Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Giedrius Žibėnas aiškinosi ir dėl slogaus „Ryto“ žaidimo, ir dėl garsiojo spjūvio

Ketvirtose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio rungtynėse Vilniaus „Rytas“ sugėrė skaudų Vilniaus „Wolves Twinsbet“ antausį, o vyriausiasis komandos strategas Giedrius Žibėnas aiškinosi ne tik dėl slogaus auklėtinių žaidimo, bet ir internete paplitusio savo spjūvio.

Vilniaus „Rytas“ praleido progą uždaryti „Betsafe-LKL“ pusfinalio seriją ir pradėti ruoštis finalui su Kauno „Žalgiriu“, nors ketvirtadienio vakarą Giedriaus Žibėno kariauna pasitiko stipriai išpešiotą varžovą.

Garrisono Brookso ir Jeffery Tayloro neturėjusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“, kurios lyderis Rasheedas Sulaimonas žaidė kęsdamas šlaunies skausmą, dominavo ketvirtajame serijos mače.

Nedo Pacevičiaus auklėtiniai vienu metu „Rytą“ daužė 28 taškų persvara, o galiausiai rungtynes laimėjo 97:86.

„Nuo pat pradžių rungtynių, nors įmetėme taškų patys, bet leidome labai lengvai pajusti žaidimą varžovams. Jautėsi, kad šiandien mes nebuvome pasiruošę atiduoti save gynyboje. Praleisti taškai kalba patys už save. Šiandien aikštelėje neturėjome pavyzdžio ir dėl to kentėjome“, – po nesėkmės spaudos konferenciją pradėjo „Ryto“ vairininkas G.Žibėnas.

Pirmąsias šešias minutes nė karto kamuolio neatkovojusį „Rytą“ pradžioje dar kiek traukė Marcuso Fosterio ir Justino Gorhamo duetas, tačiau „vilkai“ dar pirmajame kėlinyje perėmė mačo kontrolę ir savo sąlygas diktavo viso susitikimo metu.

Arno Veličkos iš vidurio aikštės sulig pirmojo kėlinio pabaiga skelbiančia sirena įsmeigtas metimas pakėlė sirgalius iš vietų, tačiau Giedriaus Žibėno komandos neprikėlė.

„Wolves Twinsbet“ žaidėjai sėkmingai raikė „Ryto“ gynybos barikadas ir po dviejų kėlinių pirmavo 52:38.

Žiūrovų akis degino akivaizdų šlaunies skausmą kentęs R.Sulaimonas, bet G.Žibėno vyrams pasinaudoti šia „vilkų“ spraga nepavykdavo.

Po trijų ketvirčių „Ryto“ atsilikimas siekė jau rekordinę 28 taškų ribą, o rungtynes šalies vicečempionai pralaimėjo rezultatu 86:97.

Lemiamas penktasis serijos mūšis – šeštadienio pavakarę „Twinsbet“ arenoje. Finale varžovo nuo praėjusio sekmadienio jau laukia Kauno „Žalgiris“.

„Šiandien iš varžovų nieko neatėmėme, – sakė G.Žibėnas. – Patys matote tritaškių pataikymą, laimėtus niekieno kamuolius, puolime atkovotus kamuolius. Mes varžovus privertėme suklysti tik 10 kartų, o tai daug ką pasako. Kartais reikia turėti pasididžiavimo padaryti pražangą, ko šiandien nebuvo. Mes jiems leidome pajusti žaidimą, o varžovas turi daug gerų žaidėjų, kurie tokiu atveju gali žaisti ant sparnų.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” – “Rytas”
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” – “Rytas”

– Ar toks „Ryto“ žaidimas yra krepšininkų nusiteikimo klausimas?

– To reikėtų paklausti pačių žaidėjų. Manau, kad dalis tiesos yra.

– Kaip galima paaiškinti nusiteikimo stoką vienose iš svarbiausių sezono rungtynių?

– Dabar kalba sukasi ne apie taktiką, o apie tai, kaip mes priimsime šį pralaimėjimą ir ką atsinešime į penktąsias rungtynes. Kaip mes sureaguosime į įvykius aikštelėje? Ar žaisime kartu, ar po vieną? Žinoma, kad bus blogų momentų, į kuriuos turėsime reaguoti teisingiau ir ne po vieną.

– Kiek akcentavote Rasheedo Sulaimono traumą, kiek bandėte jį atakuoti, ir kiek pavyko tai padaryti?

– Akcentas buvo, bet šiandien mums nepavyko jo užatakuoti. Kai turėjome minusą, norėjome labai greitai lyginti rezultatą. Šiandien neturėjome kantrybės ir prasčiau nei įprastai įžaidėme kamuolį. Mes kamuolio nejudinome. Reikėjo atsivesti taikinį, o šiandien to nepadarėme. Mes daug kur degėme, galvos buvo per karštos. Reikia analizuoti rungtynes, nieko naujo, ir ruoštis kitam mačui.

– Kiek žaidėjus galėjo užliūliuoti naujienos iš „vilkų“ stovyklos apie traumuotus Jeffery Taylorą ir Rasheedą Sulaimoną?

– Nemanau, kad bent vienas iš mūsų turi teisę pagalvoti, jog bus kažkas lengvo rungtynėse, kuriose žaidžiama dėl patekimo į finalą. Tai – lemiamas mačas. Nemanau, kad tokios mintys gali kirbėti žaidėjų galvose.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

– Kodėl trečiojo kėlinio metu neskubėjote imti minutės pertraukėlės, kai atsilikimas jau siekė 15 taškų?

– Norėjome grįžti į rungtynes patys. Deja, nepavyko to padaryti. Galbūt užvėlavau vienos minutės pertraukėlės paėmimą. Vis tiek galvojau, kad bus įtemptesnės rungtynės, tad minutės pertraukėlių nesinori anksti išnaudoti. Kitas dalykas – tuomet artėjo komercinė minutės pertraukėlė. Tokios priežastys.

– Psichologinis pranašumas turbūt priklausys „vilkams“. Kokiais žodžiais bandysite motyvuoti auklėtinius?

– Nemanau, kad kam nors priklausys psichologinis pranašumas. Žiūrėsime, kaip mes įeisime į rungtynes, kurios prasidės rezultatu 0:0. Nemanau, kad daug ką lems taktika. Daug lems laimėti niekieno kamuoliai ir žaidėjų meistriškumas.

– Kas nepavyko stabdant Arturą Žagarą, kuris sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių?

– Kaip ir minėjau, šiandien gerai sužaidė kiti „vilkų“ žaidėjai, nes mes patys leidome jiems pajusti žaidimą. Kai leidi tai padaryti... Jie turi tikrai daug gerų žaidėjų ir šiandien pasinaudojo papildomomis erdvėmis. Didžioji dalis kaltės yra mūsų.

– Lukas Uleckas atkrintamosiose dar nėra pataikęs tritaškio (0 iš 14). Kaip galite tai paaiškinti?

– Nemanau. Mes neturime jokių psichologinių barjerų. Jis kažkada ims ir sumes metimus. Manau, kad ir varžovai kreipia didžiulį dėmesį mūsų pagrindiniams metikams. Šiandien nebuvome kantrūs ir labai retai nueidavome iki tikro metimo.

– Abu „Ryto“ pralaimėjimai sutapo su prastomis Margirio Normanto rungtynėmis. Kiek jūs tai siejate?

– (atsiduso) Pralaimėjome mes visi kartu – treneriai, žaidėjai, komanda, tad į nieką pirštu tikrai nedursime. Margiris pats supranta, kad yra svarbus komandos narys. Mums labai reikia gero pavyzdžio, ypač kapitono, ypač įeinant į rungtynes. Kai mes matome pavyzdžius iš mūsų lyderių, visiems kitiems yra kur kas lengviau žaisti.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” – “Rytas”
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./“Wolves-Twinsbet” – “Rytas”

– Praėjusias rungtynes laimėjote beveik 40 taškų, o dabar pralaiminėjote beveik 30. Ar komandos anksti pasiduoda?

– Atkrintamosiose egzistuoja trumpa atmintis, tad kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Kiekvienas mačas prasideda nuo 0:0.

– Turbūt matėte viešumoje pasirodžiusį video, berods, antrosiose rungtynėse per ilgąją pertrauką po abiejų komandų susistumdymo praeidamas spjovėte ant „vilkų“ suolelio. Kaip galite tai pakomentuoti?

– Gal ir spjoviau, gal ir prie savo suolo spjoviau. Aš gerbiu visas komandas. Gal kažkas nutiko, emocijų buvo daug. Manau, kad daug mūsų epizodų yra labai hiperbolizuojami. Galbūt dėl to, kad esame „Rytas“. Kaip pamenu, tokių hiperbolizacijų daug būdavo ir prie Dainiaus Adomaičio, ir prie Donaldo Kairio. Tai – nieko naujo. Mes normaliai reaguojame, nes žinome, kad visada dėmesio gausime daug. Jei kamera fiksuotų kiekvieną veiksmą, tuomet nežinau...

– Kiek jaučiate nerimo prieš lemiamas serijos rungtynes?

– Žinant šio sezono istoriją, į tokias rungtynes einame su didžiule motyvacija, kad paneigtume įsitikinimus ir nusistovėjusias klišes, neva per svarbiausias rungtynes „Rytas“ kažkur prapuola. Tai yra papildoma motyvacija mums.

VIDEO: PIKENROLAS: Grigo triumfas Eurolygoje, širdgėla dėl K.Evanso ir aistros Vilniaus derbyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas