Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 17

Iškritus bokštui, o pirmai vietai slystant – G.Radzevičiaus raginimas: „Nėra kada verkti“

Gytis Radzevičius tempė Vilniaus „Ryto“ puolimo vežimą pirmadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje, bet galiausiai pergalę šventė aikštės šeimininkai. Nors pralaimėjimas galimai reiškia prarastą šansą pakovoti dėl pirmos vietos reguliariajame sezone, vienas svarbiausių vilniečių žaidėjų į ateitį žvelgia pozityviai – atkrintamosiose visų šansai bus vienodi.
Gytis Radzevičius
Gytis Radzevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ laimėjo prieš „Rytą“ 81:75 dramatiškoje kovoje.

„Galvoju, du kėlinius žaidėme tikrai neblogai, susikūrėme pranašumus, teisingai įsiverždavome, nusimesdavome kamuolį. Davėme gerą kovą. Trečiajame kėlinyje varžovai kiek suaktyvino gynybą, padėjo gintis kiečiau, o mes kiek išskydome, pradėjome žaisti po vieną. Fiziškumas ir atkovoti kamuoliai. Jie atkovojo 17 kamuolių po mūsų krepšiu. Tai tikrai per daug, žaidžiant prieš „Žalgirį“ jų aikštelėje“, – pažymėjo G.Radzevičius.

Nors į šias rungtynes „Žalgiris“ žengė po įtempto ir daugybės fizinių bei psichologinių jėgų pareikalavusio etapo Eurolygoje, „Ryto“ stovykloje tai pernelyg akcentuojama nebuvo.

„Ne. Tikrai neakcentavome. Nežiūrime į kitus, žiūrime į save. Reikia patiems gerai pasiruošti rungtynėms. Nekontroliuojame, ar jie emociškai išsitaškę, ar jiems viskas gerai, ar pabaliavoję. Nekreipiame į tai dėmesio, žiūrime savo daržo“, – dėstė G.Radzevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

17 taškų šiame mače pelnė Giedriaus Žibėno „Radzo“ vadintas puolėjas. Jis pataikė visus tris tritaškius ir prametė tik vieną dvitaškį iš keturių. Verta paminėti ir net aštuonis atkovotus kamuolius. Nors puolime buvo pastebimiausias, mačo pabaigoje G.Radzevičius metimų nesvaidė.

Ar nekilo minčių labiau imtis iniciatyvos?

Trečiajame kėlinyje varžovai kiek suaktyvino gynybą, padėjo gintis kiečiau, o mes kiek išskydome, pradėjome žaisti po vieną.

„Galbūt kyla minčių, bet yra komandiniai deriniai. Nepasiimsi kamuolio, nenutrauksi atakos ir nemesi per rankas. Pirmoje pusėje jų gynyba leido mane rasti kampuose, antroje jie susikoncentravo ties kitais dalykais ir neteko tiek mesti“, – teigė 27-erių puolėjas.

G.Radzevičiaus anksčiau minėti 17 atkovotų kamuolių puolime ir gausybė antrųjų šansų turi logišką paaiškinimą. Pagrindinis vidurio puolėjas Martynas Echodas iškrito iš rikiuotės dėl traumos, o jį pakeisti turintis kolumbietis Jaime Echenique dar nėra atvykęs į Lietuvą.

LKL nuotr./Martynas Echodas
LKL nuotr./Martynas Echodas

„Žinoma, Martynas mūsų vienas pagrindinių žmonių, pagrindinis didelis, – akcentavo G.Radzevičius. – Jo netekus, Evaldas lieka vienintelis centras, pridengia jį Gytis Masiulis su Justinu Gorhamu. Tas jaučiasi, bet nėra kada verkti. Traumos toks dalykas – kiekvienam bet kada gali nutikti.“

„Kažkiek asmeniškai, kažkiek komandiškai, – bandymus pridengti apytuštę penktą poziciją vardino G.Radzevičius. – Bandėme padėti. Nepasakyčiau, kad kažkam per daug dėmesio skyrėme, bet, jei jie turi pranašumus, stengėmės tą kompensuoti.“

Pastarąjį kartą „Žalgiris“ prieš „Rytą“ buvo laimėjęs 2022-ųjų sausio mėnesį. Tiesa, į šią seriją G.Radzevičius nebuvo linkęs žiūrėti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tai derbis. Nereikia papildomų motyvacijų. Pilna arena, ažiotažas didelis, nors ir paprastas reguliariojo sezono mačas, kur gal daug kažko nereiškia“, – akcentavo „Ryto“ puolėjas.

Dabar „Žalgiris“ LKL lentelėje turi jau dviem pergalėmis daugiau nei „Rytas“, tad pirmoji vieta slysta iš rankų vilniečiams.

„Būtume laimėję – būtume pirmi. Dabar skiria dvi pergalės. Nereikia labai toli žiūrėti. Reikia ateiti į kiekvienas rungtynes ir gerai pasiruošti atkrintamosioms. Ten – kita istorija. Nesvarbu, pirmas būsi ar aštuntas, visų šansai lygūs“, – akcentavo G.Radzevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas