Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 25

Įsibėgėjęs rinktinėje, Mindaugas Kuzminskas neskuba priimti sprendimo dėl klubo: „Reikės palaukti“

Mindaugas Kuzminskas dėl kojos traumos praleido didžiąją pasirengimo čempionato dalį, bet dabar savo žaidimu rodo, kad yra pasirengęs Europos čempionatui.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / FIBA nuotr.

Pusmetis be varžybų, trauma pasirengimo metu netrukdo Mindaugui Kuzminskui laisvai jaustis aikštėje.

Karštą trečiadienio vakarą Sombathėjaus arenoje jis sumetė 14 taškų per 17,5 min. ir daug prisidėjo, kad Lietuvos rinktinė 88:78 palaužtų Vengriją sunkiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.

„Manau, kad mums reikėjo tokių sunkesnių rungtynių, vykusių iki pat pabaigos. Įtampa kitokia, – sakė M.Kuzminskas, iki tol vasarą žaidęs tik rungtynėse su Nyderlandais. – Žaisti tokias rungtynes su tokiais sirgaliais, kurie pastoviai tau į nugarą šneka visokias nesąmones – visa tai į naudą.“

Lietuva dusyk rengė pabėgimus rungtynių metu, bet atsiplėšti nepavyko ir krepšininkai tai jautė.

„Treneris akcentavo per minutės pertraukėlę: „Chebra, jau turėjome plius 10, bet paleidome“, – pasakojo M.Kuzminskas. – Kaip sako šabloniška frazė: dar neturime žudiko instinkto. Jei nuo 10 taškų persvaros nueitume iki 15 ar 20, pabaigtume ramiai rungtynes.“

Šįkart pabaiga nebuvo rami, prireikė svarbių Jono Valančiūno, taip pat ir M.Kuzminsko taškų, kuriuos jie įvertė nepaisydami varžovų pražangos.

„Su visa pagarba vengrams – turime daugiau geresnių, aukštesnio meistriškumo žaidėjų“, – pergalės priežastį įvardijo M.Kuzminskas.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Pergalė negraži, kreiva, bet tai pergalė“

J.Valančiūnas ir D.Sabonis pelnė po 17 taškų, pirmą kartą per aštuonias repeticijas žaidę taip ilgai – 30 ir 28,5 min. atitinkamai.

Su savo bokštais aikštėje lietuviai bandė dominuoti po krepšiais, nors vengrų spąstai trukdė.

„Treneriai mato, kaip juos išnaudoti pagal varžovus, – aukštaūgių duetą vertino M.Kuzminskas. – Akivaizdu, kad kai varžovų priekinė linija silpnesnė, jie veikia be priekaištų. Kuomet varžovų priekinė linija stipresnė, ji truputį labiau užsikemša. Bet tai trenerių manevrai, kaip juos naudoti.“

FIBA nuotr./Domantas Sabonis
FIBA nuotr./Domantas Sabonis

Jam pačiam tai buvo antrosios rungtynės po to, kai Rusijai užpuolus Ukrainą, su kitais lietuviais jis paliko šalį agresorę ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.

M.Kuzminskas teigė, kad su kiekviena diena jaučiasi geriau, nors „kojos dar sunkios“.

Europos čempionatą jis veikiausiai pasitiks kaip vienintelis Lietuvos rinktinės žaidėjas be sutarties kitam sezonui.

Krepšinio rinkoje stipriausi klubai jau baigė komplektacijos darbus, o 32 metų puolėjas jaučiasi praleidęs kelias progas.

Po rungtynių su Vengrija paklaustas apie pastarąjį gandą, jog jį vilioja Belgrado „Crvena zvezda“, M.Kuzminskas leido suprasti, kad keliauti į Serbiją neskuba:

„Manau, kad kai kuriuos pasiūlymus jau pražiopsojau. Galbūt norėjau per gerai, gal kažkur netenkino gyvenimo sąlygos – noriu vykti su visa šeima, nenoriu vykti bet kur. Dabar esu nusiteikęs laukti. Manau, kad daug realių vietų yra užsipildžiusios, tad reikės palaukti. Galbūt bus klubai, kurie kažkuriais žaidėjais nebus patenkinti, galbūt norės sustiprinti.

Pats telkiuosi tik į Europos čempionatą. Jei būčiau 25 metų, galbūt būtų kitaip, bet dabar esu labiau patyręs, tad tiesiog lauksiu.“

VIDEO: Domanto Sabonio balsas skamba vis garsiau: „Kuo daugiau kalbėsimės, tuo lengviau bus mums visiems“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas