Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 18

Ginčas dėl 67 tūkst. eurų: teismas atmetė buvusio „Lietkabelio“ vadovo apeliaciją

Geros žinios Panevėžio „Lietkabeliui“ bei šio klubo sirgaliams. Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas atmetė buvusio „Lietkabelio“ krepšinio klubo vadovo Manto Ignatavičiaus apeliaciją ir paliko galioti apylinkės teismo nuosprendį dėl 67 tūkst. eurų ieškinio. Dvejus metus trukusių posėdžių metu ši suma buvo klubo sąskaitoje įšaldyta, tad „Lietkabelis“ sulaukė solidaus finansinio pastiprinimo.
Mantas Ignatavičius
Mantas Ignatavičius / Karolio Kavolėlio nuotr.

Baigęs savo vadovavimą Panevėžio „Lietkabelyje“, buvęs klubo direktorius Mantas Ignatavičius pateikė klubui ieškinį dėl 67 tūkstančių eurų skolos, neva jis tam tikru laikotarpiu iš savo asmeninių lėšų „Lietkabelio“ krepšininkams mokėjo atlyginimus.

Pasak buvusio „Lietkabelio“ vadovo pateiktų kvitų, jis tą darė 2016-ųjų metų rugsėjo ir spalio mėnesiais.

Panevėžio apygardos teismo nutartyje matyti tuomečių ekipos žaidėjų Gintaro Leonavičiaus (išmokėta 6,5 tūkst. eurų), Žygimanto Janavičiaus (8,5 tūkst. eurų), Simo Jasaičio (21 tūkst. eurų), Kšištofo Lavrinovičiaus (8,5 tūkst. eurų) bei Darjušo Lavrinovičiaus (21 tūkst. eurų) pavardės.

Nors M.Ignatavičius turėjo krepšininkų pasirašytus kvitus, bet įrodymų, jog šie mokėjimai buvo atlikti iš asmeninių, o ne klubo lėšų, nebuvo.

Bet kurios įmonės finansinė operacija turėtų būti įtraukta į įmonės apskaitą ir pagrįsta atitinkamu finansiniu dokumentu, bet tokių įrodymų teismui pateikta nebuvo.

Karolio Kavolėlio nuotr./Mantas Ignatavičius ir Rokas Mickevičius
Karolio Kavolėlio nuotr./Mantas Ignatavičius ir Rokas Mickevičius

„Mes nesutikome su ieškiniu, nes žinojome, jog jis tokios ženklios sumos nemokėjo ir negalėjo mokėti. Tam tiesiog nebuvo motyvo. Pinigai buvo sumokėti, bet ne iš M.Ignatavičiaus pinigų, o vieno iš rėmėjų lėšomis. Kadangi tuo metu M.Ignatavičius klube dirbo vienvaldiškai, pinigai buvo gauti iš kitų asmenų ir sumokėti.

Pats M.Ignatavičius niekada nebuvo skolinęs ar rėmęs klubo. Vienintelį kartą taip pasielgęs jis buvo 2018-aisiais metais, kai mėnesio laikotarpiui paskolino 2 tūkst. eurų. Šiuo atveju buvo kalbama apie reikšmingą sumą. Kasmet LKL klubai dėl licencijavimo lygai turi pateikti duomenis apie kreditorius ir skolininkus, bet M.Ignatavičius niekada savęs kreditoriumi nenurodė. Žmogus, kuris save laiko kreditoriumi, apie tai kalba, reikalauja ir fiksuoja, o dabar nieko tokio daryta nebuvo. Būtent tai akcentavo ir sprendimą priėmęs Panevėžio apygardos teismas“, – 15min sakė „Lietkabelio“ advokatas Andrius Būdvytis.

15min nepavyko susisiekti su Panevėžio klubo direktoriumi nuo 2015-ųjų metų gegužės iki 2018-ųjų metų liepos pabaigos dirbusiu Mantu Ignatavičiumi.

Tai ne pirmas buvusio „Lietkabelio“ direktoriaus ir klubo susikirtimas teisme.

M.Ignatavičius dar buvo pateikęs ieškinį dėl neva pavėluoto atlyginimo, kuris irgi baigėsi galutiniu teismo sprendimu buvusio „Lietkabelio“ direktoriaus nenaudai. Be to, Panevėžio apygardos teismas yra priteisęs „Lietkabelio“ klubui 42 tūkst. eurų vertės žalą dėl M.Ignatavičiaus įmonės tariamai teiktų marketingo paslaugų.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

15min žiniomis, šiuo metu dar vyksta „klubo honorarų byla“. Ginčas vyksta dėl direktoriaus dispozicijoje būtų 35 tūkst. eurų, kurie dingo.

Klubui paprašius pateikti duomenis, kur yra pinigai, atsirado tam tikri važtaraščiai, jog viskas buvo išmokėta krepšininkams, premijų formoje.

Nors M.Ignatavičius nurodė, jog pinigai buvo išmokėti žaidėjams dėl patekimo į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą, bet mokėjimo data yra nurodyta dar prieš jiems patenkant į šį turnyro etapą.

Buvęs „Lietkabelio“ vadovas teigia, jog pinigai buvo išmokėti pasirinktiems keturiems komandos žaidėjams – Gintarui Leonavičiui, Žaniui Peineriui ir broliai Lavrinovičiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas