Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 28

Gniuždančio pralaimėjimo fone – netikėtas „Lietuvos ryto“ šviesulys

Dalis „Lietuvos ryto“ žiūrovų jau buvo palikę savo vietas ir skubėjo namo, nebesikankindami stebint beviltišką pralaimėjimą Panevėžio „Lietkabeliui“. Tačiau likusieji „Siemens“ arenoje paskutinę minutę plojo vienam vilniečių žaidėjui. Tai buvo Martynas Echodas – jauniausias, bet kol kas geriausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prieš palikdamas aikštę M.Echodas aukštai pašoko sugriebti kamuolio ir skaudžiai tėškėsi ant parketo.

Prie 206 cm ūgio jaunuolio prišoko net teisėjas. M.Echodas, kiek sutrikęs, pasižiūrėjo į arbitrą – svarbiausia, kad jo rankose buvo kamuolys.

20-metis jaunuolis vėl lipo visiems per galvas ir Vilniaus publika tą įvertino.

Kai šlubuodamas ir iš skausmo sukandęs dantis sėdo ant suolo, vilniečiai, su pasididžiavimu akyse palydėdami „Lietuvos ryto“ žaidėją į suolo galą, jam plojo.

Tai buvo vienintelis „Lietuvos ryto“ šviesulys blankiose rungtynėse su „Lietkabeliu“ 81:97.

Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Echodas
Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Echodas

„Nežinau, kaip ten su jo nugara ir sprandu, bet jis tikras kovotojas“, – po rungtynių auklėtinį gyrė treneris Rimas Kurtinaitis.

M.Echodas „Siemens“ arenos parketą pirmą kartą paliko savo sąskaitoje turėdamas 20 taškų.

Visai, kiek jam metų – 20-imt M.Echodui suėjo šių metų liepos 7-ąją.

Bet, nepaisant to, kad yra jauniausias komandoje, sunkiojo krašto puolėjo ir centro pozicijose galintis žaisti krepšininkas po trejų pirmųjų LKL sezono rungtynių yra rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas.

Per vieną mačą M.Echodas renka vid. 16,7 taško ir dar priduria 20,7 naudingumo balo. Tai taip pat geriausias efektyvumo rodiklis visoje komandoje.

M.Echodo startas LKL
„Pieno žvaigždės“ 17 min. | 17 tšk. (5/5 dvit.) | 5 kam. | 23 naud.
„Juventus“ 18 min. | 13 tšk. (6/7 dvit.) | 6 kam. | 20 naud.
„Lietkabelis“ 24 min. | 20 tšk. (8/14 met.) | 5 kam. | 19 naud.

„Jis labai geras talentas. Šiuo metu mūsų vidurio puolėjai yra tokio lygio, kad Echodas yra pagrindinis centras. Bet ne todėl, kad kiti blogi. Jis per tą mėnesį padarė tikrai didelę pražangą. Na, jau ir pernai tą padarė, todėl taip ilgai ir stengėmės jį prisivilioti“, – pasakojo R.Kurtinaitis.

„Lietuvos rytas“ šią vasarą su M.Echodu sudarė trejų metų sutartį.

Į Vilnių aukštaūgis pakilo kaip geriausias jaunasis LKL krepšininkas – tokį apdovanojimą jis gavo po praėjusio sezono Šiauliuose.

M.Echodas sublizgėjo paskutinėse 2016–2017 metų sezono rungtynėse, kai į Klaipėdos „Neptūno“ krepšį suvertė net 38 taškus ir surinko net 53 naudingumo balus.

Taip rezultatyviai niekas LKL nežaidė dešimtmetį, o efektyviai – du dešimtmečius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Rolandas Skaisgirys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Rolandas Skaisgirys

Šiauliuose pernai jis per vienas rungtynes pelnė vid. 10,9 taško, atkovojo 5,9 kamuolio ir rinko 13,4 naudingumo balo per 24 minutes.

Į „Lietuvos rytą“ M.Echodas atvyko dar kaip žalias talentingas jaunuolis, tačiau aikštėje jau skrajoja kaip vilniečių lyderis.

„Pas mus jis dirba labai gerai. Tai labai geras vaikinas. Jis dominuoja aikštėje ir yra pagrindinis mūsų žaidėjas“, – neslėpė R.Kurtinaitis.

Tiesa, M.Echodo greitu metu laukia rimtas iššūkis. Arba tiksliau – bent du.

„Lietuvos rytas“ jau pasirašė sutartį su 33 metų 210 cm ūgio graiku Louku Mavrokefalidžiu, o ant sostinės komandos slenksčio trypčioja dar vienas vidurio puolėjas Egidijus Mockevičius.

Šie du ąžuolai po „Lietuvos ryto“ krepšiu gali palikti M.Echodą šešėlyje. Ypač L.Mavrokefalidis, kuriam Vilniuje numatytas svarbus vaidmuo. Jis atvyksta pakeisti Artūro Gudaičio, aplink kurį R.Kurtinaitis klijavo visą žaidimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Loukas Mavrokefalidis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Loukas Mavrokefalidis

Tiesa, E.Mockevičius, jei prisijungs prie „Lietuvos ryto“, tą padarys tik vėliau – dėl peties traumos turėtų nerungtyniauti iki Naujųjų.

Bet ir net esant tokiai konkurencijai, R.Kurtinaitis siūlo nenurašyti jaunojo „Lietuvos ryto“ talento, kuris dar 2013-aisiais pateko į Kauno „Žalgirio“ dublerių sistemą, bet į pagrindinę komandą taip ir neprasimušė.

„Nežinau, jei Echodas taip toliau žais, tai gal rungtyniaus 40 minučių, – numatomos grūsties priekinėje linijoje nesureikšmino R.Kurtinaitis. – Man nesvarbu, Echodas ar Mavrokefalidis. Žaisime taip, kad laimėtume, ir rungtyniaus tądien stipriausi žaidėjai.

Echodui tai bus paspirtis mokytis. Mavrokefalidis yra labai patyręs, geras žaidėjas. Manau, Lietuvos krepšininkas turėtų apsidžiaugti, kad turi progą treniruotis su tokiais Europos grandais kaip Mavrokefalidis.

Pasikartosiu, kas gerai žais, tas žais. Kas ne – sėdės. Kas nenorės žaisti – važiuos namo, kaip pernai.“

Echodas dominuoja aikštėje ir yra pagrindinis mūsų žaidėjas.

M.Echodas nori. Jis dantimis aria parketą, kad gautų tas 20 minučių per rungtynes.

Aukštaūgis kol kas puikiai užsiima pozicijas po krepšiu, kur uodžia ne tik atšokusius kamuolius, bet ir gynėjų adresuojamus perdavimus, kuriuos verčia efektingais dėjimais.

„Susipažinkite: Martynas Echodas!“ – po vieno iš jų į „Lietkabelio“ krepšį šaukė „Lietuvos ryto“ pranešėju tapęs Justinas Jankevičius.

Susipažinkite ir pratinkitės: Martynas Echodas gali tapti ne šiaip sau vienų rungtynių „Lietuvos ryto“ šviesuliu.

VIDEO: Efektingas M.Echodo blokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento