Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

Lietuvos rinktinės rezervas dar kartą tritaškiais užpylė Jordaniją

Dariaus Songailos treniruojama Lietuvos rezervinė komanda pirmadienio vakarą iškovojo dar vieną nesunkią pergalę, 101:75 Alytuje sutriuškinusi FIBA pasaulio krepšinio čempionatui besiruošiančią Jordaniją.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / LKF nuotr.

Intriga kvepėjo tik pirmajame kėlinyje, kurį svečiai pralaimėjo vos dviejų taškų pranašumu. Visgi po pertraukėlės šeimininkai tvirtai perėmė iniciatyvą ir stipriai nurūko į priekį.

100-ąjį tašką šeimininkams pelnė Jonas Paukštė. Taškais pasižymėjo visi vienuolika ant parketo pasirodžiusių žaidėjų.

Svariausiai taškais prie laimėjimo šįkart prisidėjo tritaškiais oponentų krepšį suvarpiusi trijulė – Laurynas Beliauskas (20 tšk., 5/7 trit.), Deividas Sirvydis (16 tšk., 4/7 trit.) ir Danielius Lavrinovičius (13 tšk., 3/6 trit.).

Matas Jogėla pridėjo 12 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus, Einaras Tubutis buvo arti dvigubo dublio – 8 taškai ir 11 atkovotų kamuolių.

Universaliai rungtyniavęs Dovydas Giedraitis užfiksavo unikalią statistikos eilutę – 3 taškai, 3 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 3 perimti kamuoliai ir 3 klaidos.

Priminsime, kad nesunkias pergales prieš Jordaniją rezervinė lietuvių komanda iškovojo ir keliomis dienomis anksčiau – iš pradžių už uždarų durų sutriuškino azijiečius 107:67, o praėjusį šeštadienį taip pat Alytuje laimėjo 93:75.

Kitas Lietuvos vyrų rinktinės mačas – šeštadienį (liepos 29 d.). Kazio Maksvyčio treniruojami lietuviai Panevėžyje išmėgins jėgas su Ukrainos krepšininkais.

Lietuva: Laurynas Beliauskas 20, Deividas Sirvydis 16, Danielius Lavrinovičius 13, Matas Jogėla 12, Oskaras Pleikys 10, Einaras Tubutis 8, Jonas Paukštė ir Ignas Sargiūnas po 7.

Jordanija: Fadi Ibrahimas 24, Ahmetas Duverioglu 23, Sami Bzai 7, Ahmadas Hammouri 6.


Priminsime, kad rezervinei Lietuvos komandai priklauso Augustas Marčiulionis, Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis, Laurynas Beliauskas, Danielius Lavrinovičius, Einaras Tubutis, Ignas Sargiūnas Oskaras Pleikys, Matas Jogėla, Modestas Paulauskas, Tautvydas Baltrušaitis, Jonas Paukštė, Gytis Nemeikša, Gabrielius Maldūnas, Tadas Budrys, Šarūnas Valunta ir Mantas Litvinas.

D.Songailos teigimu, iš šio kolektyvo 2-3 krepšininkai gaus progą savo vertę įrodyti ir pagrindinės Lietuvos rinktinės treneriams.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. Lietuva – Jordanija

40 min. Formalumai baigti. Lengva pergalė.

39 min. 100 taškų ribą dėjimu peržengia Jonas Paukštė.

38 min. Lauryno Beliausko dar vienas tritaškis.

37 min. Matas Jogėla atlieka ir trečią galingą dėjimą rungtynėse.

34 min. Matas Jogėla įspūdingai kyla į viršų ir krauna iš viršaus. Lietuviai tiesiog smaginasi.

32 min. Jonas Paukštė irgi gauna minučių. Pirmuosius taškus Lietuvos rinktinės milžinas renka nuo baudų metimo linijos. 78:55.

III kėlinys. Lietuva – Jordanija 76:52.

28 min. Ir dar vieną tritaškį pataiko Danielius – 71:47.

27 min. Danielius Lavrinovičius įleidžia tritaškį – 68:45.

26 min. Darius Songaila drąsiai keičia krepšininkus, suteikdamas šansą visiems savo komandos nariams. Svarbiausias klausimas šiame mače jau atsakytas.

25 min. Lietuviai kiek numeta tempą, bet Jordanijos komanda nepajėgi kažką pakeisti iš esmės. 65:45.

24 min. Laurynas Beliauskas ir toliau tolimomis salvėmis generuoja taškus. Trečias jo tritaškis – 65:42.

II kėlinys. Lietuva – Jordanija 56:34.

18 min. Danielius Lavrinovičius „stoguoja“ varžovo metimą ir bene įspūdingiausią rungtynių epizodą.

17 min. Aštuntas lietuvių tritaškis – šį kartą prabyla Ignas Sargiūnas. 56:30.

15 min. Jordanijos komanda subyra. Lietuviai pradeda daužyti varžovus ir staigiai susirenka didžiulį pranašumą – 46:26. Panašu, jog baigtas kriukis.

14 min. Deividas Sirvydis pataiko iš toli du puikius tritaškius – 39:26. Keturi tritaškiai snaiperio sąskaitoje.

12 min. Ant suolo sėdus Jordanijos rinktinės lyderiui Ahmetui Duverioglu svečių padėtis kaipmat komplikuojasi. Laurynas Bieliauskas šveičia pora tritaškių ir lietuviai vėl atitrūksta.

I kėlinys. Lietuva – Jordanija 23:21.

10 min. Svečiai nepasiduoda. Jordanija naudojasi stabtelėjusių šeimininkų klaidomis ir lygina rezultatą – 21:21. Ignas Sargiūnas kėlinį užbaigia taikliu metimu.

8 min. Darius Songaila minutės pertraukėlės metu ragina savo vyrus nemažinti tempo. Jordanija laikosi, bet Deividas Sirvydis vėl švysteli tritaškį – 21:15.

6 min. Sėkmingas Augusto Marčiulionio reidas – 16:8.

4 min. Lietuviai iš karto stveria jautį už ragų. Danielius Lavrinovičius pelno pirmuosius penkis lietuvių taškus, o po to lyderio estafetė perima Deividas Sirvydis. Šeimininkai iš karto trukteli į priekį – 14:6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas