Tai lėmė, jog po pirmų šešių rungtynių minučių „vilkai“ pirmavo 9:1.

„Nematau priežasties, kodėl turėtume rungtynes pradėti užsiliūliavę, nes viso šio sezono pradžioje mes nežaidžiame gerai, – sakė A.Butkevičius. – Nemanau, kad toks rungtynių startas yra mūsų užsiliūliavimas. Tai – tiesiog agresyvumo trūkumas, situacijų neišnaudojimas, kai reikia sužaisti agresyviau, nusimesti kamuolį gerose situacijose. Mes to nepadarome. Puolime trūksta situacijų skaitymo, o gynyboje – didžiulis nesusikalbėjimas.“

27-ąją dvikovos minutę „Žalgiris“ pirmavo 45:43, bet tuomet – „Wolves“ vedlio Rasheedo Sulaimono trauma, sutelkusi Kęstučio Kemzūros auklėtinius spurtui 11:0.

Amerikietis iki tol beveik per 20 minučių buvo pelnęs 15 taškų.

„Sunku pasakyti, ar šis momentas sutelkė „Wolves“ komandą. Jie tiesiog naudojosi mūsų spragomis gynyboje, matėsi, kad akivaizdžiai atakavo žaidėjus, kuriuos norėjo atakuoti. Mes stipriai nuo to kentėjome“, – sakė A.Butkevičius.

Pats A.Butkevičius šiose rungtynėse beveik per 22 minutes ant parketo pelnė 8 taškus (2/2 dvit., 0/3 trit., 4/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, kartą suklydo, 3 kartus prasižengė ir surinko 9 efektyvumo balus.

Krepšininkas gerai pradėjo sezoną, tačiau liga pastaruoju metu „Žalgirio“ gynybos variklį išmušė iš vėžių.

„Fiziškai jaučiuosi neblogai, bet trūksta ritmo, vieno ar kito geresnio epizodo, po kurio atsirastų pasitikėjimas ir pagerėtų įsijungimas į bendrą komandos ritmą. Kitaip pasijausčiau ir pats, – sakė A.Butkevičius. – Tai nėra vieno mano problema, nes matome, kad visi nerandame savo žaidimo, nesijaučiame patogiai. Tai liečia absoliučiai visus mūsų žaidėjus. Mes žaidžiame puolime labai stagnatiškai, o gynyboje turime daug skylių, su kuriomis reikia tvarkytis.“

LKL.LT/Arnas Butkevičius prieš Adą Juškevičių
LKL.LT/Arnas Butkevičius prieš Adą Juškevičių

Rezultatyviausiai ir naudingiausiai „Žalgirio“ komandoje žaidė blankiai šį sezoną atrodęs Nazas Mitrou-Longas, kurio sąskaitoje – 15 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 20 efektyvumo balų.

Tai – geriausios kanadiečio rungtynės vilkinti žaliai baltus marškinėlius.

„Nazui tikrai reikėjo tokių rungtynių, bet mūsų komandoje yra nemažai žaidėjų, kuriems reikėtų panašių rungtynių, – sakė A.Butkevičius. – Mes nelabai žiūrime į individualius pasirodymus, nes mums reikia komandinio žaidimo, reikia žymiai geriau pajusti vienas kitą. Jei žaidėjas įmeta daug taškų, surenka 20 naudingumo balų, bet gynyboje daro daug klaidų... Aš nekalbu apie Nazą, kalbu apie visus. Šiose rungtynėse aš tikrai neįžvelgiu kažkokių pozityvų.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

Šią savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas rungtynes Eurolygoje – trečiadienį K.Maksvyčio komanda Graikijoje kausis su Atėnų „Panathinaikos“, o po dviejų dienų lauks akistata Nemuno saloje su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais.

Vis dėlto prieš iššūkių kupiną savaitę K.Maksvyčiui gerai krūvių ir minučių paskirstyti nepavyko – lyderis Keenanas Evansas žaidė 25 minutes, Edgaras Ulanovas ant parketo išbuvo beveik 30 minučių, o Rolandas Šmitas – 27 žaidimo minutes.

„Nemanau, kad jėgų per dvigubą Eurolygos savaitę pritrūks, – sakė A.Butkevičius. – Tai buvo rungtynės, kuriose negalėjome taupytis, ir nebuvo taip, kad kontroliavome žaidimą. Mes norime laimėti kiekvieną mačą, tad negalime žiūrėti į jokius taupymus, tuo labiau, kai mūsų žaidimas nesiklijuoja visai. Žinoma, jei prieš rungtynes paklaustumėte trenerių, idealiu scenarijumi jie norėtų geriau paskirstyti minutes, bet kaip matote, tai nepavyko.“

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Varžybų akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Varžybų akimirka

Vaido Kariniausko tritaškis, iki rungtynių pabaigos likus 33 sekundėms, lėmė, jog „Wolves“ laimėjo 11 taškų pranašumu. Vieša paslaptis, jog šio Vilniaus klubo savininkas Gediminas Žiemelis pranašavo, kad komanda laimės 8 taškų persvara.

Ar „Žalgirio“ žaidėjai šias varžovų boso prognozes girdėjo?

„Mes girdime kalbas, bet jų tikrai neaptarinėjame ir dėmesio tam neskiriame“, – sakė A.Butkevičius.

Kiek tokie klubų savininkų spėjimai įneša naujų spalvų į „Betsafe-LKL“ čempionatą?

„Kiekvienas aštresnis žmogaus pasisakymas ar išstojimas – tokie dalykai pas mus nėra įprasti. Tai yra penas žmonėms kažką apšnekėti ar aptarinėti. Tai įneša spalvų, bet mes neturime laiko kada apie tai galvoti. Mums reikia tvarkytis žaidimą, analizuoti jį ir spręsti klaidas. Mūsų galvose yra kitų minčių“, – sakė A.Butkevičius.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas