Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 04 /16:44

Be dviejų puolėjų startuosiantis K.Maksvytis mintyse jau dėlioja rinktinės dvyliktuką

Neįprastoje aplinkoje – baldų salone – ant sofos prisėdęs Kazys Maksvytis apžvelgė pasiruošimo Europos krepšinio čempionatui pirmąjį etapą ir atskleidė, kurie du žaidėjai nestos į kovą per pirmąsias draugiškas rungtynes su Estija.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pristatė naują pagrindinį rėmėją „Gintaro baldus“, o trumpame renginyje, kurį patys federacijos atstovai apibūdino kaip „improvizuotą spaudos konferenciją“, likus vos kelioms valandoms iki pirmųjų draugiškų rungtynių, apsilankė ir rinktinės nariai – vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis bei žaidėjai Ignas Brazdeikis ir Mindaugas Kuzminskas.

Būtent šie du krepšininkai nežais šiandien 19.30 val. prasidėsiančiame susitikime „Švyturio“ arenoje.

„Užuominą atsivežiau – tie, kurie atvažiavo, šiandien nežais. Iggy vėliau prisijungė, nenorėjom verstis per galvą ir leidžiame jam įsivažiuoti į ritmą. Mindaugas patyrė mikrotraumą ir šiandien taip pat nežais“, – teigė K.Maksvytis ir pridūrė, kad M.Kuzminskas veikiausiai nežais ir antrosiose rungtynėse, bet turėtų grįžti į ritmą ateinančią savaitę, kai Lietuvos rinktinės lauks dar du draugiški mūšiai.

„Nenoriu per daug lįsti. Susiję su raumenuku ir tiek. Gydytojai žiūri diena iš dienos, bet čia nieko rimto. Tai dar tik pasiruošimo pradžia, o forsuojant gali būti bėdų vėliau“, – kalbėjo pats Kuzia.

Lietuvos rinktinėje kol kas nėra ir abiejų NBA aukštaūgių – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis pradės treniruotis su rinktine artimiausiomis dienomis, pagal datas, kurias diktuoja NBA susitarimas su FIBA.

Tiesa, K.Maksvyčio teigimu, NBA bokštai prie rinktinės gali prisijungti jau antrose rungtynėse, kai lietuviai sekmadienį estus testuos jau Alytuje.

„Įvertinsime jų būklę. Jei bus pasiruošę, tuomet žais. Bet tai paaiškės tik rytoj ar poryt, šiandien dar negaliu atsakyti“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Jo vadovaujama komanda į pirmąjį kontrolinį testą stos po 10 dienų pasiruošimo laikotarpio. Kaip treneris įvertintų pirmąjį etapą?

„Geriausiai pamatysime rungtynėse. Nėra tikslas, kad jau šiandien demonstruotume geriausią formą. Reikia įgauti formą, susižaisti, pažinti vienas kitą. Tikiuosi, kad būsime gerai padirbėję“, – sakė treneris.

„Be abejo, dėliojasi įvairūs variantai, – apie būsimą rinktinės dvyliktuką kalbėjo K.Maksvytis. – Kai kurie žaidėjai dar turės pakovoti dėl savo vietos. Laukiame prisijungiant aukštaūgių, kurie pagal NBA taisykles gali nuo šiandien treniruotis su komanda, ir turėsime visą sudėtį.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Strategas apžvelgė ir prieš kelias dienas FIBA išleistą Europos čempionato komandų reitingą. Jame Lietuvos rinktinė įrašyta penkta – žemiau už Slovėniją, Prancūziją, Graikiją ir Serbiją, bet aukščiau už Ispaniją.

„Mums labiau patinka būti vadinamais underdogais, šiek tiek neįvertintais, parodyti, kad esame daugiau verti. Bandysime tas prognozes paneigti“, – sakė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas