Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Herojų išskirti nenorėjęs N.Čanakas: „Pasinaudojome „Wolves“ nuovargiu“

Devynių dienų pertrauką prieš mažąjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalą turėjęs Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ kovą dėl bronzos pradėjo dramatiška pergale.

Pirmajame serijos iki 3 pergalių mače Nenado Čanako auklėtiniai pustuštėje Vilniaus „Twinsbet“ arenoje (mačą stebėjo 2079 žiūrovai) 86:84 palaužė Vilniaus „Wolves Twinsbet“ klubą.

Ketvirtojo kėlinio viduryje panevėžiečių deficitas dar siekė 11 taškų (68:79), bet spurtas 9:0 leido sugrąžinti intrigą.

Galiausiai Deividas Sirvydis – žaidęs net 36,5 minutės – pabaigoje perėmė du kamuolius, pats baudos metimais rezultatą išlygino (84:84), o taip pat baudas pataikęs Dovis Bičkauskis (86:84) dovanojo pergalę.

Paskutinė „Wolves“ ataka įstrigo – Rasheedas Sulaimonas perlaikė kamuolį, o desperatiškas amerikiečio tritaškis tikslo nepasiekė.

„Nieko neįvyko. Tik vienas nulis serijoje, – po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje nedžiūgavo N.Čanakas.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Jurgis Laurinavičius ir Nenadas Čanakas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Jurgis Laurinavičius ir Nenadas Čanakas

– Pradėjome rungtynes lėti ir minkšti gynyboje. Iš vienos pusės suprantu, kodėl taip buvo. Todėl, kad turėjome 9 dienas laisvas, o treniruotės nėra tas pats, kas rungtynės. Antroje pusėje jau žaidėme su daugiau energijos. Pasinaudojome tuo, kad „Wolves“ turėjo labai sunkią seriją su Vilniaus „Rytu“ (pusfinalyje krito 2:3, – aut. past.).

Pabaigoje „Vilkai“ turėjo pranašumą, bet mes nepasidavėme ir, manau, nusipelnėme šios pergalės. Dabar turime būti pasiruošę kitam mačui.“

Antrosios mažojo finalo rungtynės jau poryt, ketvirtadienį, bus žaidžiamos Panevėžyje.

– Atsilikote dviženkliu skirtumu, bet pabaigoje surengėte lemiamą spurtą. Kas padėjo perlaužti rungtynes?

– Kaip jau sakiau, nepasidavėme. Ėmėme žaisti energingiau. Taip pat turime pripažinti, kad „Wolves“ nėra lengva po penkerių rungtynių serijos su „Rytu“. Sugebėjome pasivyti juos, o pabaigoje sumesti baudas, kurios tapo lemiamomis.

– Ar D.Sirvydis ir D.Bičkauskis yra šios pergalės herojai?

– Niekada neišskiriu herojų. Laimime kaip komanda. Daug žaidėjų atliko naudingų ir reikalingų veiksmų aikštėje. Kaip visada. Svarbiausia yra komanda. Džiaugiuosi dėl jų, bet daug gerų dalykų atliko ir Džiugas (Slavinskas), (Gediminas) Orelikas, kuris sirguliavo, nesitreniravo.

Šiuo metu esu patenkintas pergale, bet ji nieko nereiškia. Tik 1-0.

– Rezultatui esant lygiam D.Sirvydis perėmė kamuolį iš T.Thurmano varžovams išsimetant kamuolį. Ar toks ir buvo planas, nes D.Sirvydis rizikavo užsidirbti pražangą?

– Nesuplanuosi atimti kamuolio. Turėjome planą, kaip ginsimės. Pabaigoje gynyboje žaidėme vienas prieš vieną. Negaliu pasakyti, kad buvo planas perimti kamuolį. T.Thurmanas suklydo ir mes tuo pasinaudojome.

– Kokios reakcijos dabar tikitės iš „Wolves“ klubo?

– Man svarbiau, kokią reakciją parodysime mes. Privalome pasiruošti, ištaisyti tam tikrus dalykus ir demonstruoti dar didesnę energiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas