Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iki staigmenos trūko nedaug: „Wolves“ išsiveržė į priekį prieš „Neptūną“

Klaipėdos „Neptūnas“ kabinosi į pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) atkrintamųjų starte, bet galiausiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Ketvirtfinalio seriją sėkmingai pradėjo Vilniaus „Wolves Twinsbet“, įveikęs uostamiesčio ekipą 91:84 (31:22, 14:20, 19:21, 27:21).

Serijoje iki dviejų pergalių Vilniaus komanda išsiveržė į priekį 1-0.

Beveik 3 tūkst. žiūrovų akivaizdoje rungtynes kur kas geriau pradėjo „vilkai“.

„Neptūno“ lyderis Ąžuolas Tubelis per mažiau nei tris minutes užsidirbo dvi pražangas, o šeimininkai šovė į priekį 14:6.

Pirmojo kėlinio herojumi tapo net 12 taškų ir 19 efektyvumo balų per 6 minutes surinkęs Garrisonas Brooksas, bet „Wolves“ centras skaudžiai krito ant parketo ir paliko aikštę.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Ant parketo amerikietis grįžo antrajame kėlinyje, bet nebebuvo toks efektyvus ir sužaidęs dar 6 minutes vėl sėdo ant suolo ir daugiau ant parketo nebesugrįžo. Rungtynių pabaigą jis stebėjo jau persirengęs ir be sportinės aprangos.

Nepaisant to, „Wolves“ per pirmąjį kėlinį suvertė net 31 tašką į varžovų krepšį, o antrojo ketvirčio starte mėgavosi jau 13 taškų persvara – 35:22. Tačiau tada sustojo.

„Neptūno“ strategas Georgios Vovoras įkvėpė savo komandą kovai, o ji užgniaužė „vilkų“ puolimą ir ėmė juos vytis. Per beveik 7 minutes šeimininkai pelnė vos 2 taškus, o „Neptūnas“ vienu metu spurtavo 13:0 ir išsiveržė į priekį – 39:37. Po dviejų kėlinių „Wolves“ pirmavo 45:42.

Trečiajame kėlinyje Vilniaus komanda pirmavo beveik visą laiką, bet ženklios persvaros susikurti nesugebėjo ir į lemiamą ketvirtį nusinešė minimalų pranašumą – 64:63.

Ketvirtajame kėlinyje komandos žengė koja kojon, kol „vilkai“ prapliupo tritaškiais.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Du iš eilės smeigė Kristupas Žemaitis, po vieną pridėjo Tre'Shawnas Thurmanas ir Eigirdas Žukauskas, o šeimininkai atitrūko 80:73.

Taikliais šūviais iš toli atsakė ir Ignas Sargiūnas bei Deividas Gailius, vėl priartinę „Neptūną“ (79:80), bet tuomet baudas sumetė Artūras Žagaras, dvitaškį pataikė Jeffery Tayloras, labai svarbų dvitaškį su pražanga pelnė Rasheedas Sulaimonas, o po perimto kamuolio kamuolį įkrovė Regimantas Miniotas – „Wolves“ pabėgo 89:81 prasidėjus paskutinei minutei.

„Neptūną“ dar bandė gelbėti Deividas Gailius, bet „vilkai“ atsilaikė ir iškovojo pirmąją pergalę LKL atkrintamosiose per klubo istoriją, mat pernai ketvirtfinalyje jie 0-2 nusileido Jonavos „CBet“.

Atsakomosios komandų rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį uostamiesčio „Švyturio“ arenoje. Šios poros nugalėtojas pusfinalyje grumsis su Vilniaus „Rytu“ arba Jonavos „CBet“.

„Wolves Twinsbet“: Rasheedas Sulaimonas 17 (4/13 met.), Eigirdas Žukauskas 16 (4/4 trit.), Garrisonas Brooksas 14 (6/7 dvit., 6 atk. kam., 21 naud. bal.), Jeffery Tayloras 10 (3/14 met., 7 atk. kam.).

„Neptūnas“: Deividas Gailius 18 (4/8 trit.), Ąžuolas Tubelis 15 (6/12 dvit., 10 atk. kam.), Martynas Pacevičius 12, Ignas Sargiūnas 11 (1/9 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas