Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 13

Ispanijos spauda: klaidžiojantis „Žalgiris“ ir baskų Mamba

Ispanijos žiniasklaida po „Barcelona“ krepšininkų pergalės Eurolygoje prieš Kauno „Žalgirį“ 91:73 kalbėjo apie į rungtynes „pavėlavusią“ Lietuvos komandą, permainingą dvikovos eigą ir atrastą naują katalonų lyderį.

„Marca“ apžvalgininkas Nacho Duque savo straipsnį pradėjo nuo komplimentų Barselonos ekipai, kuri 2024 metais dar nepatyrė pralaimėjimo.

„Komanda pasiekė dugną, kai pralaimėjo Malagos „Unicaja“ ir „Monaco“, tačiau sugrįžimo efektas tęsiasi“, – paskelbė apžvalgininkas.

„Penkta pergalė iš eilės kelia komandą į 2 vietą Eurolygoje“, – džiaugėsi Alexas Biescasas iš AS.

„Ši pergalė įrodė, kad blogas etapas jau liko praeityje“, – neatsiliko Jesusas Perezas Ramosas iš „El Mundo Deportivo“.

Visi apžvalgininkai akcentavo puikią katalonų rungtynių pradžią ir po to sekusį kauniečių sugrįžimą.

„Rungtynės prasidėjo triuškinančiu 13:0, kuomet „Žalgiris“ nespėjo net suprasti, kur pateko. Varžovai prametė 6 metimus ir 3 kartus prarado kamuolį, o katalonai tuo metu skrajojo. Skirtumas antrojo kėlinio pradžioje buvo išaugęs iki 16 taškų (28:12), bet kauniečiai sugebėjo jį sunaikinti, – rašė „Marca“. – Šeimininkus ištiko pirmas užsiblokavimas, jie negalėjo pataikyti 5 minutes, o lietuviai dėl tritaškių ir puolime atkovotų kamuolių (10 iki didžiosios pertraukos) spurtavo 20:2 ir išsiveržė į priekį (30:32). Maža to, Janas Vesely gavo 3 pražangą, o Nikola Kaliničius – abejotiną nesportinę pražangą.“

„Dominuojanti pradžia akivaizdžiai buvo „Barcelona“ gero darbo pasekmė, tačiau padėjo ir svečių pasimetimas. Blogi perdavimai, blogas metimų pasirinkimas ir gera katalonų gynyba leido šeimininkams viešpatauti. „Žalgiriui“ reikėjo beveik 5 min., kad pelnytų pirmuosius taškus, – rašė AS. – Dar pirmajame kėlinyje padėtis stabilizavosi, „Barcelona“ gynyba suprastėjo, o varžovai ėmė naudotis puolime atkovotais kamuoliais. Antrajame kėlinyje viskas sugriuvo. Mažai gynybos, nieko puolime ir „Žalgiris“ išsiveržė į priekį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas