Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 28

Į pagalbos šauksmą atsiliepęs D.Gailius sunkiai užmiega dėl Ukrainos: „Mes visa širdimi su jais“

Deividas Gailius ramiai ruošėsi klubinio sezono tęsiniui Klaipėdos „Neptūno“ komandoje, kai sulaukė netikėto Kazio Maksvyčio pagalbos šauksmo. COVID-19 ir kitų ligų išretintai Lietuvos rinktinei prireikė pastiprinimo, o vos atvažiavęs klaipėdietis tapo vienu pagrindinių pergalės ramsčių. Tačiau puikiai pasirodžiusiam Lietuvos rinktinės puolėjui dabar galva ūžia ne tik dėl krepšinio.
Lietuva - Bosnija ir Hercegovina
Deividas Gailius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Deividas Gailius nevyko su Lietuvos rinktine į Tuzlą, kur ketvirtadienį Kazio Maksvyčio komanda dramatiškai 78:77 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę.

Klaipėdietis žaidė nacionalinėje komandoje pirmajame lange lapkritį, bet šį kartą nebuvo įtrauktas į sudėtį, nes norėjo išsilaižyti žaizdas.

„Kalbėjau su treneriu (K.Maksvyčiu – aut. past.), bet buvo kitų problemų, buvau po traumos, Dainius Adomaitis („Neptūno“ treneris – aut. past.) norėjo, kad likčiau, pasidarbuočiau, atsistatyčiau“, – priežastis, kodėl nebuvo rinktinės sąraše, vardijo D.Gailius.

Bet, kaip sako pats, galiausiai „pavyko vienu šūviu nušauti du zuikius“ – ir pasiruošti būsimai sezono stadijai, ir sužaisti rinktinėje.

Dar lango pradžioje Lietuvos rinktinė dėl COVID-19 neteko keturių žaidėjų, o savaitgalį prie jų prisijungė dar du sunegalavę krepšininkai – Martynas Echodas ir Osvaldas Olisevičius.

Komandoje liko tik 10 žaidėjų, tad K.Maksvytis šeštadienį griebėsi telefono ir rinko gerai pažįstamo žaidėjo numerį – D.Gailių „Neptūne“ jis treniravo tris sezonus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

„Per pietus paskambino, o vakare jau buvau Vilniuje“, – sakė 33-ejų klaipėdietis.

„Deividas Gailius galėjo ir nevažiuoti vietoj savo laisvo laiko, bet vis tiek atvažiavo, nors ne jaunuolis“, – duoklę savo auklėtiniui po mačo atidavė ir K.Maksvytis.

Prametęs kelis metimus pirmoje mačo dalyje, D.Gailius sprogo taikliais šūviais po ilgosios pertraukos – būtent tada, kai Lietuvos rinktinė rengė lemiamą spurtą link solidžios pergalės 77:56.

Klaipėdietis įmetė 12 taškų per penkias minutes, o jam esant aikštėje Lietuvos rinktinės pranašumas šoktelėjo nuo 5 taškų iki 16.

Iš viso per beveik 14 minučių D.Gailius spėjo pelnyti 15 taškų (2/3 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.) ir surinkti 13 naudingumo balų.

„Tiesiog dariau savo darbą. Metimai įkrito, komandos draugai padėjo. Pasisekė, – savo indėlio į pergalę nesureikšmino D.Gailius ir pripažino, kad vėliau pritrūko ir kvapo. – Žaidimo sistema, visa kita yra žinoma, paprasčiausiai buvo gal kažkiek sunkiau persiorientuoti čia po laisvos dienos. Bet viskas gerai.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva - Bosnija ir Hercegovina
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva - Bosnija ir Hercegovina

Jam padėjo ir tai, kad atvažiavo į gerai pažįstamo trenerio komandą. Apie K.Maksvytį D.Gailius atsiliepė tik gražiausiais žodžiais.

„Apie šitą trenerį daug galėčiau pasakyti, bet manau, kad visi mato. Jis tiesiog geras žmogus, geras treneris, visi nori už jį kovoti ir kovos dar daugiau“, – keturias pergales prie rinktinės vairo jau pasiekusį darbėniškį liaupsino „Neptūno“ puolėjas.

Anot jo, didžiausia K.Maksvyčio stiprybė per trumpus rinktinių langus yra laisvė, suteikiama žaidėjams.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva - Bosnija ir Hercegovina
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva - Bosnija ir Hercegovina

„Per tuos langus nėra daug laiko kažką atidirbti, leidžia žaisti laisvą krepšinį, o mes tą ir darome“, – su šypsena tikino D.Gailius.

Vis dėlto šypsena iš jo veido greitai dingo išgirdus klausimą apie įvykius Ukrainoje.

2015 m. Europos vicečempionas į aikštę žengė su aiškia žinute, ant vieno bato užsirašęs „stop“, o ant kito – „war“ (liet. sustabdykite karą).

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva - Bosnija ir Hercegovina
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva - Bosnija ir Hercegovina

D.Gailius pripažino, kad labai atidžiai seka įvykius Rusijos užpultoje Ukrainoje. Taip pat nerimauja dėl jos taip, lyg agresoriaus plėšoma būtų Lietuva.

„Iš tikrųjų sunku ir užmigti paskutinėmis dienomis. Seki tuos įvykius, tiesiog sunku suvokti, kad tokiais laikais gali taip vykti. Sunku net kažką palinkėti – tiesiog stiprybės. Mes visa širdimi su jais, – sakė krepšininkas. – Labai daug kalbamės apie tai. Sekame, žiūrime, skauda širdį. Toks jausmas, kad mums čia taip būtų. Labai pergyvename.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas