Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 14

Į „užsienį“ Mažeikiuose išsiruošęs V.Šeškus dar rugsėjį išgirdo apie liepto galą Jonavoje

2022-2023 metų sezone su Jonavos „CBet“ klubu istorines pergales nukalęs ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) metų treneriu išrinktas Virginijus Šeškus jau po poros mėnesių sužinojo, kad jo dienos mieste prie Neries yra suskaičiuotos. Prienų krepšinio legenda portalui 15min papasakojo apie praėjusio sezono Jonavoje skaudulius ir neplanuotą kelionę į „užsienį“ Mažeikiuose.

„Apie darbą po sezono išvis negalvojau, nes buvau labai pavargęs, o ypač sunkūs morališkai buvo pastarieji metai Jonavoje. Psichologiškai buvo žiauriai sunku. Rezultatai nebuvo tokie blogi, bet turėjome daug kitokių bėdų – žaidėjų perėjimai, išėjimai, visokie kitokie dalykai. Buvo sunkoka, bet vienas žmogus mane vis šnekino ateiti į Mažeikius“, – 15min portalui sakė 57-erių metų Virginijus Šeškus.

Tarp penkių geriausių „Betsafe-LKL“ trisdešimtmečio trenerių išrinktas V.Šeškus amžiną krepšinio įspaudą jau paliko dviejuose šalies miestuose – pirmiausia gimtuose Prienuose, o vėliau – ir Jonavoje.

Charizmatiškas strategas jau pirmuoju bandymu su Jonavos „CBet“ iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) titulą bei įšoko į stipriausią šalies čempionatą, kuriame iškart ėmė triukšmauti.

Ryškiausiu sezonu tapo 2022-2023 metų sezone, kuriame „CBet“ nužygiavo iki Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ir iki paskutinių akimirkų kovėsi dėl titulo su Kauno „Žalgiriu“.

Šalies pirmenybėse – nesėkme pasibaigęs penkių mačų mūšis dėl bronzos su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“. Galiausiai V.Šeškus buvo išrinktas metų „Betsafe-LKL“ strategu.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

Vis dėlto etapas Jonavoje baigėsi skaudžia nata.

Praėjęs „CBet“ sezonas buvo pažymėtas šešių žaidėjų išvykimu, skandalingai nupiešta kelione į Dubajų, aštriu buvusio legionieriaus Michaelo Hugheso interviu ir plačiai žiniasklaidoje aptarinėjimais kivirčais su komandos vadovu Vaidu Vaškevičiumi.

„Kai mes pradėjome sezoną praėjusiais metais, vienas klubo žmonių rugsėjį nuėjo pas sirgalius ir pasakė, kad kitąmet Šeškaus klube jau nebus. Įsivaizduokite, treneris dirba darbą, bet jau nuo rugsėjo pabaigos žino, kad vienas klubo žmonių taip pasakė, nors dar prieš keletą mėnesių mes turėjome puikų sezoną, o aš tapau metų treneriu“, – 15min sakė V.Šeškus.

VIDEO: PIKENROLAS: neįtikėtina olimpiada, žinutė JAV krepšiniui ir Prancūzijos pavyzdys Lietuvai

Nors emociškai išgręžtas specialistas tarpsezonio metu apie darbus artėjančiame sezone minčių neturėjo, buvo išlindęs variantas pirmą kartą išbandyti save užsienyje – Rumunijoje.

„Jei aš važiuočiau ten, norėčiau atsivežti ir savo trenerį pagalbininką. Aš niekur nerodžiau absoliučiai jokios inciatyvos, su niekuo net nekalbėjau“, – 15min sakė V.Šeškus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus  Šeškus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

Vasara ėjo į pabaigą, vietų Lietuvos rinkoje nebebuvo likę, kol neišdygo dėl trenerio Nikolos Vasilevo abejoję Mažeikiai. Specialistas iš Šiaurės Makedonijos turėjo garantuotą kontraktą ir jokių kompensacijų už sutarties nutraukimą nepriėmė.

„Aš nesukau galvos, turėjau kitų reikalų, bet po truputį visi priėjome susitarimo. Dar savo galvoje su Mažeikiais sutarties nesu pasirašęs, vis dar esu čia kažkur Prienuose“, – sakė V.Šeškus.

Taip toli nuo gimtųjų Prienų šis specialistas dar niekada nebuvo dirbęs.

Vilnius nuo Prienų nutolęs per 100 kilometrų, o Jonava – vos per 70 kilometrų. Tuo metu iki Mažeikių naujajam „M Basket-Delamode“ strategui važiuoti į vieną pusę teks beveik 300 kilometrų.

„Mane šeima išleidžia tarsi į užsienį, – 15min juokėsi V.Šeškus. – Sezono metu tarp Prienų ir Mažeikių neprimigruosi. Jeigu žaisime rungtynes Kaune ar Jonavoje, tai gal bus kada proga pasilikti Prienuose. Dėliosimės visus šiuos dalykus, žiūrėsime.“

15min portale – išsamus ir atviras pokalbis su Virginijumi Šeškumi apie emociškai sudėtingą pastarąjį sezoną Jonavoje, santykius su Vaidu Vaškevičiumi, sprendimą keltis į Mažeikių klubą, „M Basket-Delamode“ sudėties dėlionę ir kalbas apie iš paskos išeinantį pagrindinį rėmėją „CBet“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas