Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 09

Gėdos su komandos draugais prisidaręs T.Sedekerskis: „Gal nuvertinome varžovą?“

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą užbaigė gėdingu pasirodymu, konstatavo komandos krepšininkai, o tarp jų – ir Tadas Sedekerskis.

Akistatoje dėl penktosios vietos lietuviai beveik visas rungtynes vijosi latvius ir nusileido šiauriniams kaimynams net 63:98.

Tai – trečias pagal dydį lietuvių pralaimėjimas nuo šalies nepriklausomybės atgavimo.

„Išėjome nenusiteikę rungtynėms, leidome latviams įsižaisti, jie pradėjo pataikyti tritaškius, pasitikėti savimi. Jie įgavo didelį pasitikėjimą, visi metimai pradėjo kristi, – rungtynes analizavo 2 taškus per 30 minučių sukrapštęs T.Sedekerskis. – Atrodo, per pertrauką normaliai pakalbėjome, turėjome išeiti kovoti, bet... Gal pritrūko jėgų? Bet čia ne pasiteisinimas.“

Lietuviai itin prastai pradėjo tiek pirmą, tiek trečią kėlinius. Pirmajame latviai vos per porą minučių sumetė keturis tritaškius ir pabėgo 10 taškų, o trečiojo kėlinio starte smogė mūsiškiams net 25:4.

Kodėl taip atsitiko, puolėjas atsakyti negalėjo.

„Sunku pasakyti. Atrodėme tragiškai, gėda. Čia liko žmonių mus palaikyti, turėjome atiduoti visą širdį... Rezultatas – tragedija, gėda. Komanda visą čempionatą žaidė gerai, išskyrus rungtynes su serbais, o užbaigėme tikrai ne taip, kaip norėjome. Namo grįšime ne kokios nuotaikos“, – sakė krepšininkas.

Anot žaidėjo, lietuviams galėjo padaryti meškos paslaugą kontrolinės rungtynės, per kurias latviai buvo sutriuškinti 93:69.

„Gal latviai labiau įvertino šitas rungtynes. Mes latvius įveikėme kontrolinėse rungtynėse, gal nuvertinome varžovą, kuris šiandien žaidė labai gerai. Pasidarėme sau gėdos. Jie tiesiog mus suvalgė, jie labiau norėjo laimėt, – dėstė T.Sedekerskis. – Čempionatas mums buvo neblogas, norėjome jį užbaigti dviem gražiom pergalėm. Ypač dėl savo aistruolių, žmonių, kurie mus visą čempionatą palaikė tiek Lietuvoje, tiek čia. Jautėme palaikymą, o dabar ne tik neparvešime pergalės, bet dar ir gėdingai pralaimėjome.“

VIDEO: K.Maksvytis: labai nesmagu dėl šiandienos rungtynių, sunku apie jas kalbėti
VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: apibūdinčiau vienu žodžiu – „gėda“
VIDEO: Deividas Sirvydis po rungtynių su latviais: „Šiandienos žaidimas, patys matėt – „nekažką“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas