Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 06

Iš angaro – į areną: kaip atrodė į didžiąją sceną grąžintas principinis mūšis?

Po daugiau nei pusantrų metų sekmadienio vakarą didysis Lietuvos krepšinio derbis sostinėje sugrįžo į areną. Mažas, suspaustas, tačiau beprotiškai garsus „Jeep“ angaras kėlė šiurpą kauniečiams praėjusiame sezone, o štai „Avia Soliutions Group“ (ASG) erdvėse skendo „šeimininkai“.
LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Žodis „šeimininkai“ įžangoje į kabutes įspraustas ne šiaip sau. „Ryto“ klube ir sirgalių bendruomenėje prieš sezoną virė karštos diskusijos dėl to, ar komandai reikia keltis žaisti į „Avia Solutions Group“ areną.

Nors į „Jeep“ tribūnas toli gražu netilpdavo visi norintys per svarbiausias sezono kovas, ASG dabar priklauso vienam pagrindinių priešų – Gedimino Žiemelio valdomam Vilniaus „Wolves“ klubui.

„Kur dingo visi kategoriškumai dėl ryšių su rusų oligarchais? Negi rimtai galite tikėtis, kad Ryto namų rungtynėse nepamatysite nė vienos vilkų reklamos? ASG arenoje niekada nesijausime kaip namų komanda“, – rašė feisbuke „B tribūna“ rugpjūčio pradžioje.

„Mūsų angaras – jūsų košmaras“, – tokį užrašą prieš antrąsias praėjusio sezono finalo serijos rungtynes kėlė „B tribūnos“ aistruoliai, o „Rytas“ tą vakarą 94:71 nupūtė „Žalgirį“ ir lygino serijos rezultatą 1-1.

Apskritai, praėjusiame sezone „Žalgiris“ vilniečių „angare“ nelaimėjo nė karto – patyrė tris pralaimėjimus. Žvelgiant dar toliau į praeitį, „Siemens“ (dabartinėje ASG – aut. past.) arenoje „Rytas“ buvo laimėjęs paskutinį didįjį derbį, tačiau prieš tai kritęs septyniskart iš eilės.

Bet sprendimas grįžti į didžiąją areną didžiosioms sezono kovoms galiausiai buvo priimtas.

nuotr. LKL/„Avia Solutions Group“ arena
nuotr. LKL/„Avia Solutions Group“ arena

„Suprantame, kad daliai aistruolių toks sprendimas bus netikėtas, tačiau jei sirgaliai užpildys tribūnas – tikime, kad pavyks perkelti „Jeep“ atmosferą į „Avia Solutions Group“ areną, kurioje tilps visi norintys. Tuo pačiu klubas turės progą gauti papildomų įplaukų į biudžetą“, – sprendimą aiškino „Ryto“ vadovas Jaroslavas Latušinskis.

Galiausiai sugrįžimo diena išaušo, į tribūnas sugužėjo 8820 žmonių.

Abiejų komandų sirgaliai buvo gerai pasirengę, o dainos ėmė skambėti tribūnose likus dar pusvalandžiui iki rungtynių pradžios.

Kauno „Žalgirio“ gerbėjų į sostinę išsirengė daugiau nei 1000, jie surengė eiseną amžino varžovo miesto gatvėmis ir buvo girdimi visų rungtynių metu. Kartais kauniečiai garsu net pranokdavo kiekybinę persvarą turėjusius vilniečius.

Betsafe-LKL nuotr./„Žalgirio“ sirgalių eisena
Betsafe-LKL nuotr./„Žalgirio“ sirgalių eisena

„B tribūna“, savo ruožtu, kėlė didžiulį plakatą, kuriame buvo pavaizduotas velnias, į katilą įmetęs Kauno herbą, fone pavaizduotas „Litexpo“ parodų ir kongresų centras. 15min žiniomis, būtent prie „Litexpo“ šią vasarą vyko itin nuožmus ir kruvinas mūšis tarp abiejų komandų sirgalių.

„Raudona – tai baimė jūsų akyse“, – siuntė kauniečiams žinutę ASG arenos laikini šeimininkai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Benzino į sirgalių tarpusavio nesutarimų ugnį prieš rungtynes buvo šliūkštelėjęs ir Giedrius Žibėnas, raginęs vilniečius parodyti, kas diktuoja palaikymo madas Lietuvoje.

„Absoliučiai, – po rungtynių paklaustas, ar pavyko įrodyti, jog madas diktuoja „Ryto“ sirgaliai, kalbėjo G.Žibėnas. – Absoliučiai įrodė. Jei nuoširdžiai, nesitikėjome tokio palaikymo, bet toks, koks buvo šiandien... Su tokia gausa dainų, energija, nežiūrėjimu, ar -15, ar -8. Jei juos išlaikysime tokius visą sezoną kaip šiandien, tai vau. Mūsų sprendimas pereiti iš „Jeep“ arenos į ASG bus tikrai pasiteisinęs.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

„Oi labai faina. Tiek ir jų sirgaliai, tiek ir mūsų – nerealiai. Faina buvo labai, smagi priešprieša“, – kalbėjo po mačo ir „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas.

„Reiktų tik žaidimą geresnį žaisti, tada bus išvis gerai“, – šyptelėjęs pridūrė jis.

Ir išties, nors sirgalių palaikymą ir melodingas skanduotes „Rytas“ iš „Jeep“ arenos į ASG erdves perkėlė, tačiau žaidimu neblizgėjo ir nebuvo situacijos šeimininkai nė karto 67:81 pralaimėtose rungtynėse.

Vilniaus ekipos kapitonas Margiris Normantas kalbėjo apie praktikos naujoje arenoje stygių.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Margiris Normantas, Kevarrius Hayes
Lukas Balandis / BNS nuotr./Margiris Normantas, Kevarrius Hayes

„Šiemet tik pirmą kartą (ASG arenoje – aut. past.) šiandien ryte pamėtėme. Už „Žalgirį“ tik viena valanda ilgiau buvome šitoje salėje. Čia toks ir pasiteisinimas, bet taip jau yra – vienas iš faktorių, o viskas susideda“, – svarstė „Ryto“ kapitonas.

„Ažiotažas sukeltas didelis, bet reikia prirasti ir prie erdvių, lankų, parketo, kamuolių“, – vardino gynėjas.

Tačiau to nenorėjo girdėti G.Žibėnas.

„Pasiteisinimai visi – namai, ne namai, sunki išvyka, slystantis kamuolys, varžovų aikštėje tribūnos per garsios... Jei turime tokių pasiteisinimų, tokiame lygyje žaisti negalime. Nėra net ką kalbėti apie tokius pasiteisinimus. Turime eiti ir žaisti bet kokioje arenoje. Esame „Rytas“ ir turim teisingai atstovauti savo klubui“, – sakė treneris.

Savo nuomonę apie persikėlimą iš „Jeep“ į ASG areną turėjo ir kauniečių atstovai.

Betsafe-LKL nuotr./Tomas Dimša
Betsafe-LKL nuotr./Tomas Dimša

„Leido ateiti mūsų keliems, gal trims, tūkstančiams sirgalių, – šyptelėjo Tomas Dimša, vedęs „Žalgirį“ į priekį 17 taškų pasirodymu. – Tuo ir skiriasi. Pas juos į salę negali ateiti niekas. Didelis skirtumas.“

„Labai džiugu už abiejų komandų sirgalius, – tęsė T.Dimša. – Tai neįtikėtinas reginys. Abiejų komandų sirgaliai palaikė savo komandas, o nuo to Lietuvos krepšiniui tik geriau ir smagiau. Smagu, kad sugrįžo į didelę areną, daug daugiau žmonių gali ateiti pažiūrėti tiek mūsų, tiek jų. Tikrai smagu.“

nuotr. LKL.lt/Giedrius Žibėnas ir Kazys Maksvytis
nuotr. LKL.lt/Giedrius Žibėnas ir Kazys Maksvytis

O štai K.Maksvytis svarstė, jog „Jeep“ arenoje, veikiausiai, būna garsiau.

„Tik nežinau, ar atitinka saugumo ir visus kitus reikalavimus“, – plačiai nusišypsojo „Žalgirio“ treneris.

K.Maksvytis su savo vyrais grįš į ASG areną jau šią savaitę – sekmadienį „Žalgirio“ laukia šalies čempionato išvykos rungtynės su tiesioginiais arenos šeimininkais „Wolves“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas