Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 22

Gynybai už pergalę dėkojęs K.Maksvytis: „Pusfinalyje lengva nebūna“

Kauno „Žalgiris“ sunkia pergale startavo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalyje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Garliavoje 69:58 palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, kuriam pernai sensacingai pralaimėjo šiame etape ir kol kas vienintelį sykį nepateko į LKL finalą.

„Sakyčiau, tipinės atkrintamųjų rungtynės“, – komandų klaidas, netaiklius metimus ir nervus iš karto po rungtynių į televizijos kamerą komentavo K.Maksvytis.

„Laimėjome šias rungtynes savo gynyba. Puolime kažkiek trūko laisvumo. Dėl to neliūdžiu. Svarbu, kad komanda kovėsi. Nereikia tikėtis lengvų rungtynių pusfinalyje“, – tęsė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Lietkabelis“ [2023-05-22]

„Ketvirtajame kėlinyje pradėjome kontroliuoti rungtynes. Ir gynyboje, ir puolime. Norėjosi tai padaryti anksčiau, bet atkrintamosiose lengva nebūna ir kiekvienos rungtynės – skirtingos. Šįkart mes pasiėmėme pergalę“, – pasidžiaugė K.Maksvytis.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Žalgiris“ - „Lietkabelis“ [2023-05-22]

Jo auklėtiniai visiškai išjungė pavojingiausią „Lietkabelio“ ginklą – tolimus metimus. N.Čanako auklėtiniai pataikė tik 4 tritaškius iš 24 (16,7 proc.). Tiesa, ir be jų panevėžiečiai trečiajame kėlinyje buvo išlyginę rezultatą (49:49).

„Manau, kad po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ žaidė fiziškiau, agresyviau ir tai leido jiems priartėti prie mūsų. Jie – talentinga komanda. (Ginantis nuo jų tritaškių) reikia pasirinkti rizikas. Norėčiau, kad ta tendencija tęstųsi. Mes ir toliau stengsimės neleisti jiems mesti tritaškių“, – pabrėžė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ragina savo krepšininkus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ragina savo krepšininkus

„Žalgirio“ treneris taip pat plačiau papasakojo, kas nutiko Achille Polonarai, kuris susižeidė antrajame kėlinyje ir jau po didžiosios pertraukos ant atsarginių suolo sėdėjo persirengęs spalvotais šortais bei balta kepuraite nuo saulės.

„Jis negalėjo tęsti rungtynių. Jo būklė paaiškės artimiausiu metu. Patys matėte – susigriebė už kojos“, – rankomis skėstelėjo K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Achille Polonara
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Achille Polonara

Paklaustas dėl Arno Butkevičiaus sveikatos būklės, kuris praleido šį susitikimą, K.Maksvytis tikslaus atsakymo, kada gynėjas galės žaisti – neturėjo: „Pažiūrėsime. Diena iš dienos stebėsime jo situaciją ir lauksime žinių.“

„Žaidimas buvo geresnis, nei su Kėdainiais, bet, sakyčiau, dar ne čempioniškas. Įpuldavome į duobeles rungtynių eigoje. Gale suradome gerą penketą, kuris užbaigė rungtynes“, – ekipos žaidimu nedžiūgavo K.Maksvytis, sulaukęs klausimo ir apie Eurolygos finalo ketvertą, dėl kurio „Žalgiris“ pastarąją savaitę turėjo išsikraustyti iš savo arenos.

„Na, netikėti rezultatai. Pusfinalyje palaikiau abi lietuviškas komandas ir abi jos pralaimėjo. Laimėjo „Real“, kuris man – vyresnio amžiaus žiūrovai turbūt pritars – labai primena senesnių laikų „Žalgirį“ su (Arvydu) Saboniu viduryje ir keturiais gynėjais, kai pasodindavo (Raimundą) Čivilį. Su (Valdemaru) Chomičiumi, (Rimu) Kurtinaičiu, (Gintaru) Krapiku ir (Sergejumi) Jovaiša. Kažkas panašaus ir dabartinis „Real“. Zona, asmeninė gynyba. Manau, kad nusipelnė“, – teigė K.Maksvytis.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo dvigubą dublį surinkęs Laurynas Birutis. „Žalgirio“ vidurio puolėjas pelnė 10 taškų (4/5 dvit., 2/2 baud.) ir sugriebė 14 kamuolių, surinkdamas 22 naudingumo balus per 27 minutes.

„Nepasakyčiau, kad daug tų kamuolių atkovojau. Ta statistika kiek meluoja. Tiek aš, tiek kiti komandos draugai suteikėme per daug šansų „Lietkabeliui“ kaunantis dėl atšokusių kamuolių“, – girtis nepuolė L.Birutis, pabrėždamas, kad varžovai puolime susikūrė 13 antrųjų šansų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

„Su „Lietkabeliu“ rungtynės visuomet būna tokios klampios. Daug kontakto, daug pražangų, daug kietos kovos, pramestų metimų, atkovotų kamuolių... Aišku, „Lietkabelis“ mus baudė atkovotais kamuoliais, klaidomis, kurių mes įprastai nedarome, sunkios rungtynės“, – pridūrė „Žalgirio“ aukštaūgis.

„Pradėjome labai blogai. Davėme jiems 8 taškų pranašumą per pirmas 30 sekundžių. Turėjome momentų, kai priartėdavome, bet turime žaisti gerokai geriau puolime. Geriau dalintis kamuoliu. Ir būti pozityvesni“, – teigė „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

LKL nuotr./Nenadas Čanakas
LKL nuotr./Nenadas Čanakas

„Nesakyčiau, kad ketvirtasis kėlinys mums buvo siaubingas. Prametėme laisvus metimus, nepataikėme nei iš toli, nei iš po krepšio. Tikiuosi, kad pataikysime namuose“, – vylėsi serbas, netrukus žurnalistų paklaustas, kas nutiko Jordenui Duffy, kuris nebaigė mačo.

„Žinau tik tiek, kad dabar jis jaučia skausmą. Turbūt po susidūrimo su (Luku) Lekavičiumi“, – atsakė N.Čanakas.

Įdomu, kad praėjusiame sezone „Lietkabelis“ taip pat pralaimėjo pirmąjį serijos mačą, bet tuomet nugalėjo „Žalgirį“ tris sykius iš eilės ir sensacingai žengė į LKL finalą.

„Pernai buvo pernai, – žurnalisto klausimą nutraukė N.Čanakas. – Sakiau tai ir prieš rungtynes. Skiriasi sudėtys, sezonai – viskas skiriasi.“

Kitos serijos iki 3 pergalių rungtynės trečiadienį vyks jau Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas