Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

J.Vainausko pasiutpolkė Latvijoje – pakeitė 6 žmones ir vėl dairosi darbo Lietuvoje

Vos prieš porą mėnesių Latvijoje įsidarbinęs Jonas Vainauskas baigė savo projektus kaimyninėje šalyje. 15min žiniomis, 38-erių lietuvis išsiskyrė su Liepojos klubu ir ieškosi darbo Lietuvoje.
Jonas Vainauskas
Jonas Vainauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min šaltinių teigimu, J.Vainauskas jau kalbėjo apie galimą pagalbą su Klaipėdos „Neptūnu“ ir kitomis LKL komandomis, tačiau stipriausiems šalies klubams jo paslaugų neprireikė.

15min žiniomis, Liepojos klubo vadovai buvo patenkinti J.Vainausko darbu. Už panašią kainą jis rado efektyvesnius žaidėjus. Tačiau kadangi klubas šiemet nebepuoselėja ambicingų tikslų ir nusprendė sezono pabaigoje duoti pasireikšti jaunimui, „Liepaja“ padėkojo lietuviui už darbus ir pasuko skirtingais keliais.

J.Vainausko pasirodymas Latvijoje buvo trumpas, bet efektingas.

Sausio 10-ąją Liepojos klubo sporto direktoriumi tapęs J.Vainauskas kaip viesulas įsiveržė į Latvijos krepšinį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Vainauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Vainauskas

Jis iš viso pakeitė net šešis Liepojoje dirbusius žaidėjus bei trenerį ir visai kaip pernai Panevėžio „Lietkabelyje“, į Latvijos klubą užvežė serbų brigadą.

Latvį vyr. trenerį Kristapą Zeidą jis pakeitė serbu Branislavu Vicentičiumi.

Prieš pat oficialų J.Vainausko pristatymą, Liepojos klubas į Panevėžio „Lietkabelį“ išleido savo lyderį Rihardą Kuksiką. Kai lietuvis pasiraitojo rankoves, „Liepaja“ stovyklą paliko dar du amerikiečiai ir trys latviai, o jų vietą užėmė net trys serbai ir lietuvis.

Vienas jų – Stefanas Sinovecas, pernai J.Vainausko buvo pakviestas į Panevėžio „Lietkabelį“. Kitas – Alytaus „Dzūkijoje“ sezono pradžioje vid. 5,9 taško rinkęs 212 cm ūgio centras Radoslavas Pekovičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stefanas Sinovecas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stefanas Sinovecas

Liepojos klubą papildęs lietuvis – 20-metis Tomas Butrimas, sezoną pradėjo Šilutėje, kur gavo pasireikšti vid. po 6 minutes.

Tačiau nuo J.Vainausko atvykimo į klubą, po permainų „Liepaja“ pralaimėjo visus šešis susitikimus iš eilės vid. 20,6 taško skirtumu. Šiuo metu bendrame Latvijos ir Estijos čempionate Liepojos krepšininkai su 4 pergalėmis ir 19 nesėkmių užima priešpaskutinę vietą.

Iš visos šios į Liepoją atvežtos J.Vainausko kompanijos komandoje liko tik įžaidėjas Edis Sinadinovičius. Vasario pabaigoje „Liepaja“ atsisveikino su kitais trimis lietuvio pirkiniais. S.Sinovecas Liepojoje rinko vid. 18,3, R.Pekovičius – 14,7, T.Butrimas – 6,5 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas