Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Giedrius Žibėnas – apie mačo lūžį, žaidėjų traumas ir patarimą Ą.Tubeliui

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai turėjo įtempti raumenis, bet galiausiai perlaužė „Wolves“ ir atsidūrė per žingsnį nuo finalo, laimėję „Betsafe-LKL“ pusfinalio trečią mačą 86:78 bei įgiję pranašumą serijoje 2-1.

Formaliu „Twinsbet“ šeimininku trečiajame pusfinalio mače pirmadienį tapęs Vilniaus „Ryto“ klubas pasitiko į aikštę įbėgančius „Wolves-Twinsbet“ žaidėjus visu garsu arenoje paleidus melodiją iš sovietinių laikų animacinio filmuko „Na, palauk“.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmosios pusfinalio rungtynės baigėsi „Wolves“ pergale 96:85.
  • Antrajame serijos mače „Rytas“ sutriuškino varžovus 113:75.
  • Ketvirta pusfinalio akistata vyks ketvirtadienį 18.30, o formaliais šeimininkais bus „Wolves“.
  • Jei prireiks lemiamų penktųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos šeštadienį, šeimininku skaitysis „Rytas“.
  • Pusfinalio poros nugalėtojo finale jau laukia Kauno „Žalgiris“, laimėjęs savo seriją 3-0 prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Tačiau rungtynių pradžioje „Rytas“ aikštėje atrodė nedrąsiai kaip zuikis, ypač Marcusas Fosteris, patekęs į Jeffery Tayloro gniaužtus ir labai sunkiai pradėjęs mačą.

R.J.Cole'as ir holivudiniais judesiais po sėkmingų atakų su sirgaliais flirtavęs Justinas Gorhamas išjudino „Ryto“ puolimą, bet ir „Wolves“ rado vedlį – iš viso 32 taškus pelnęs Rasheedas Sulaimonas rengė reidus lengvai, tarsi per treniruotę.

„Wolves“ vipinių svečių ložėje pirmadienį įsitaisęs buvęs „Ryto“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, pernai tapęs naujojo klubo akcininku, būtų pravertęs „vilkams“ aikštėje, nes šie akivaizdžiai nusileido kovoje dėl kamuolių (32-44).

Tuo tarpu tarp 3,5 tūkst. žiūrovų tribūnoje mačą sekęs Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis galėjo svarstyti, ar nevertėjo tarp Lietuvos rinktinės kandidatų įtraukti Margirio Normanto – „Ryto“ kapitono taškai leido bent iš dalies atsverti R.Sulaimono atakas.

Trečiajame kėlinyje „Ryto“ sirgaliai smagiai suūžė ne tik išvydę ekrane rungtynes stebėjusio Ąžuolo Tubelio (Vilniaus klubo paskolinto Klaipėdos „Neptūnui“) besišypsantį veidą, bet ir įsibėgėjusio M.Fosterio tritaškių, po kurių mačo šeimininkai atitrūko dviženkliu skirtumu (59:49).

Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Tribūnose – ir Ąžuolas Tubelis
Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Tribūnose – ir Ąžuolas Tubelis

Kai ketvirtajame kėlinyje galingai kamuolį į krepšį įkrovė Gytis Radzevičius, „Rytas“ užuodė pergalės kvapą ir pasileido pavojingam siautuliui aikštėje.

Kristupas Žemaitis tritaškiu sumažino skirtumą iki 5 taškų likus žaisti minutę, bet Gytis Radzevičius atsakė tolimu metimu, o likus žaisti 37 sek. „Wolves“ lyderis R.Sulaimonas žaisdamas su kamuoliu stipriai pasitempė koją ir sukandęs dantis iš skausmo iššokavo iš aikštės.

Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Marcusas Fosteris
Roko Lukoševičiaus/„Betsafe-LKL“ nuotr./Marcusas Fosteris

Šįkart išvengęs sudūrimų su varžovais, „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas liko patenkintas savo komandos žaidimu ir tuo, kad pergale galėjo pradžiuginti komandos štabo narį.

„Šią pergalę dedikuojame mūsų kineziterapeutui Laurynui, kuriam šiandien gimė sūnus. Sveikiname jį ir jo šeimą“, – sakė G.Žibėnas.

„Ryto“ treneris taip apibūdino situaciją serijoje ir rungtynes:

„Dabar pavojingiausia būtų galvoti, kad jau kažką padarėme. Nieko mes nepadarėme. Į kitas rungtynes reikia eiti lyg rezultatas serijoje būtų 0-0.

Žinojome, kad varžovai sureaguos po antrojo mačo, jų reakcija tikrai jautėsi. Mes prastai saugojome lanką, ypač pirmoje rungtynių pusėje.

Nesustabdėme Sulaimono, bet pridėjome energijos trečiajame kėlinyje, atkirtome jų perimetro žaidėjus, dažnai nulaužėme jų derinius, tai rodo tik 7 jų rezultatyvūs perdavimai. Šiandien buvo daug izoliacinio krepšinio, tad Sulaimonas daug pats atakavo. Jiems to neužteko. Tikiuosi, kad jo trauma nėra sunki, o mes turime ieškoti, kur galime būti geresni.“

– Ar šįvakar išvydote savo žaidėjų reakciją?

– Tik trečiajame kėlinyje. Šiaip mes labai akcentavome, kad būtume kartu visose rungtynėse. Kad švilpukas, klaida ar prarastas kamuolys mūsų neišmuštų, mes žaistume komandiškai.

Kitos rungtynės bus pačios sunkiausios, turime būti joms pasirengę.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Vilniaus „Wolves Twinsbet“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Vilniaus „Wolves Twinsbet“

– Likus porai minučių R.J.Cole'as greitoje atakoje kabina kamuolį G.Radzevičiui, kitoje atakoje praleidote tritaškį. Norėtumėt, kad tokioje situacijoje komanda žaistų paprasčiau?

– Iškart akyse Eurolygos vienas mačas, kai Artūras Milaknis metė tritaškį („Žalgiris“ tą mačą laimėjo prieš „Fenerbahče“, bet tritaškį pataikęs snaiperis sulaukė trenerio Š.Jasikevičiaus priekaištų). Buvo ir kitas epizodas, kai A.Velička paskubėjo greitoje atakoje. Kartais emocijos užvaldo, bet negaliu to pateisinti, čia turime būti protingesni.

– Nedas Pacevičius sakė, kad trečiajame kėlinyje pasikeitė pražangų traktavimas, nes „Rytas“ metė daugiau baudų nei „Wolves“.

– Gal mes žaidėme agresyviau puolime? Net nežinau, ką atsakyti.

– K.Evansas gavo traumą vakar, R.Sulaimonas – šįvakar. Ar tokios traumos jau nėra atsitiktinumas?

– Pati žiauriausia krepšinio dalis – žaidėjai kaunasi dėl trofėjaus ir patiria tas traumas. Tikrai tai nepuošia žaidimo. Norisi, kad į geriausias rungtynes komandos ateitų su geriausiais žaidėjais ir duotų žiūrovams geriausią produktą. Deja, sportas kartais būna negailestingas.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Vilniaus „Wolves Twinsbet“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Rytas“ – Vilniaus „Wolves Twinsbet“

– Visą sezoną kalbama, kad „Rytas“ turi bėdų gynyboje. Bet praėjusiame mače praleidote 75, dabar 78. Kiek esate patenkintas šiais skaičiais?

– Jei esame susitelkę, mes galime gintis. Ne pagal praleistus taškus, bet pagal gynybos reitingą esame antri LKL. Bet šiame lygyje kartais užtenka sekundės dalį prarasti susitelkimą ir varžovai mus baudžia. Šiame etape jie mus baus, bet žaidėjai nėra robotai, tų klaidelių bus.

– Šiame mače arenos kube buvo parodytas Ąžuolas Tubelis. Ką patartumėte šiam žaidėjui dėl kito sezono?

– Ąžuolui patarimas įsiklausyti į publikos reakciją po to, kai jis buvo parodytas arenos kube.

Yra geras patarimas, kurį man yra pasakęs vienas treneris: „Eik ten, kur tavęs nori“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas