Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 26

Iškalbingas E.Bendžiaus pareiškimas: „Visi kalba, kad tai antra ar trečia rinktinė – parodėme, kad mes pirmi“

Eimantas Bendžius pasitaisė marškinėlius prie baudų metimo linijos, kai jį tiesiai į krepšio stovą siuntė kieta lenkų gynyba. Susitvarkęs aprangą, rezultatyviausias rinktinės žaidėjas ramiai įrideno dvi baudas ir didino skirtumą 62:44. 22-asis numeris šaltakraujišku veidu taškė lenkų viltis nugalėti nukraujavusią Lietuvą pasaulio čempionato atrankoje. Laužydamas lanką priešais lenkų atsarginių suolą, jis priminė kaimynams, kad Lietuva yra krepšinio šalis. Ir tai – ne antra ar trečia Lietuvos rinktinė.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po Lietuvos pergalės prieš Lenkiją 75:55 buvo dvi lietuvių spaudos konferencijos dalys. Viena – oficiali, vyko anglų kalba. Antroji buvo skirta Lietuvos žiniasklaidai.

Paprašytas angliškai pakomentuoti Lietuvos pergalę, E.Bendžius buvo labai konkretus.

„Visi kalba, kad tai antra ar trečia rinktinė, bet parodėme, jog mes pirmi. Abejomis rungtynėmis visiems parodėme, jog mes stiprūs ir turime ambicijų“, – pareiškė E.Bendžius, į lenkų krepšį įmetęs 18 taškų per 18 minučių.

Rezultatyviausias pergalės kalvis neslėpė, kad šiai netradicinei rinktinei klijuotos „rezervinės“ ar „B komandos“ etiketės netrikdė komandos. Ji buvo labai motyvuota įrodyti, kad gali tinkamai atstovauti Lietuvai.

„Manęs tos kalbos neveikė. Visi ėjome, žaidėme ir norėjome įrodyti, kad dabar šita rinktinė turi žaisti, o ne kažkurie kiti žaidėjai“, – pridūrė E.Bendžius.

VIDEO: E.Bendžius: „Mes parodėme, kad esame pirma rinktinė“

Prabilęs lietuviškai, 27 metų 203 cm ūgio puolėjas suskubo padėkoti sirgaliams, Klaipėdoje kūrusiems puikią atmosferą.

Dainius Adomaitis ją pavadino „dopingu“.

„Padėka sirgaliams – nuostabi atmosfera. Manau, visi mėgavosi. Žaidėjai... Visi.

Norėjau padėkoti sirgaliams ir Klaipėdai, kurie susirinko labai gausiai ir tikėjo mumis. Jie davė tokį impulsą po pertraukos, kad kai sužaidėme kelias geras atkarpas ir lenkams reikėjo imti minutės pertraukėlę, sirgaliai to nepaleido, mes kartu su jais ėjome ir nuėjome.“

VIDEO: D.Adomaitis: „Ar nors vieną kamuolį lenkai atkovojo ant žemės?“

Ši Lietuvos rinktinė turėjo kaip niekad daug pajūrio akcentų. Joje žaidė bent keturi klaipėdiečiai ir du žaidėjai iš Šventosios.

„Su Klaipėda visada yra ryšys. Nebūtinai ar aš iš Klaipėdos, ar kiti krepšininkai. Klaipėda myli krepšinį ir čia renkasi gausiai“, – pridūrė E.Bendžius, pats gimęs Klaipėdoje.

Ryšys buvo ir su treneriu, kuris buvo iškvietęs E.Bendžių į nacionalinę komandą vasarą ir Europos čempionate.

Puolėjo teigimu, ta pažintis jam ir kitiems vasarą su D.Adomaičiu plušėjusiems rinktinės žaidėjams davė daug naudos.

Bet ar jis ir kiti krepšininkai tokiomis pergalėmis gali užsirezervuoti sau vietą galutiniame dvyliktuke 2019-ųjų pasaulio čempionate? E.Bendžius turėjo aiškų atsakymą: „Tai dar labai toli.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas