Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 08

I.Buva apie „Ryto“ pergalės receptą Kaune: „Mūsų planas buvo paprastas“

Košmariškai sezoną Eurolygoje pradėjusiam Kauno „Žalgiriui“ antausį vietiniame čempionate tėškė ir principinis varžovas Vilniaus „Rytas“. Išvykoje didžiąją rungtynių dalį dominavę vilniečiai tik pabaigoje leido priartėti šeimininkams, bet vis tiek laimėjo 84:75.
Ivan Buva
Ivan Buva / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Mūsų planas buvo paprastas. Atakuoti juos pikenrolo deriniu. Žinojome, kas eis į pagalbą, ir turėjome rasti laisvą žmogų. Tiesiog turėjome priimti teisingus sprendimus“, – „Ryto“ planą, kaip laimėti Kaune, atskleidė aukštaūgis Ivanas Buva.

Jis vėl buvo rezultatyviausias vilniečių komandoje. Kroatas pelnė 21 tašką ir vedė „Rytą“ į pergalę Kauno arenoje.

„Ketvirtajame kėlinyje kiek sulėtėjome. Puolime pradėjome žaisti kiek skubotai, jie keitėsi ginamaisiais ir tai mus šiek tiek išmušė iš vėžių. Tačiau mūsų persvara buvo per didelė, kad mes ją visą išbarstytume. Viską apibendrinęs, manau, sužaidėme tikrai labai geras rungtynes. Ypač gynyboje“, – pridūrė I.Buva.

„Žalgirio“ namų tvirtovėje „Ryto“ vidurio puolėjas dominavo ir praėjusiame sezone, kai pelnė net 32 taškus, o vilniečiai taip pat laimėjo išvykoje 86:85. Tiesa, po tos pergalės vilniečiai „Žalgiriui“ buvo nusileidę keturis sykius iš eilės, įskaitant ir tuščią LKL finalo seriją 0-3.

„Tai reguliariojo sezono rungtynės. Taip, dabar laimėti smagu, bet ši pergalė nieko per daug nereiškia. Mes greičiausiai vis tiek susitiksime finale, – santūrus išliko I.Buva. – Dominavome rungtynėse, tik jų pabaigoje Lukas Lekavičius primetė mums sunkių metimų, bet, manau, nusipelnėme laimėti.“

21 tašką nugalėtojams pelnė ir nuostabiai nuo suolo pakilęs Mindaugas Girdžiūnas. „Žalgirio“ gynybą draskęs gynėjas buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas su 27 balais.

„Tiesiog pavyko gerai pradėti rungtynes, gerai įeiti į aikštę nuo suolo. Sulaukiau gerų perdavimų iš mūsų aukštaūgių, – nosies nerietė ir M.Girdžiūnas. – Labai džiaugiuosi, kaip komanda sužaidė šias rungtynes. Tikrai galėjome laimėti lengviau, be intrigos. Pabaiga truputį nepavyko.“

VIDEO: M.Girdžiūnas: „Mums fanai visada yra didelė motyvacija“

„Svarbiausia buvo koncentracija. Laiku padaryti pražangą, kada jų nereikia – tuomet neprasižengti, – apie raktą į pergalę kalbėjo M.Girdžiūnas. – „Pabaigoje matėme, kad „Žalgiris“ tiesiog gelbėjasi tritaškiais. Reikėjo neleisti jiems mesti iš toli, bet nepavyko.“

„Fanai mums visada yra didelė motyvacija. Tikiuosi ir toliau tokio palaikymo“, – pridūrė Vilniaus „Ryto“ gynėjas.

Pirmą pralaimėjimą LKL lygoje patyręs „Žalgiris“ (8-1) vis dar pirmauja šalies čempionate. „Rytas“ (7-1) žengia antras, bet yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas