Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

J.Vainausko siūlymas NKL lygai – naikinti legionierius: „Man patinka italų pavyzdys“

Po pertraukos į Lietuvos krepšinį sugrįžęs Jonas Vainauskas siūlo imtis kardinalių permainų antrajame pagal pajėgumą šalies divizione.
Jonas Vainauskas Palangos „Olimpo“ rungtynėse
Jonas Vainauskas Palangos „Olimpo“ rungtynėse / Elvio Žaldario/Palangos „Olimpo“ nuotr.

Palangos „Kuršių“ ekipą perėmęs buvęs vienas Vilniaus „Lietuvos ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ ar Mažeikių „M Basket“ vadovų ragina visiškai atsisakyti legionierių Nacionalinėje krepšinio lygoje („7bet-NKL“).

„Jau esu suformulavęs pasiūlymą, kad NKL lygoje legionierių neliktų“, – naujojo Palangos klubo „Olimpas“ tinklalaidėje atskleidė J.Vainauskas.

„7bet-NKL“ legionierių klausimas nuo 34:50:

VIDEO: LKL'o verti NKL žaidėjai, keistinos krepšinio taisyklės ir kritika Eurolygos Final4 formatui

„Man labai patinka italų pavyzdys, – tęsė „Olimpo“ prezidentas. – Italų „Serie B“ lygoje legionierių nėra. Kad į aukščiausią lygą visada būtų ateinančių vietinių žaidėjų, viena iš lygų yra skirta tik nacionalinių žaidėjų tobulėjimui. RKL mes to neišgautume, nes komandos – labai skirtingos. Dažniausiai – mažesni miestai, mažesnio biudžeto klubai. Aš manau, kad gerai dirbant, tą galima pasiekti NKL lygoje.“

Elvio Žaldario/Palangos „Olimpo“ nuotr./Jonas Vainauskas
Elvio Žaldario/Palangos „Olimpo“ nuotr./Jonas Vainauskas

Šiuo metu antrajame pagal pajėgumą šalies krepšinio divizione galioja 3 legionierių limitas. Tiesa, Palangos „Olimpas“ versis tik lietuviais.

„Čia, Palangoje, mes turime tik iš lietuvių sudarytą komandą ir šios taisyklės aš siekiu asmeniniu pavyzdžiu“, – pabrėžė J.Vainauskas.

„Lietuvoje mes turime didžiulį trūkumą vietinių žaidėjų, – tęsė į šalies krepšinį sugrįžęs vadybininkas. – Kiekviena komanda būtų priversta turėti 10–12 vietinių krepšininkų. Kartais, neturint didesnio biudžeto, tai būtų sporto mokyklos auklėtiniai. Jie tikrai gautų šansą, kurio dabar neturi, nes jų vietas užima legionieriai.

Suprantu mintį įsigyti legionierių į tą poziciją, kurioje nėra vietos krepšininkų, bet pirkti dėl to, kad legionierius pigesnis? Gal tada geriau bando mūsų sporto mokyklų auklėtinius.“

Artėjančiame sezone naujosios Palangos ekipos vyr. treneriu bus latvis Sandis Buškevicas. Jam asistuos ir Renaldas Seibutis, buvęs garsus šalies krepšininkas bei „Kuršių“ įkūrėjas.

Sveikatos specialisto pareigas Palangos klube užims ir legendinis 77-erių Juozas Petkevičius, atsisveikinęs su Vilniaus „Wolves“.

„Olimpas“ debiutiniame sezone varžysis ne tik „7bet-NKL“ pirmenybėse, bet ir Karaliaus Mindaugo taurėje, kurioje bus vienintelis klubas iš antrojo šalies diviziono. Palangos ekipa į KMT pateko vardiniu kvietimu.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas