Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jautri M.Kuzminsko žinutė: „Nėra stebuklingų receptų, per naktį sutvarkančių visas problemas“

Praėjus savaitei po pralaimėtų finalo rungtynių olimpinių žaidynių atrankoje Puerto Rike, nacionalinės rinktinės vyriausias žaidėjas Mindaugas Kuzminskas pasidalino jautria žinute socialiniame tinkle „Instagram“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrą kartą iš eilės liko be olimpinių žaidynių, nors iki tol po nepriklausomybės atkūrimo pagrindiniame sporto renginyje dalyvavo septyniskart paeiliui.

Kazio Maksvyčio vyrai olimpinėje atrankoje Chuane neperlipo paskutinio laiptelio, kai finale kelią pastojo itin kovingai nusiteikusi turnyro šeimininkė Puerto Riko komanda.

Susvilus dar vienai olimpinei svajonei, apie niūrą Lietuvos krepšinio situaciją ėmė diskutuoti visi – nuo sirgalių iki šalies krepšinio legendų.

Aistras socialiniame tinkle „Instagram“ gesinti ėmė vyriausias šios rinktinės žaidėjas, laikinojo kapitono pareigas ėjęs Mindaugas Kuzminskas, kuris šiandien oficialiai pratęsė sutartį su Atėnų AEK klubu.

„Karštos širdys, šalti protai, – rašė 34-erių M.Kuzminskas. – Turbūt pirmųjų labiausiai pritrūko tam, kad būtume Olimpinėse žaidynėse, o antrųjų trūksta mums visiems dabar.

Rezultatas netenkina nė vieno, o ypatingai mūsų, nes galėjome ir turėjome jį pasiekti, juolab kad tai daugeliui mūsų buvo paskutinė galimybė dalyvauti ir kažką laimėti Olimpiadoje. Ne tam susirinkom, ne tam treniravomės, kad žiūrėtume į švenčiantį varžovą. Ir dabar tikrai nėra stebuklingų receptų, kurie per naktį sutvarkytų visas problemas jau nuo ryt. Todėl tik būdami vieningi ir racionalūs turime dirbti viena kryptimi, kad krepšinio pergalės sugrįžtų ten, kur ir turi būti – į Lietuvą.
Ačiū visiems buvusiems kartu Puerto Rike, ačiū palaikiusiems iš Lietuvos ir kitų Pasaulio kampelių... Skaudu, liūdna, bet viskas turi būti ir bus gerai!“

M.Kuzminskas – vienas iš trijų Puerto Rike žaidusių Lietuvos krepšininkų, turinčių olimpinių žaidynių patirties. Jis kartu su Mariumi Grigoniu ir Domantu Saboniu varžėsi 2016-ųjų metų žaidynėse Rio de Žaneire.

Per karjerą nacionalinėje rinktinėje M.Kuzminskas dukart iškovojo Europos pirmenybių sidabrą - 2013 ir 2015 metais.

VIDEO: PIKENROLAS: Lietuvos krepšinio krizės priežastys ir Kazio Maksvyčio įpėdinio paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito