Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

Į Lietuvą sugrįžęs J.Mačiulis – apie tėvynės ilgesį, „Žalgirį“ bei klaustuką dėl rinktinės

Jonas Mačiulis sugrįžo namo. Atėnų AEK klubui atstovaujantis lietuvis pirmadienio popietę kartu su savo bendražygiais nusileido Vilniaus oro uoste. Antradienį Panevėžyje graikų laukia FIBA Čempionų lygos akistata su vietos „Lietkabelio“ ekipa. Kaunietis neslepia – sugrįžimas į tėvynę jam visą laiką kelia ypatingus jausmus.
Į Vilniaus oro uostą atskrido Jonas Mačiulis ir Atėnų AEK komanda
Jonas Mačiulis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mane visada traukia link namų, bet juk negaliu sau pasirašyti sutarties su „Žalgiriu“. Visada norisi grįžti ir žaisti čia, bet toks yra gyvenimas“, – geros nuotaikos nestokojo J.Mačiulis.

Į Lietuvą puolėjas atvyko sumišusiais jausmais. Šeštadienį vykusiose Graikijos čempionato rungtynėse lietuvis įleido net keturis tolimus metimus iš šešių ir su 20 taškų buvo rezultatyviausias savo ekipoje.

Visgi Atėnų klubui Graikijos čempionato rungtynės baigėsi ne taip sėkmingai – 79:88 svečiuose pralaimėta kitam varžovui dėl trečiosios vietos Salonikų PAOK.

„Tame mače nieko mums netrūko, tiesiog pradėjome žaisdami labai švelniai, be kontakto ir agresijos. Kai antroje pusėje pradėjome kiečiau gintis, deficitą nuo 18 taškų greitai sumažinome. Taip pat prametėme 15 baudų. Tai daug ką pasako ir mums skaudžiai kainavo“, – rungtynes vertino puolėjas.

FIBA Čempionų lygoje graikams sekasi kur kas geriau – per dvylika mačų iškovota dešimt pergalių ir pirmaujama C grupėje kartu su Jeruzalės „Hapoel“.

C grupė
1. Hapoel 12 10 2 1077:921
2. AEK 12 10 2 972:893
3. Brose 12 8 4 985:962
4. Giants 12 6 6 977:959
5. Lietkabelis 12 4 8 923:945
6. Dijon 12 4 8 912:966
7. ČEZ 12 3 9 922:1018
8. Fuenlabrada 12 3 9 917:1021

„Rungtynės su panevėžiečiai tikrai turėtų būti geros. Dabar Panevėžys demonstruoja neblogą formą. Jų žaidimas dar banguoja, bet namuose žaidžia susikaupę ir žaidžia neblogai. Manau, jog kova bus įnirtinga“, – spėjo J.Mačiulis.

Po Čempionų lygos kovų AEK krepšininkų laukia ilga kelionė į Braziliją, kur jie dalyvaus vasario 15-17 dienomis vyksiančiame FIBA Tarpkontinentinės taurės turnyre.

Jame FIBA Čempionų lygos praėjusio sezono nugalėtojai susitiks su FIBA Amerikos stipriausia ekipa „San Lorenzo“ iš Argentinos, „G lygos“ nugalėtoja „Austin Spurs“ (JAV) bei šeimininkais Rio De Žaneiro „Flamengo“.

– Kaip jaučiatės AEK ekipoje? – paklausėme J.Mačiulio.

– Jaučiuosi gerai, sezonas jau įsibėgėjo. Galima sakyti, kad ateina linksmoji stadija, kai prasideda kovos dėl trofėjų ir vietų. Jų laukiame. Va ir dabar jau esame mintimis apie kelionę į Rio.

– Esate patenkintas Atėnuose sudarytomis sąlygomis?

– Mūsų klubas yra kylantis, palyginus naujas, turintis gerą finansinę bazę. Treniruočių ir varžybų sąlygos – tokios pačios, kokias turi ir Atėnų „Panathinaikos“. Ta pati arena, tik rūbinės skirtingose pusėse. Viskas gerai. Gaunu daug žaisti, dėl to esu patenkintas.

– Kaip vertinate Tarpkontinentinės taurės turnyrą?

– Bus įdomu. Išvykstame šešioms dienoms, turėsime dvi rungtynes. Bus 8 ar 9 valandų laiko skirtumas. Patirtis bus įdomi, bet reikia skrist ir žaist.

– Prieš ketverius metus šį titulą laimėjote su Madrido „Real“. Kokios dabar galimybės?

– Žiūrėsime. Tuomet, kai žaidėme su „Real“, prieš tą patį priešininką kovojome du kartus. Dabar bus keturios komandos, žemynų čempionės. Žinoma, NBA neatsiuntė savo čempionų (juokiasi). Visgi bus Plėtojimosi lygos nugalėtojas. Šiais laikais krepšinį moka žaisti visi. Bus tikrai įdomu. Noras yra nugalėti, bet pagyvensim-pamatysim.

– Pusfinalyje teks kautis su „San Lorenzo“ klubu iš Argentinos. Ar bent kiek šiuo varžovu jau domėjotės?

– Ne. Dar turėsime tam laiko. Po paskutinių rungtynių Europoje bus dar šešios dienos. Tuomet ir žiūrėsime. Dabar svarbiausias tikslas – laimėti likusias dvi Čempionų lygos dvikovas. Ta pozicijas pernelyg daug ko negarantuos, bet vis tiek būti pirmiems linksmiau.

– Ar šis turnyras nesutrukdys padėti rinktinei pasaulio čempionato atrankos mačuose?

– Žiūrėsime. Atrankos langas prasideda šiek tiek vėliau. Atėnuose leisimės vasario 19 ar 20 dieną. Atrodo, kad laiko tarsi būtų. Matysime, kaip čia bus, dabar kol kas galvoju apie artimiausias kovas. Čempionų lygos grupėje taip pat norėtųsi užimti pirmąją vietą.

nuotr. FIBA/Jonas Mačiulis
nuotr. FIBA/Jonas Mačiulis

– Ką komandai pridėjo neseniai ją papildęs Jordas Theodore'as?

– Pridėjo aštrumo. Jis yra tvirtas vyrukas. Jis labai gerai supranta europietišką krepšinį. Su juo žaidžiame gerai ir demonstruojame gerą krepšinį.

– Pats užsiminėte apie Kauno „Žalgirį“. Ar sekate jų žaidimą šį sezoną?

– Žinoma. Labai domiuosi. Galbūt sekasi ne taip gerai, kaip visi laukėme ir tikėjomės po praėjusio sezono, bet visus šansus komanda patekti į „Top 8“ dar turi. Norėčiau juos vėl pamatyti ten.

– Ar jau teko girdėti apie suspenduotą „Lietkabelio“ ekipos gynėją Vaidą Kariniauską?

– Tik nusileidęs gavau žinutę iš draugo, kuris siūlo paskaityti straipsnį. Dabar tai ir padarysiu.

– Kaip manote tai atsilieps panevėžiečiams – sutelks komandą, ar atvirkščiai?

– Neįsivaizduoju, kas dedasi jų komandos viduje. Čia jų reikalai. Mes atvažiavome su savo problemomis, jie tegul sprendžia savas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas