Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbią dvikovą Europoje pasitinkantis G.Žibėnas pagarsino pokalbį su M.Balčiūnu

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ pasitinka pirmąsias namų rungtynes FIBA Čempionų lygoje. Dėl itin reikalingos pergalės vilniečiai kovos prieš kaimynus iš Lenkijos – Vroclavo „Šlask“.

Lietuvos čempionai kelią taurptautinėje arenoje pradėjo nesėkme – išvykoje 67:77 turėjo pripažinti Emilijos Redžo „Pallacanestro“ komandos pranašumą.

Burtų ceremonija lėmė, kad „Rytas“ žais F grupėje kartu su Sombathėjaus „Falco“ (Vengrija), Vroclavo „Šlask“ (Lenkija) ir Emilijos Redžo (Italija) klubais.

Dieną prieš rungtynes su žurnalistais bendravęs sostinės ekipos vyr. treneris Giedrius Žibėnas akcentavo priešininkų gynėjų liniją bei Lietuvoje žaidusio aukštaūgio gynybą baudos aikštelėje.

„Atvyksta į gynėjus orientuota komanda, kurioje išsiskiria Isaiah Whiteheadas ir Jeremy Senglinas, – varžovų stiprybes vardijo G.Žibėnas. – Taip pat jie turi labai išreikštą aukštaūgių liniją, kurios priešakyje yra Reggie Lynchas, kuris yra labai geras baudos aikštelės saugotojas. Turėsime būti protingi puolime, atakuodami jų didelį žmogų bei agresyvūs gynyboje prieš jų gynėjus.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

Paklaustas, ar vilniečiai gali pasisemti pamokų iš pirmojo Lenkijos klubo pralaimėjimo, treneris pabrėžė varžovų stiprybes, kurioms ketina skirti daugiausia dėmesio.

„Galime atkreipti dėmesį į tai, kad Sombathėjaus „Falco“ kontroliavo rungtynes, tačiau Lenkijos klubas yra tokia komanda, kuri per kelias minutes gali sugrįžti į žaidimą. Jie turi talentingą gynėjų liniją ir gali bausti už klaidas. Turėsime būti agresyvūs visų rungtynių metu ir neklysti gynyboje“, – kalbėjo strategas.

Vilniečių strategas išskyrė FIBA Čempionų lygos specifiką ir akcentavo kiekvienų rungtynių svarbą.

„Šiuo metu esame paskutinėje vietoje ir negalime žiūrėti į jokias komandas kaip į autsaideres, – sakė treneris. – Nesvarbu, kas atvyksta – turime būti maksimaliai susikaupę ir tai galioja ne tik mums, bet ir mūsų fanams. Nesvarbu, prieš ką žaidžiame, svarbu, ką palaikome. Šiandien dar patikrinau rytojaus renginius Vilniuje ir nieko įdomaus neradau. Tad, pirmyn, vilniečiai! Šios rungtynės mums yra tris kartus svarbesnės nei paskutinės, vykusios pilnoje arenoje. Tai yra Čempionų lyga ir priešininkai mus baus, jei neatsiduosime maksimaliai gynyboje.

Keliam tikslą laimėti bent vienu tašku. Norime laimėti rungtynes ir gerinti pozicijas turnyrinėje lentelėje. Tai nėra tas turnyrą, kur galime švaistyti taškus. Žinoma, jaučiame spaudimą, tad norime didelio palaikymo ir iš arenos.“

„Rytas“ šiuo metu fiksuoja trijų pergalių iš eilės seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), o treneris G. Žibėnas iš komandos tikisi pastovumo ir maksimalios motyvacijos artėjančiose rungtynėse.

„Žinote, krepšinis yra toks sportas, kad vienos rungtynės yra geresnės ir galbūt kažkas nori atsipalaiduoti, tačiau mes to sau leisti negalime, – apie motyvaciją kalbėjo G.Žibėnas. – Pasikartosiu, kad geriausios komandos yra tos, kurios reaguoja po pergalių. Norime būti stabilūs, gerinti savo žaidimą, kaip ir kiekviena komanda.“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ asistentai Nedas Pacevičius ir Marius Leonavičius interviu metu teigė, kad tik sulaukę skambučio iš naujai paskirto Lietuvos rinktinės trenerio Rimo Kurtinaičio, nedelsdami prisijungtų prie trenerių štabo.

Tuo tarpu G.Žibėnas nuo konkretaus atsakymo susilaikė.

„Ne, nepaskambino. Kalbėjau su Mindaugu Balčiūnu ir jam pasakiau, kad grąžinai skolą Rimui Kurtinaičiui, tad bus laiko ir man grąžinti (juokiasi). Dėl prisijungimo, mąstyčiau, tačiau šiuo metu prioritetas yra „Ryto“ komandai“, – pokalbį baigė strategas.

Rungtynės tarp vietos Vilniaus ,,Ryto“ ir Vroclavo „Šlask“ vyks trečiadienį, 19:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant