Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 25

I.Buvos vedamas „Rytas“ nukovė rungtynių pabaigoje netikėtai atgijusius „Šiaulius“

Vilniaus „Ryto“ (2-0) krepšininkai gausiai į pirmąsias „Betsafe-LKL“ sezono namų rungtynes „Jeep“ arenoje susirinkusius aistruolius pasveikino pergalingu, tačiau tikrai neraminančiu žaidimu. Giedriaus Žibėno auklėtiniai tik po atkaklios kovos 79:76 (17:16, 23:15, 26:14, 13:31) palaužė „Šiaulius-7bet“ (1-1).
Ivan Buva
Ivan Buva / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Rungtynių pradžioje kiek apsnūdusius vilniečius pažadino beveik su pirmojo kėlinio sirena tritaškį įsmeigęs ir savo klubą į priekį išvedęs Ivanas Buva (17:16).

Kroatas pratęsė savo dominavimą ir antrajame kėlinuke, o ketvirčiui persiritus į antrą pusę „Rytas“ pirmą kartą susikrovė ir dviženklį pranašumą (36:25).

Po pertraukos pagaliau atsidarė ir naujausias sostinės ekipos pirkinys Kennie „Speedy“ Smithas, keletą tritaškių pridėjo Margiris Normantas, o dar vieną spurtą surengęs „Rytas“, atrodė, jog į priekį nurūko nepavejamai (60:39), tačiau Antano Sireikos kariauna ginklų nesudėjo.

Po Mindaugo Girdžiūno tritaškio šeimininkai beveik įpusėjus ketvirtajam kėliniui turėjo saugų 19 taškų pranašumą (72:53), tačiau tuomet šiauliečiai atsakė atkarpa 13:0 – pagrindiniu spurto iniciatoriumi tapo 9 taškus be atsako surinkęs Eimantas Stankevičius (72:66).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eimantas Stankevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eimantas Stankevičius

Netrukus „Ryto“ pranašumą iki 9 padidino ekipos puolimo lyderis I.Buva, tačiau kraujo kvapą užuodę svečiai niekur nesitraukė – dar vienas žaibiškas spurtas ir komandas teskyrė 1 taškas (75:74).

Po kelių akimirkų Tanneris Lessneris pelnė dvitaškį ir nors Jonathanas Elmore'as įspūdingu reidu deficitą dar kartą sumažino iki minimumo (77:76), laikas buvo „Ryto“ sąjungininkas – M.Girdžiūnas sumetė baudas, o chaotiška paskutinioji varžovų ataka buvo nesėkminga.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ivan Buva
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ivan Buva

Vilniečius į priekį vedė po krepšiu dominavęs Ivanas Buva. Kroatas per beveik 25 žaidimo minutes suvertė 20 taškų ir dar pridėjo 6 atkovotus kamuolius.

„Rytas“ išmetė net 30 tolimų metimų, tačiau tikslą pasiekė vos 7 (23 proc.).

Nesėkmingai debiutinis mačas susiklostė šeimininkų naujokui K.Smithui. Amerikietis per 21 min. sukrapštė viso labo 3 taškus (1/8 met.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet taip pat padarė ir 4 klaidas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kenneth Smith
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kenneth Smith

A.Sireika į sostinę atsivežė tik 9 krepšininkus, tačiau didžiausias krūvis teko šešiems, kurie žaidė nuo 26 iki 36 minučių. Į lemiamą spurtą svečiai pakilo ir be Armino Urbučio – pastarasis aikštę paliko tik su ramentų pagalba – ant krepšininko blauzdos visu svoriu viename iš epizodų užvirto I.Buva.

„Šiaulių-7bet“ ekipoje atsaką I.Buvai baudos aikštelėje davė Giedrius Staniulis, taip pat surinkęs 20 taškų.

Vilniaus „Rytas“: Ivanas Buva 20 (6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 16, Margiris Normantas 12 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Martynas Pacevičius 10.

„Šiauliai-7bet“: Giedrius Staniulis 20 (10/13 dvit., 6 atk. kam.), Donatas Sabeckis 18 (7 rez. perd.), Eimantas Stankevičius 14 (3 per. kam.), Jonathanas Elmore'as 13 (5 atk. kam.).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Šiauliai-7bet“ [2021-09-25]
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas