Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

Į Lietuvą sugrįžęs I.Brazdeikis – apie „Žalgirio“ komplektaciją ir rinktinės vasarą

Šešias savaites Kanadoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) praleidęs Ignas Brazdeikis sugrįžo į Lietuvą ir jau rytoj prisijungs prie pasaulio pirmenybėms besiruošiančios nacionalinės komandos. Kūną pailsinęs ir galvą išsivalęs krepšininkas Vilniaus oro uoste dalijosi mintimis apie Kauno „Žalgirio“ komplektaciją bei priimtą sprendimą atstovauti nacionalinei komandai.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) iki paskutinės akimirkos laukė Igno Brazdeikio sprendimo dėl dalyvavimo pasaulio čempionate.

Nors krepšininkas dėl to abejojo vos tik pasibaigus 2022–2023 metų sezonui, bet galiausiai pasakė visus sirgalius nudžiuginusį „taip“. Jis jau rytoj prisijungs prie Kazio Maksvyčio treniruojamos Lietuvos rinktinės stovyklos.

Pirmąjį karjeroje „Betsafe-LKL“ čempiono žiedą birželio pradžioje iškovojęs krepšininkas už Atlanto vėl gaudė NBA šiaudą – 24-erių metų amžiaus žaidėjas pirmiausia save išbandė „Toronto Raptors“ mini stovykloje, o vėliau prisijungė prie laisvųjų agentų treniruočių stovyklos „Impact Basketball“.

„Tai buvo puiki patirtis. „Raptors“ stovykla buvo gera ir konkurencinga. Jaučiu, kad ten patobulėjau. Buvo smagu ir Las Vegase, kuriame susitikau su buvusiais komandos draugais ir treneriais. Tai buvo gerai praleistas laikas, – vos tik nusileidęs Vilniaus oro uoste kalbėjo Ignas Brazdeikis. – Norėjau išlikti klubų radare. Norėjau vėl pabūti toje aplinkoje ir sužaisti prieš tokio lygio žaidėjus, kad galėčiau patobulinti savo žaidimą. Jokių konkrečių tikslų nebuvau išsikėlęs, tiesiog norėjau padirbėti ir patobulėti.“

Vis dėlto NBA kontrakto sužvejoti nepavyko, neatsirado suinteresuotų perpirkti Kauno „Žalgirio“ žaidėjo kontrakto ir Senajame žemyne, tad Iggy kitą sezoną oranžinį sviedinį gainios ir toliau Nemuno saloje.

I.Brazdeikis portalui 15min atskleidė, jog buvo sulaukęs Eurolygos klubų dėmesio, bet sprendime dėl savo ateities jis matė aiškų kelią.

„Taip, truputis dėmesio buvo, bet logiškiausia buvo grįžti į „Žalgirį“ ir tęsti augimą su šia komanda ir trenerių štabu. Labai džiaugiuosi sugrįžęs, – pasakojo I.Brazdeikis. – Esu labai laimingas, nes komanda išsaugojo branduolį bei pasipildė solidžiais pirkiniais. Jaučiau, kad geriausias sprendimas yra grįžti į Kauną.“

Debiutiniame Eurolygos sezone I.Brazdeikis per 21 minutę vidutiniškai rinko po 11,6 taško, 2,9 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei 8,8 naudingumo balo.

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse „Žalgirio“ puolėjas rinko po 8,6 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Manau, kad „Žalgirio“ komplektacija atrodo puikiai. Labai džiaugiuosi. Kaip ir minėjau, branduolys lieka toks pat, treneriai ir visas štabas irgi nepasikeitė. Mes toliau augsime, o prie komandos prisijungė geras papildymas. Senokai pažįstu Nazą Mitrou-Longą, kuris yra puikus žaidėjas. Dar nežinau daug apie Brady Maneką, bet girdėjau puikių dalykų. Nekantrauju pradėti sezoną, – sakė I.Brazdeikis. – Nazas mums pridės daug. Jis yra aukšto IQ žaidėjas. Aš jį mačiau žaidžiantį krepšinį nuo ankstyvo amžiaus. Jis yra atletiškas ir gali rinkti taškus. Nazas turi lyderio savybių. Galvoju, kad tai puikus „Žalgirio“ papildymas.“

– Ignai, kaip prabėgo šios šešios savaitės po paskutinio „Betsafe-LKL“ finalo mačo?

– Truputį pailsėjau, truputį pasportavau. Buvau nuvykęs į Las Vegasą, dalyvavau stovykloje. Atostogavome su šeima, ilsėjomės. Leidau laiką su šeima ir draugais.

– Ar lengvai priėmėte sprendimą prisijungti prie Lietuvos krepšinio rinktinės?

– Man reikėjo truputį laiko poilsiui ir galvos išsivalymui. Sezonas buvo ilgas, o pirmą kartą žaidžiau Europoje. Galva išsivalė ir priėmiau sprendimą žaisti. Jaučiuosi pasiilsėjęs. Nebuvau pratęs prie tokio rungtynių tvarkaraščio, po NBA sezono poilsio būdavo daugiau, bet viskas yra gerai. Palaikiau sportinę formą, o kūnas ir galva jaučiasi gerai. Aš pasirengęs.

– Kada planuojate prisijungti prie rinktinės stovyklos?

– Rytoj, tikriausiai.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ar galite palyginti pirmuosius metus rinktinėje, kai jūsų niekas nežinojo, ir šįmet?

– Pernai vasarą buvo sunkiau, nes reikėjo prie visko prisitaikyti, susipažinti su daugybe žmonių ir teko adaptuotis prie kitokio krepšinio. Dabar jaučiuosi patogiau, nekantrauju padėti rinktinei ir Lietuvai. Mėginsime pasiekti kažką didelio.

– Ar didesnį spaudimą jautėte pernai?

– Nepasakyčiau, kad jaučiu spaudimą. Aš noriu padėti komandai kuo įmanoma labiau. Tai yra Lietuvos rinktinė, kurioje žaisiu iš visų jėgų, bet papildomo spaudimo sau ant pečių nekraunu. Galvoju, kad laukia puiki vasara su rinktine.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės dėlionė, pasiutpolkė Eurolygoje ir snaudžiantys Lietuvos klubai

– Ar stebėjote ėjimus Eurolygos žaidėjų turguje?

– Kevino Punterio išsaugojimas buvo didelis „Partizan“ žingsnis. Mačiau, kad Nikola Mirotičius paliko „Barcelona“. Dar neaišku, kurią komandą jis papildys. Šie ėjimai man įsiminė labiausiai.

– Ką manote apie naująjį Eurolygos įkrintamųjų formatą?

– Dievinu tai! Aš esu tokio formato šalininkas. Eurolygoje žaidžia 18 komandų, o kai kurios jų yra labai apylygės. Naujas formatas yra puiki išeitis. Man tai labai patinka.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės dėlionė, pasiutpolkė Eurolygoje ir snaudžiantys Lietuvos klubai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas