Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 17

Į pirmą titulą nusitaikęs J.Zdovcas: „Esame favoritai, bet negalime atsipalaiduoti“

Tikslo patekti į Eurolygos atkrintamąsias šiame sezone jau nepasieksiantis Kauno „Žalgiris“ dabar viliasi nepaslysti vietiniame fronte – apginti trofėjus Lietuvoje. Pirmasis egzaminas laukia jau šį savaitgalį – Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiantis Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertas.
Jure Zdovco spaudos konferencija
Jure Zdovcas / Erikas Ovčarenko/BNS

„Mes visada jaučiame spaudimą. Žinome, kad šiame klube turime laimėti visas rungtynes. Žinome, kad tikrai nebus lengva, nes žaisime Vilniuje. Pirmiausia visas mūsų dėmesys – pirmosioms rungtynėms. Po jų žiūrėsime, kas bus mūsų varžovas, bet taip, be jokios abejonės, mes esame favoritai“, – ketvirtadienį prieš kelionę į Vilnių žurnalistams „Žalgirio“ arenoje teigė Jure Zdovcas.

Pirmajame pusfinalyje šeštadienį žalgiriečiai susitiks su šiame sezone stebinančiais, patyrusio Antano Sireikos treniruojamais „Šiauliais“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika

„Tai gerai mums žinomas varžovas. Žaidėme su jais jau du kartus Lietuvos krepšinio lygoje“, – kalbėjo Jure Zdovcas.

Pirmąją tarpusavio akistatą Šiauliuose dar spalio mėnesį kauniečiai laimėjo daugiau nei užtikrintai (97:64), bet antrą sykį skirtumas jau buvo tik vienas taiklus metimas (89:86).

„Gerbiame juos, žinome, kad jie neturi, ko prarasti, ir nejaus jokio spaudimo. Tai bus pusfinalio mūšis. „Šiauliai“ – puolimo komanda, turinti daug žaidėjų, galinčių rinkti taškus. Jie gerai pataiko tritaškius, jų aukštaūgiai išplečia aikštę, turi (Jonathaną) Elmore‘ą, kuris yra komandos lyderis ir labai talentingas žaidėjas puolime“, – tęsė J.Zdovcas.

VIDEO: Jure Zdovco spaudos konferencija prieš KTM rungtynes

Slovėno paminėtas J.Elmore‘as paskutinėse tarpusavio rungtynėse į „Žalgirio“ krepšį primetė net 32 taškus ir dar išdalijo 7 rezultatyvius perdavimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonathanas Elmore'as
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonathanas Elmore'as

„J.Elmore‘as – labai talentingas žaidėjas puolime. Jis gali daryti viską. Turėsime agresyviai jį spausti, priversti jį priimti prastus sprendimus, daryti klaidas. Žinoma, stengsimės geriau pasiruošti gynybai prieš jį, nei pirmose dvejose rungtynėse, bet, kaip jau sakiau, „Šiaulių“ komandoje žaidžia ne jis vienas. Jie turi gerų žaidėjų, taigi mes turėsime būti drausmingi gynyboje. Taip pat – ir kantrūs puolime, surasti laisvą žmogų ir stengtis pataikyti“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jis neslėpė, kad „Žalgiris“ KMT finalo ketvertą pasitinka gerokai geresnėmis nuotaikomis – nutraukęs ilgiau nei metus trukusią nesėkmių seriją Eurolygos išvykose (83:82 prieš „Monaco“) ir trečiadienį Lietuvos krepšinio lygoje sutriuškinęs Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (102:83).

„Pirmiausia – pagaliau turėjome keletą dienų treniruotėms, bet turėjome duoti žaidėjams ir laisvų dienų po tokio beprotiško tvarkaraščio. Žinoma, smagu laimėti, ypač išvykoje. Nuotaikos komandoje – geresnės, bet atsipalaiduoti negalima. Kalbu iš patirties – kai tik apsipalaiduoji, iš karto būni nubaustas“, – pabrėžė slovėnas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

„Turėsime daugiau žaidėjų, bet įžaidėjo pozicijoje problema išlieka. M.Kalnietis vis dar negali žaisti, Janis (Strelniekas) grįžta iš lėto. Bet kiti mūsų žaidėjai – gero lygio. Pamatėme ir Monake, kad pakilę nuo suolo jie padėjo komandai. Tikiuosi, kad ir toliau taip žaisime“, – vylėsi „Žalgirio“ treneris.

Po traumos sugrįžęs J.Strelniekas į „Pieno žvaigždžių“ krepšį jau įmetė 6 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Jis jautėsi gerai, tik greitai pavargdavo. Dėl Manto esu kiek sutrikęs. Jis šiek tiek treniravosi, bet nesijautė 100 proc. sveikas. Jis vyks kartu su komanda į Vilnių, pamatysime, ar jis galės mums kažkuo padėti“, – svarstė J.Zdovcas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Janis Strelniekas
Erikas Ovčarenko/BNS/Janis Strelniekas

Kitame KMT pusfinalyje susikaus šeimininkas Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

„Manau, kad „Ryto“ ir „Lietkabelio“ rungtynėse favorito nebus. Ypač tokiame formate kaip taurės rungtynės. Abi komandos turi gerą sezoną, „Lietkabelis“ sėkmingai rungtyniauja Europos taurėje, „Rytas“ – Čempionų lygoje ir LKL. Jei žaisime su „Rytu“ – jis turės namų aikštės pranašumą. Labai gerbiu abi šias komandas, kad jas nugalėtume – turėsime žaisti labai gerai“, – teigė J.Zdovcas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Džordže Gagičius ir Ivanas Buva „Ryto“ ir „Lietkabelio“ rungtynėse.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Džordže Gagičius ir Ivanas Buva „Ryto“ ir „Lietkabelio“ rungtynėse.

Įdomu, kad abu sykius, kai KMT finalo ketvertas vyko Vilniuje, čempionu tapo „Rytas“ (2019 m.) arba „Lietuvos rytas“ (2016 m.).

Tiesa, paskutinius du sykius KMT taurę virš galvų kėlė „Žalgirio“ krepšininkai, pernai finale susitvarkę su Panevėžio „Lietkabelio“ atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas