Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 02

J.Zdovcas nepatenkintas žalgiriečiais: „Jei norime laimėti Eurolygoje – tokio žaidimo negana“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 2022-uosius pradėjo pergale Kėdainiuose rezultatu 77:69, tačiau vyriausiasis klubo strategas Jure Zdovcas nerimauja dėl savo krepšininkų demonstruojamo žaidimo. Slovėną neramina ir ilga pauzė be rungtynių Eurolygoje, kuri kauniečius stipriai išmušė iš žaidybinio ritmo.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Negalėjome perlaužti rungtynių. Laukiu, kada mano žaidėjai man leis kiek atsikvėpti. Ir vėl dvikovą pradėjome ne taip, kaip norėtume. Žaidėme per minkštai, varžovai pagavo ritmą, o dėl to, kad viskas sekėsi puolime, per daug atsipalaidavome gynyboje ir praleidome per daug taškų. Naudojau 11-os žmonių rotaciją, nes Joshas (Nebo – aut. past.) iškrito. Dar kartą pasikartosiu – jei norime laimėti Eurolygoje, laimėti ne tik namuose, bet ir išvykoje – tokio žaidimo yra negana“, – dvikovą reziumavo slovėnas.

Tiesa, kauniečių aukštaūgis J.Nebo atvyko į Kėdainius ir kartu su komanda ruošėsi rungtynėms, tačiau apšilimo pablogėjo amerikiečio savijauta ir centras aikštėje nepasirodė. Treneris nenorėjo detalizuoti savo auklėtinio situacijos.

„Aš nenoriu sakyti jokių išankstinių diagnozių, palaukime oficialaus pranešimo. Joshas tiesiog pasijuto nekaip, todėl nusprendėme, kad jis nežais.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Per Eurolygos komandas toliau siaučiantis koronavirusas pakoregavo jau dvejų „Žalgirio“ rungtynių prieš Milano „Olimpia“ ir Atėnų „Panathinaikos“ datas, o ant plauko kabo ir kitos savaitės mačas prieš Pirėjo „Olympiakos“. Pasak stratego, tai stipriai paveikė žaidėjus tiek psichologiškai, tiek ir fiziškai.

„Jautėme, kad po rungtynių Kazanėje, kuomet sužaidėme labai geras 30 minučių, stipriai paaugome ir labai laukėme dvikovos su „Olimpia“ namuose. Turėjau gerą jausmą dėl rungtynių. Tačiau tuomet buvome pristabdyti, atėjo Kalėdos ir tu negali treniruotis. Dėl kelionės į Atėnus praradome 2–3 dienas treniruočių, tuomet Naujieji metai – viskas tikrai nėra paprasta.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Šiose rungtynėse po ilgesnės nei dviejų mėnesių pertraukos ant parketo sugrįžo Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas rungtyniavo beveik 8 minutes, per kurias pasižymėti nespėjo, tačiau sugriebė 3 kamuolius.

„Jis yra labai patyręs krepšininkas. Prieš rungtynes nusprendėme, kad Paulių šiek tiek naudosime ketvirtoje ir penktoje pozicijose. Jam dar trūksta pasitikėjimo dėl praleistų rungtynių, bet jis mums yra labai svarbus. Paulius yra mūsų kapitonas, prižiūrintis komandos būseną rūbinėje ir ant atsarginių suolelio.“

VIDEO: J.Zdovcas: „Laukiu, kol žaidėjai man atneš lengvesnių rungtynių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas