Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 02

Ir į save pirštu bedęs Giedrius Žibėnas: „Pasigedau tikėjimo“

Giedrius Žibėnas po pirmųjų LKL finalo serijos rungtynių prieš Kauno „Žalgirį“ dalį kaltės dėl pralaimėjimo prisiėmė ir pats. Panevėžio „Lietkabelį“ pusfinalyje su vėjeliu nupūtę vilniečiai trečiadienį laikinojoje sostinėje atrodė minkštesni, paleido varžovus į priekį pirmoje rungtynių dalyje ir pagauti jų nesugebėjo.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vilniečiai svečiuose rungtynes pradėjo puikiu puolimu ir po pirmojo kėlinio švieslentėje degė lygus rezultatas 23:23, tačiau antrajame ketvirtyje G.Žibėno auklėtiniai kelių prie varžovų krepšio nerado, o „Žalgiris“ aštriais nagais draskė „Ryto“ gynybą be pasigailėjimo.

12:28 pralaimėjo antrąjį kėlinį sostinės komanda ir prieš pertrauką turėjo 16 taškų deficitą (35:51).

Kad ir kaip bandė „Rytas“ vytis kauniečius, priartėti per kovinį atstumą G.Žibėno vyrams taip ir nepavyko – 75:90 krito sostinės ekipa ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0-1.

Ivanas Buva vėl buvo sunkiai įmenama mįslė varžovų gynybai – centras pelnė 22 taškus (9/11 dvit.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus.

Vis tik kroatas, giliai atsidusęs, pripažino, jog komanda gynyboje gerai sužaidė tik vieną kėlinį.

„Turime būti fiziškesni, kietesni, kad nugalėtume Eurolygos komandą išvykoje. Mes nusileidome jiems antrajame kėlinyje, o panaikinti deficitą prieš kokybišką komandą labai sunku“, – pripažino I.Buva.

Centras taip pat išskyrė ir net 14 „Žalgirio“ atkovotų kamuolių puolime.

„Tai žudo gynybą. Jei tu gerai giniesi, jie nusiima kamuolį, tada vėl turi gintis. Tikiu, kad kausimės geriau antrajame susitikime. Jie šiandien buvo geresnė komanda, čia nepridursi“, – kalbėjo rezultatyviausias „Ryto“ žaidėjas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ivan Buva
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ivan Buva

Treneris G.Žibėnas taip pat akcentavo, jog rungtynės buvo pralaimėtos antrajame kėlinyje.

„Kituose tokių problemų gynyboje neturėjome, lemiamose rungtynių akimirkose pralaimėjome fiziškumą ir kamuolius. Toks ir rezultatas“, – sakė strategas.

Jis net keletą kartų spaudos konferencijoje pažėrė kritikos sau.

„Trenerių štabas turėtų prisiimti atsakomybės, galėjom geresnę rotaciją taikyti, nes tai Eurolygos kūnai, nėra lengva taip atlaikyti. Neįtikinu komandos, kaip svarbu protingos pražangos. Ketvirtą kėlinį baigti su dviem – nepateisinama“, – tikino G.Žibėnas.

Jo teigimu, komandos tikėjimas, ypač po puikaus pusfinalio, turėtų būti kito lygio.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

„Šiandien to tikėjimo nejaučiau“, – sakė treneris ir vėl įžvelgė savo kaltės.

„Kaip treneriai, galim geriau padaryti darbą nuteikinėjant. Mūsų komanda verta daugiau nei šios rungtynės“, – pridūrė G.Žibėnas.

Nors I.Buva gerai dirbo puolime, tačiau jam virš galvos skrajojo ir kamuolį į krepšį krovė Joffrey Lauvergne'as kitoje aikštės pusėje.

„Neišskirčiau Ivano, prastai visi gynėmės. 72 proc. varžovų taiklumas iš po krepšio, daug pigių taškų, čia ne finalinių rungtynių skaičiai. Milaknis irgi laisvas neprames visą seriją. Turime būti kietesni, disciplinuotesni, padaryti geriau detales. Ką šiandien pademonstravome gynyboje, to neužteks“, – įsitikinęs G.Žibėnas.

Antrosios serijos rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos VIlniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas