Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 03

Griežtas M.Schilleris pyko dėl „Žalgirio“ kovingumo: „To būti negali“

„Tokia ir yra tų draugiškų rungtynių esmė – pamatyti, ko ir kiek daug dar mums trūksta“, – po antros nesėkmės iš eilės pasiruošimo etape nedramatizavo Kauno „Žalgirio“ veteranas Artūras Milaknis.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / zalgiris.lt nuotr.

Bet komandos treneris Martinas Schilleris buvo kur kas griežtesnis. Jo auklėtiniai, po pralaimėjo vienu tašku Krasnodaro „Lokomotiv“, penktadienį dviem nusileido ir Panevėžio „Lietkbeliui“.

„Prireikė net 30 minučių, kad iš žaidėjų išsireikalaučiau tinkamos kovos. Tai buvo problema, nes „Lietkabelis“ žaidė tikrai kietai. Jie labai gerai tykojo kamuolių mūsų perdavimo linijose, aktyviai darbavosi rankomis ir buvo fiziškai stiprūs. Mums reikėjo 30 minučių, kad prie to prisitaikytume ir to būti negali“, – pabrėžė M.Schilleris.

VIDEO: Coach Schiller talks about pre-season game against Lietkabelis

Daugiau nei pusę komandos šią vasarą pakeitęs „Žalgiris“ daugiausia klydo gynyboje. Tik aštuonis žaidėjus turėjęs „Lietkabelis“ į Lietuvos čempionų krepšį įmetė 82 taškus.

„Didelių išvadų daryti negali, nes dauguma komandos – nauji žaidėjai. Vieniems prie kitų reikia priprasti ir sistemą perprasti. Gynyboje turime dirbti visi penki, kaip vienas mechanizmas. Iki to dar esame tikrai toli“, – pabrėžė A.Milaknis.

VIDEO: A.Milaknis: „Gerą darbą treniruotėse reikia perkelti į rungtynes“

„Dar tikrai daug darbo treniruotėse reikia įdėti. Daug broko, nesusikalbėjimo. Ypač gynyboje“, – bėdas vardino „Žalgirio“ veteranas.

Su „Žalgirio“ apranga debiutavęs latvis Janis Strelniekas sulaukė M.Schillerio pagyrimo. „Manau, kad jis žaidė gana gerai. Jis grįžo po pertraukėlės. Nežaidė apie mėnesį, todėl jam reikia sugrįžti į ritmą. Apskritai, esu laimingas, kad jis grįžo į rikiuotę“, – teigė austras.

VIDEO: Gražiausi rungtynių epizodai

M.Schilleris taip pat paaiškino, kodėl mažiau rungtyniavo pirmųjų draugiškų rungtynių rezultatyviausias žaidėjas Emmanuelis Mudiay.

„Jis šiandien ryte buvo paskiepytas, todėl anksčiau laiko išėmiau jį iš rungtynių“, – pridūrė „Žalgirio“ strategas.

Už uždarų durų – be žiūrovų – Kaune vykusias rungtynes stebėjo ir buvęs žalgirietis Sonny Weemsas, šiltai apsikabinęs su buvusiais komandos draugais.

„Žalgiris“ artimiausiu metu, rugsėjo 7 d., kels sparnus į Turkiją, kur tęs pasiruošimą sezonui „Gloria Cup“ turnyre. Rugsėjo 8 d. sieks revanšo su „Lokomotiv“, rugsėjo 10 d. žais su Bursos „Tofas“, o rugsėjo 12 d. – su Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas