Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 01

Grėsmė „Lietkabeliui“ – vieno lyderių sezonas pakibo ant plauko

Karjeros sezoną žaidžiantis Margiris Normantas kuriam laikui turės pristabdyti arklius. 15min žiniomis, kelio trauma iškėlė grėsmę 24-erių gynėjo sezonui krepšinio aikštėje.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

194 cm ūgio lietuvis susižeidė kelį savaitgalio LKL rungtynėse Pasvalyje, kai „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis Danielis Amigo užgriuvo ant „Lietkabelio“ krepšininko kojos.

15min šaltiniai teigia, kad dėl kelio traumos lietuvis gali iškristi iš rikiuotės keliems mėnesiams. LKL sezono finišas numatytas vėliausiai birželio 12-ąją.

Tiesa, vienam „Lietkabelio“ lyderių dar bus atlikti išsamūs tyrimai. Tiksli M.Normanto būklė ir reabilitacijos trukmė turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis.

M.Normantas „Lietkabelyje“ buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą, trečias pagal naudingumą ir antras pagal rezultatyvius perdavimus.

LKL pirmenybėse per 24 minutes gynėjas rinko vid. 12,1 taško (43,3 proc. trit.), 2,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo (1,9 kl.), 2,3 perimto kamuolio ir 13,3 naudingumo balo.

Europos taurės varžybose M.Normantas per 23 minutes rinko vid. 11,9 taško, 2,4 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo bei 9,7 naudingumo balo.

Jeigu M.Normantas ilgam iškristų iš rikiuotės, Panevėžio klubo gynėjų rotacijoje liktų Kyle'as Vinalesas, Paulius Valinskas ir Marius Valinskas.

Naujų LKL žaidėjų registracija galima iki balandžio 23 d., tačiau „Lietkabelis“ turi problemų su FIBA. Tarptautinė krepšinio federacija dėl teisinio konflikto su buvusiu komandos gynėju Kendricku Brownu uždraudė panevėžiečiams registruoti naujus žaidėjus.

„Lietkabelis“ tikisi, kad Krepšinio arbitražo teismo sprendimas (BAT), kuris įpareigoja KMT vicečempionus sumokėti amerikiečiui apie 83,5 tūkst. eurų, bus panaikintas, kai bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl iš Panevėžio išvykusio K.Browno susitarimo su Salonikų „Aris“.

Tačiau šiuo metu „Lietkabelis“ dėl FIBA sankcijų negali pristatyti į Nenado Čanako stovyklą naujų krepšininkų. Tiesa, teisiškai Panevėžio ekipa galėtų registruoti Lietuvoje pastarąjį kartą žaidusį arba lietuvį žaidėją.

Be M.Normanto, dviem savaitėms iš rikiuotės iškrito aukštaūgis Džordže Gagičius. Tiesa, tai ne pačios blogiausios naujienos „Lietkabeliui“. Buvo baimintasi, kad serbas dėl kojos traumos negalės rungtyniauti dar ilgesnį laiką.

Pirmadienio rytą „Lietkabelis“ pranešė, jog 10 dienų nežais ir blauzdos traumą LKL rungtynėse patyręs Vytenis Lipkevičius.

„Lietkabelis“ su 14 pergalių ir 6 pralaimėjimais LKL turnyro lentelėje rikiuojasi ketvirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas