Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 09 27

Garsiąją frazę paaiškinęs Šaras gyrė Prienus: „Jie visiems bėdų pridarys“

Kauno „Žalgiris“ Prienuose šventė antrą LKL pergalę iš eilės, bet Šarūnas Jasikevičius tiki „Skycop“ projektu. Žalgiriečių treneris po rungtynių kalbėjo apie Leo Westermanno sugrįžimą, detalių svarbą ir varžovų pajėgumą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ tris kėlinius kovojo su Prienų klubu, bet galiausiai šventė užtikrintą pergalę 74:53.

„Iš dalies esu patenkintas puolimu. Tik tiek, kad nesumetėme labai daug laisvų metimų. Taip gerai ginantis nesugebėjome pasinaudoti greitu puolimu. Mūsų sprendimai buvo labai prasti. Kaip pirmai sezono pusei, tai buvo logiškos rungtynės. Puolime dar daug ko nepataikome, taip pat ir iš po krepšio. Bet pirmos rungtynės išvykoje yra specifinės. Manau, kad mūsų geras fizinis pasirengimas. Laikas šlifuoti detales“, – apie savo komandos žaidimą kalbėjo Š.Jasikevičius.

Jau pirmose rungtynėse po metų pertraukos į Kauną sugrįžęs Leo Westermannas pelnė 10 taškų ir puikiai įsiliejo į komandą.

VIDEO: Š.Jasikevičius – apie pergalę Prienuose, L.Westermanno debiutą ir garsiąją frazę

Š.Jasikevičius džiaugėsi, kad pavyko susigrąžinti prancūzą: „Atėjo žaidėjas su didžiule patirtimi. Jis gerai pakeitė Nate'ą. Matosi, kad jis praėjęs labai sunkias operacijas ir traumas, jam reikės laiko. Tačiau prieš savaitę supratome, kad tai tokio stiliaus žaidėjas, kurio mums reikia. Labai gerai, kad jis dar buvo rinkoje. Belieka su juo dirbti ir kantriai laukti.“

Tiesa, prieš prisiviliodamas L.Westermanną Šaras buvo ištaręs garsiąją frazę, kad „Žalgiris“ ieško mažo ir aštraus įžaidėjo. Treneris paaiškino, kad nuskambėjęs pasakymas buvo labiau pokštas.

„Aš tą frazę, kuri taip garsiai nuskambėjo, pasakiau pusiau juokais. Dėl to kažkiek gailėjausi. Dar užbaigiau tada frazę, kad dar labai pigaus norėčiau. Jūs nelabai supratome to juoko. Kažkokio specifinio neieškojome, tiesiog norėjome geriausio varianto. Po turnyro Turkijoje supratome, kad mums trūksta šalto proto, patyrimo. Tikimės, kad su laiku Leo mums tą duos“, – aiškino žalgiriečių strategas.

L.Westermannas Kaune praėjo ir medicininį patikrinimą, todėl Š.Jasikevičius nesijaudina dėl legionieriaus traumų: „Žinau, kaip jis rūpinasi savo kūnu. Tos traumos buvo ne tos, kad jo kūne kažkas neveikia. Tiesiog ten buvo didžiulis smūgis į koją, prarado daug jėgos. Reikia žiūrėti į pozityvius dalykus – prisitraukėme žaidėją, kuris jau yra tikras žalgirietis. Jis į rūbinę įėjo kaip į savo namus. Tai labai svarbu. Jam nereikės aiškinti apie krepšinį.“

Žurnalistai pastebėjo, kad 42-ejų Š.Jasikevičius yra vos keliais metais vyresnis už Prienų komandos veteranus, tačiau Šaras juokavo, kad jis aikštėje jau nebūtų toks naudingas: „Man ne prieš „Žalgirį“ žaist.“

Daugkartinių Lietuvos čempionų vedlys įsitikinęs, kad Virginijaus Šeškaus komanda šį sezoną nuveiks daug.

„Jie subūrė įspūdingą komandą. Ne tik keturi garsūs lietuviai, bet ir užsieniečiai aplinkui neblogo lygio. Pinigais juk ši komanda nelabai mėtosi. Mindaugas ir broliai labai save prisižiūri. Sužaisti vienerias rungtynes per savaitę? Jie pridarys bėdų visiems. Aš manau, kad jie gali būti ketverte. Be jokių kalbų. Gal ir į trejetą“, – prognozavo Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas