Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 30

Į LKL finalą „Rytą“ su vėjeliu išnešęs G.Žibėnas: „Ši serija priklausė mums“

Giedrius Žibėnas išvedė Vilniaus „Rytą“ į LKL finalą. Pusfinalio serijoje sostinės komanda užtikrintai 3-0 susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“, finale jau laukia Kauno „Žalgiris“, tačiau vilniečių strategas pažadų nedalina – jis nori, kad jo auklėtiniai darbais, ne kalbomis įrodinėtų savo vertę.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

97:72, 94:74 ir 87:80 – tokiais rezultatais „Rytas“ sulamdė „Lietkabelį“ trejose pusfinalio rungtynėse.

„Pas mus komandoje pagrindinis dalykas yra pasitikėjimas vienas kitu. Tas mus veža ir mums labai padeda. Manau, kad ir žaidėjai jaučia trenerių pasitikėjimą, ir mes jaučiam tą patį iš žaidėjų. Tas ryšys ateina ne tik į aikštę, bet ir į ofisą“, – pasakojo G.Žibėnas.

Jis išreiškė pagarbą „Lietkabelio“ komandai ir pabrėžė, kad sekmadienio vakarą Vilniuje vyko dviejų lygiaverčių varžovų dvikova.

„Mes buvome verti pergalės, su visa pagarba jiems. Linkime jiems sėkmės serijoje dėl trečios vietos ir bronzos medalių, bet šita serija priklausė mums“, – teigė „Ryto“ treneris.

Vilniečiai skandino varžovus tritaškių cunamiu, kuriam G.Žibėnas turi paaiškinimą.

„Turime du aukšto lygio centrus, dažnas varžovas eina į pagalbas, rizikuoja. Ir mes tomis rizikomis naudojamės. Mes kažkada sakėm, kad varžovai eis į pagalbas. Eikit, prašome, bet mes mesim. Turime daug žaidėjų, kurie gali ne tik mesti, bet ir pataikyti. Ne metikai jie, o snaiperiai, tai yra skirtingi dalykai. Metikai meta, snaiperiai – pataiko“, – pasakojo treneris.

Prieš finalą G.Žibėnas nėra linkęs dalinti pažadų.

VIDEO: G. Žibėnas: „Pasitikėjimas vienas kitu mus veža“

„Mūsų tikslas yra būti finale sveikiems. Šitą turime. Pike dar turime išsilaikyti. Dar vienas iš tikslų – mėgautis tuo finalu. Esame tokie, kurie nešnekame į ekraną, mes šnekame aikštelėje“, – pareiškė strategas.

Nenadas Čanakas buvo nusiminęs po skaudžios serijos.

„Turime gailėtis dėl pirmų dviejų rungtynių, ne dėl šiandienos. Bandėme kautis, turėjome šansą, juo nepasinaudojome. „Rytas“ to nusipelnė, mums svarbu bus atsigauti prieš seriją dėl trečios vietos“, – parimęs ant stalo spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietkabelio“ vairininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas