Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11

Į rinktinę vėluosiąs Jonas Valančiūnas – apie savo sezoną, tobulėjimą ir ateitį Toronte

Jonas Valančiūnas ketvirtadienio rytą skubėjo į Vilniaus krepšinio mokyklą. Ten startavo jo vardo krepšinio stovykla jauniesiems talentams. Iki liepos mėnesio vienas geriausių Lietuvos krepšininkų dar bus tėvynėje, o liepą išvyks į Torontą, kur tobulins savo įgūdžius padedamas „Raptors“ trenerių brigados. Ateityje keisti komandos jis neplanuoja – jį tenkina žaidimas Kanados ekipoje.
Ketvirtadienį į Lietuvą sugrįžęs Jonas Valančiūnas aplankė savo vardo krepšinio stovyklos treniruotėje.
Jonas Valančiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors pasigirsta nemažai svarstymų, kad J.Valančiūnas tinkamai neišnaudojamas „Raptors“ klube, 23 metų lietuvis į tokias kalbas pernelyg nesigilina.

„Treneris yra treneris. Jo sprendimai – neginčytini. Jei jis taip matė, kažkas buvo blogai, nesiginčysiu. Darau, ką man liepia“, – savo vaidmenį „Raptors“ gretose vertino J.Valančiūnas.

Jis ir ateityje norėtų vilkėti „Raptors“ aprangą. Šią vasarą jis gali suraityti parašą ant naujos ilgalaikės sutarties su Toronto klubu. Ketverių metų sutarties vertė gali siekti net 60 milijonų JAV dolerių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas

„Norėčiau likti Toronte. Viskas tvarkoj – visi pažįstami, labai gera komandos administracija, visa organizacija. Man ten gerai. Tikrai norėčiau ten likti“, – pabrėžė J.Valančiūnas.

– Kada išvykstate į stovyklą Amerikoje? – žurnalistai paklausė J.Valančiūno.

– Nežinau datų, bet tikrai žinau, kad liepą išvažiuosi į Ameriką ir ten praleisiu nemažai laiko treniruotėse.

– Ką Amerikoje tobulinsite labiausiai?

– Visko trūksta. Visur reikia padirbėti. Pavyzdžiui, metimas – norėtųsi jį patobulinti. Judesiai po krepšiu, metimas ir fizinis pasiruošimas.

– Ar spėsite į pirmąją rinktinės stovyklą, kuri prasidės liepos 20-ąją?

– Žiūrėsiu, kokios bus bilieto datos (Šypsosi.).

– Ar nesunku prisijungti prie rinktinės, kai atvažiuoji vėliau?

– Vis tiek, pirmoji pasirengimo dalis – fizinis pasiruošimas. Salėje su kamuoliu žaidėjai juda labai nedaug, o fizinį pasiruošimą gausiu Amerikoje. Ten nesėdėsiu prie ežero. Manau, nebus labai sunku pasivyti. Aišku, reikės pasikalbėti su treneriais dėl derinių, bet manau, nebus sunku.

– Ar nuo NBA persiorientuoti į Europos krepšinį nėra sunku?

– Krepšinis visur toks pat. Reikia įmesti į krepšį (Juokiasi). Kelios kitokios taisyklės, schemos... Bet tai yra NBA. Pas J.Kazlauską žaidžiu ne pirmus metus, todėl nemanau, kad bus sunku perprasti žaidimą. J.Kazlausko braižas man žinomas.

– Jeigu Europos čempionate nežaistų Donatas Motiejūnas ir Linas Kleiza, rinktinėje sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje bus nemaža skylė.

– Manau, bus kiti. Labai sunku vertinti prieš faktą. Nežinia, kaip bus, kas atvyks, kas išsigydys traumas. Kai turėsime pilną sudėtį, vertinti bus lengviau.

J.Valančiūnas apie D.Motiejūno progresą: „Jis žengė ne vieną didelį, o gal tris didelius žingsnius į priekį. Labai gaila dėl jo traumos. Rinktinei jis būtų labai didelis ramstis. Bet reikia tikėtis, kad po traumos jis grįš į tą formą“.

– Už jūsų nugaros vyks A.Kavaliausko ir R.Javtoko mikrodvikova. Kaip ją vertinate?

– Jie – skirtingo stiliaus žaidėjai. A.Kavaliauskas stiprus žaidėjas puolime, turi daug judesių, o R.Javtokas yra gynybos specialistas.

– Kaip vyksta derybos dėl naujos sutarties su „Raptors“?

– Klausimas – agentui. Jis kažką derina, kalbasi.

– Po sezono JAV žiniasklaidoje buvo svarstyta, ar J.Valančiūnas per metus padarė pažangą. O ar jūs jaučiatės patobulėjęs?

– Tegul jie ir svarsto. Tai – jų duona. Aš nevertinu savo žaidimo.

– O kaip vertinate kito NBA lietuvio, Donato Motiejūno žaidimą?

– Jis žengė ne vieną didelį, o gal tris didelius žingsnius į priekį. Labai gaila dėl jo traumos. Rinktinei jis būtų labai didelis ramstis. Bet reikia tikėtis, kad po traumos jis grįš į tą formą.

– Ar „Raptors“ kitą sezoną bus pajėgūs žengti toliau nei pirmasis atkrintamųjų varžybų etapas?

– Pažiūrėsime kitą sezoną. Dar nežinome, kokia bus komanda. Neaiški komplektacija.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jonas Valančiūnas

– „Raptors vadovas M.Ujiri po sezono sakė, kad bus rimtas pokalbis dėl J.Valančiūno išnaudojimo. Ar pats esate patenkintas savo vaidmeniu komandoje?

– Treneris yra treneris. Jo sprendimai – neginčytini. Jei jis taip matė, kažkas buvo blogai, nesiginčysiu. Darau, ką jis man liepia.

– Lietuvos rinktinėje sulaukiate daugiau derinių ir daugiau trenerių dėmesio.

– Pasirašysiu sutartį su Lietuvos rinktine (Juokiasi).

– Ar norėtumėte likti Toronte?

– Taip – viskas gerai, visi pažįstami, labai gera komandos administracija, visa organizacija. Man ten gerai. Tikrai norėčiau ten likti.

– Ar stebite NBA finalą?

– Taip. Palaikau gražų krepšinį. Dabar „Cavaliers“ jėgų užtenka, žiūrėsime, kaip bus toliau. Serija – ilga, todėl visko gali būti. Bet manau, kad abi komandos žaidžia gražų krepšinį ir nusipelno žiedų.

VIDEO: Jonas Valančiūnas atvyko į savo vardo krepšinio stovyklą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas