Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausias Lietuvos krepšinio teisėjas Gytis Vilius: „Eurolygoje patiriamas spaudimas yra privilegija“

Jau šeštus metus iš eilės geriausiu Lietuvos krepšinio teisėju išrinktas Gytis Vilius svečiavosi Bostono „Celtics“ tarptautinio skauto Beno Matkevčiaus rengiamoje tinklalaidėje „The Benas Podcast“. Krepšini gyvenantys pašnekovai aptarė teisėjo karjeros pradžią, tėvų įtaką ir pasiruošimo rungtynėms procesą.
Gytis Vilius ir Andrea Trinchieri
Gytis Vilius ir Andrea Trinchieri / nuotr. LKL.lt

„Pasiekti gerą karjerą nėra sunku, tačiau turėti gerą karjerą ir nesugadinti asmeninio gyvenimo – iššūkis“, – be užuolankų teigė geriausias šalies arbitras.

Kalbėdamas apie teisėjo profesiją, G.Vilius teigė, kad daug jaunų arbitrų nuo šios profesijos atbaido pirmieji žingsniai moksleivių krepšinyje, kur kartais tėvų reakcijos peržengia ribas. Vis dėlto, norint eiti šiuo keliu, reikia nekreipti dėmesio į spaudimą.

„Neseniai teko būti moksleivių krepšinio lygos rungtynėse ir iš šalies stebėti teisėjų darbą. Žinoma, fone buvo tėvelių elgesys. Jų įtaka yra labai didelė. Yra didelis skirtumas, kai tėvai apeliuoja dėl epizodų ir veiksmų aikštelėje ir kai asmeniškai tave įžeidinėja kaip žmogų, – pasakojo G.Vilius. – Žinoma, yra teisėjų, kurie žino, kur ateina, ir tai jų nelabai išgąsdins. Tačiau tai kenkia naujų teisėjų pritraukimui. Pripažinkime, ne visi bus geri krepšininkai, todėl galėtų pasirinkti teisėjų profesiją. Bet dėl tokios padėties jos nesirenka. Nekalbu apie Eurolygos lygį ir apeliacijas ten, nes spaudimas yra privilegija.“

G.Vilius pasakojo, kad praleidžia ne vieną valandą ruošdamasis būsimoms rungtynėms bei analizuodamas jau įvykusias.

„Ruošiantis darbui, man reikia peržiūrėti dvejas prieš tai vykusias pilnas kiekvienos komandos rungtynes, kad galėčiau susidaryti pilną vaizdą. Taip pat po rungtynių analizuoju ir stebiu save, kad atsikratyčiau blogų įpročių – kuo ilgiau jie tęsis, tuo sunkiau bus atsikratyti“, – sakė teisėjas.

Pokalbio metu pašnekovai kalbėjosi ir apie fizinį pasirengimą, konfliktus rungtynių metu, peržiūras ir kitas aktualias temas.

Visas pokalbis:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas