Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanai kritiškai įvertino R.Jokubaičio etapą Barselonoje: „Nepateisino lūkesčių“

Rokas Jokubaitis šią vasarą užbaigė trejų metų etapą „Barcelona“ ekipoje. 23-ejų įžaidėjas paliko saulėtąją Kataloniją ir nors buvo informacijos apie jo sugrįžimą į Kauno „Žalgirį“, mažeikiškis pasirinko kitą pajėgią Eurolygos komandą – Tel Avivo „Maccabi“.

Į „Barca“ R.Jokubaitis atvyko, kaip didžiulis talentas ir ažiotažas aplink jį buvo nemažas, tačiau bėgant metams kalbos apie spartų Roko tobulėjimą vis tilo, minutės mažėjo ir galiausiai vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų sunkiai rado vietą „Barcelona“ rotacijoje paskutiniame savo sezone.

Kaip vertinti Roko etapą Katalonijoje? Ispanijos portalas „Sport 45“ apibendrino trejus lietuvio metus „Barcelona“ ekipoje ir žurnalistas Nilas Jaimejuanas buvo ganėtinai kategoriškas.

ZUMAPRESS.com nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS.com nuotr./Rokas Jokubaitis

„R.Jokubaitis nepateisino lūkesčių per tris sezonus. Realybė tokia, kad „Barcelona“ vadovybė iš Roko tikėjosi daugiau, kai 2021 metų vasarą su juo pasirašė sutartį. „Žalgirio“ komandoje Jokubaitis tapo vienu perspektyviausių Eurolygos perliukų“, – rašo N.Jaimejuanas.

„Lietuvis pirmą sezoną Barselonoje aikštelėje atrodė, kaip daug žadantis krepšininkas ir laimėjo Eurolygos „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą. Rokas pasižymėjo geromis manieromis įžaidžiant kamuolį, kurios buvo matomos ir „Žalgiryje“, tačiau po pirmojo sezono jo progresas sustojo.

Mažeikiuose gimęs žaidėjas per kitus du sezonus nesugebėjo toliau tobulėti kaip žaidėjas – tai pagrindinė priežastis, kodėl „Barca“ nusprendė atsisakyti jo paslaugų“, – tęsė žurnalistas.

Žiūrint į skaičius Eurolygoje, pirmasis R.Jokubaičio sezonas ir liko geriausiu. 2020-2021 m. Senojo žemyno pirmenybėse jis per 17 minučių fiksavo 7,1 taško, 1,6 atkovoto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 7,4 naudingumo balo statistiką.

Vėliau skaičiai pamažu traukėsi. Lietuvis antrajame sezone Eurolygoje žaidė kiek po mažiau nei 15 minučių, trečiajame – po 15,5. Sumažėjo ir taškų (5,3 tšk.), ir naudingumo balų (2022-2023 m. – 6,7 naud., 2023-2023 m. – 5,5 naud.) vidurkiai.

Vida Press nuotr./Rokas Jokubaitis
Vida Press nuotr./Rokas Jokubaitis

„Bet kokiu atveju, jo, kaip įžaidėjo, augimo stoka padiktavo nuosprendį Jokubaičiui, – teigia „Sport 45“ žurnalistas. – Krepšininkas neturėjo jokio svorio Rogerio Grimau rotacijoje, ypač po Ricky Rubio atvykimo.

Jokubaitis, kuris niekada nebuvo žinomas, kaip puikus kūrėjas po driblingo, taip pat nesugebėjo rasti stabilumo kalbant apie savo metimą, todėl nenuostabu, kad kai kuriose situacijose gynyba prieš jį nebuvo aktyvi. Jis yra per daug į kairę pusę orientuotas ir lengvai nuspėjamas žaidėjas, nors lietuvio žaidimo organizavimas yra aukščiausios klasės. Būdamas 23-ejų, jis vis dar gali pasiūlyti daug ir pamatysime, kaip jis pagerins savo silpnąsias vietas ateityje.“

Visgi N.Jaimejuanas pabrėžia, kad R.Jokubaitis Barselonoje turėjo ir ryškių momentų bei vienareikšmiškai jo etapo vertinti nesiruošia.

„Būtų nesąžininga vadinti R.Jokubaičio laiką Barselonoje nesėkmingu. Rokas turėjo nuostabių akimirkų, kai sugebėjo pademonstruoti savo didžiulį talentą. Pavyzdžiui, 22 taškai 2021 m. spalį prieš Bilbao „Surne“, 16 taškų prieš Stambulo „Anadolu Efes“ 2022 m. sausį arba puikus pasirodymas 2022 m. Karaliaus taurėje (12 tšk., 14 naud., 17 min.). Visgi tai liko tik talento blyksniais“, – užbaigė žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus