Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 11 30

„Gargždų“ skolos ir finansai: krizė ar paslaptingų priešų drabstymasis purvais?

Į Lietuvos krepšinio lygą praėjusio sezono starte žengęs „Gargždų“ klubas nuo vasaros nenusipurto finansinių klausimų šešėlio. 15min domėjosi, kokia padėtis 17 km į rytus nuo Klaipėdos nutolusio miesto reprezentacinėje komandoje.
„Gargždai“
„Gargždai“ / nuotr. lkl.lt

Dar vasarą ėmė sklisti informacija apie „Gargždų“ skolas visam būriui žaidėjų. Lrytas.lt žurnalistas Laurynas Ribakas išplatino sąrašą, kuriame tiksliai įvardytos ir žaidėjų pavardės, ir klubo įsiskolinimo sumos.

  • 13 500 EUR neto – Juliui Kazakauskui
  • 5 600 EUR neto – Šarūnui Beniušiui
  • 4 000 EUR neto – Mariui Runkauskui
  • 14 400 USD neto – Joshui Newkirkui
  • 4 690 EUR neto – Mindaugui Stašiui
  • 2 200 EUR neto – Ernestui Jonkui
  • 3 850 EUR neto – Mantui Ruikiui
  • 10 000 EUR neto – Pauliui Juodžiui
  • 14 500 EUR neto – Giedriui Staniuliui
  • 8 250 EUR neto – Aurimui Urbonui

15min žiniomis, dar du legionieriai laukė daugiau nei 15 tūkst. eurų mokėjimų, tačiau iki dabar kompensuota tik itin maža dalis sumos. Šaltiniai praneša, kad ši pusė planuoja kreiptis į teismą.

Tad po praėjusio sezono bendra „Gargždų“ skolų suma galėjo siekti beveik 100 tūkst. eurų.

LKL nuotr./Giedrius Staniulis
LKL nuotr./Giedrius Staniulis

Nemažai kalbama ir apie šį sezoną, esą žaidėjams atlyginimai nėra mokami laiku.

Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos vykdantysis direktorius Dominykas Domarkas teigė, kad „Gargždų“ situacija jam yra gerai žinoma.

„Buvome nuvažiavę, kalbėjomės, kalbėjome ir su meru. Kiek žinau, praėjusį penktadienį buvo sumokėta už rugsėjį. Dabar yra vėlavimai, kurie galimi pagal kontraktą. Ugnis dabar sumažėjusi, laukiame, ar sumokės iki gruodžio vidurio“, – 15min sakė LPKA vadovas.

D.Domarkas aiškino, kad už spalio mėnesį klubas žaidėjams turėjo sumokėti iki lapkričio 20 dienos, tačiau sutartyje yra numatytas galimas vėlavimas.

„Po to jau galima imtis teisinių dalykų. Taip, vėlavimas ilgas, bet veiksmų imtis dar negalime. Laukiame“, – teigė krepšininkų gerove besirūpinančios organizacijos direktorius.

„Labas GAS“ nuotr./Dominykas Domarkas
„Labas GAS“ nuotr./Dominykas Domarkas

„Visi žinome, kad yra skolos iš seno sezono. Šiame sezone buvo vėlavimas. Gruodžio pradžioje savivaldybė turėtų patvirtinti lėšų skyrimą. Po tarybos posėdžio bus aišku, kokia suma ir kada pasieks „Gargždus“ kitais metais. Tai aktualu žaidėjams. Situacija nėra lengva, bet vis dar teisiškai tvarkinga“, – patikino D.Domarkas.

Jis patikino, kad dalis praėjusio sezono „Gargždų“ žaidėjų, kuriems klubas yra skolingas, sudarė „taikos sutartį“, kurioje nurodytus mokėjimus kol kas gargždiškiai vykdo laiku.

Vadovas įžvelgia sąmokslą

15min susisiekė su „Gargždų“ klubo savininku Ovidijumi Jakubaičiu, kuris tikino, kad „situacija yra normali“.

Facebook.com/Ovidijus Jakubaitis (antras iš dešinės)
Facebook.com/Ovidijus Jakubaitis (antras iš dešinės)

„Mes vykdome įsipareigojimus tiems žaidėjams, su kuriais pasirašėme sutartis, – kalbėjo gargždiškių vadovas. – Nevėluojame, na gal kelias dienas, bet va tokia ir situacija. O kurie nenorėjo pasirašyti susitarimų, jie gal ir kreipsis kažkur, aš nežinau. Mes jiems po truputį mokėjom ir tokia va situacija.

Nėra ji tragiška. Nežinau, kodėl mes epicentre atsidūrę esame. Klubų yra 12. Kiek žinau, jei į kitų pažiūrėsite eilutes, kiek numatyta skoloms atiduoti biudžete... Mums net nereikia to planuoti. Buvo nedidelis įsiskolinimas praėjusiais metais, sezono metu nevėlavome.

Situacija yra, kokia yra. Ji nesiskiria nuo kitų klubų. Kažkas gal suinteresuotas. Nenoriu čia įvardinti, kas nori šmeižti, daryti. Laukiame Naujųjų metų, kiek skirs savivaldybė. Ir tiek. Tokia ir situacija. O kažko čia dramatiškai daryti... Žaidėjai nežaistų, streikuotų. Tokios situacijos nėra.“

Paklaustas, kokia skolų našta užgulė klubą po praėjusio sezono, O.Jakubaitis į klausimą atsakyti negalėjo.

„Sunku pasakyti. Buvo gal vėlavimas pusantro mėnesio, iki dviejų mėnesių. Kaip naujokai, padarėme gal klaidą, kad į 10 mėnesių buvome išdalinę, – svarstė „Gargždų“ klubo galva. – Buvome suplanavę gauti pinigų, tačiau jau vasarą mačiau, kad kai kurios įmonės, tarkim baldų sektoriuje, pradėjo atleidinėti darbuotojus, todėl negavom visų suplanuotų pinigų.

Perplanavome kitaip, bet tragedijos nedarėme. Yra su kai kuriais pasirašytos, teisme patvirtintos sutartys, mes jiems nevėluodami mokam. Tai keturi žaidėjai. O keli, kurie nenorėjo... Sumos nedidelės, po truputį jiems mokėjome ir viskas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – „Gargždai“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – „Gargždai“

Ten gal kelių tūkstančių klausimas. O dabar nesakyčiau, kad mes vėluojame. Mokėjimas yra 23 ar 24 dieną, tas kelias dienas gal ir nesame sumokėję, bet nesakau, kad mes čia vėluojame.

Kažkas bando pilti ant mūsų klubo negerus dalykus. Nežinau kas, bet ir nesigilinu. Dirbame savo darbą, esame lentelėje ten, kur esame, planuojame atkrintamąsias. Žiūrime į save, gaila, kad toks pylimas yra ant mūsų klubo. Nežinau, kas yra tuo suinteresuotas.

Mūsų situacija – sveika, normali, kažkiek įtempta metų galui, bet tai normalu. Kas parėmė – parėmė, savivaldybė, kiek buvo skyrusi – skyrė. Laukiame papildomų lėšų, būtų išvis gerai.“

O.Jakubaitis pakartojo, kad „kelių dienų“ vėlavimas žaidėjams yra.

„Nematau čia kažkokios problemos. Kai kurie gavo, kai kurie dar gaus. Nėra problemų“, – pabrėžė jis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – „Gargždai“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – „Gargždai“

LKL pretenzijų neturi

15min susisiekė su LKL generaline direktore Rasa Liuimiene, kuri patikino, jog lyg „Gargždai“ atitinka licencijavimo taisykles.

„Mes kiekvieną dieną jų netikriname. Palaikome nuolatinį ryšį, ką esame ir anksčiau iškomunikavę. Suprantame, kad jie savo įsipareigojimus, nors vėluodami – vykdo. O jei yra kažkokių įsipareigojimų nevykdymas, tie žmonės turėtų ginčus spręsti taip, kaip numatyta sutartyse. Šiuo metu „Gargždų“ klubas visiškai atitinka mūsų licencijavimo taisykles, mes jiems pretenzijų neturime. Jei kažkas jų turi, tie žmonės tą turėtų spręsti teisiškai“, – kalbėjo R.Liuimienė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Rasa Liuimienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Rasa Liuimienė

Šiuo metu "Gargždų" klubas su 3 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais žengia 10-oje turnyro lentelės vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius