Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 08

Jonas Kazlauskas: „Deja, ne visi žaidėjai lygiaverčiai“

Europos čempionatui besiruošianti Lietuvos krepšinio rinktinė iškovojo trečiąją pergalę. Po dviejų pergalių prieš australus šį kartą lietuviai 78:71 palaužė atkaklų Suomijos pasipriešinimą. Rinktinės treneris Jonas Kazlauskas po pergalės kalbėjo apie eksperimentus gynėjų grandyje ir likusius klaustukus.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pradėjome labai gražiai, daugiau įprasta sudėtimi. Tikslas buvo pasižiūrėti, kas yra kas, ypač, kai ilgesnį laiką dirbame. Tie keitimai buvo ne kiek reikalingi komandai, o tiesiog visokie įvairiausi bandymai variantų ir žaidėjų. Be abejo, tai atėmė tą gražų vaizdelį, įnešė padrikumo. Aišku, to nesiekėme specialiai, bet ne visi žaidėjai, deja, lygiaverčiai, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Kazlauslas. 

– Buvo ir gražių momentų. Su ta sudėtimi, kuria žaidėme, laimėjome, esame patenkinti. Manau, kad suomiai yra geras stiprus varžovus, taikantis daug įvairių gynybos variantų. Padarėme per daug klaidų. Kažkur leidome išmesti pakankamai daug laisvų metimų ir nekontroliavome greičio."

Įsivaizduoju, kad kai ateis Europos čempionatas, pagrindiniai žaidėjai žais didelį laiką. Mane domina ne kaip žais tas, kuris gauna daug laiko, o kaip pakylantis nuo suolo. 

Rungtynės parodė, kad starto penketo gynėjų grandis labai lenkia potencialius dublerius?

– Ką turime, tą turime.

– Dažnai bandėte varijuoti gynėjais – tai bandėte Juškevičių su Runkausku, tai Janavičių su Juškevičiumi.

– Norėjome pasižiūrėti, kas jie yra, pabandyti vieną su kitu. Įsivaizduoju, kad kai ateis Europos čempionatas, pagrindiniai žaidėjai žais didelį laiką. Mane domina ne kaip žais tas, kuris gauna daug laiko, o kaip pakylantis nuo suolo. Pagrindinis akcentas bus pagrindiniams žaidėjams. Taip ir varijavome.

– Kuris duetas paliko geriausią įspūdį?

– Dar vienos rungtynės bus panašios, o tada pradėsime žaisti pagrindiniais žaidėjais.

– Kurioje grandyje – gynėjų ar aukštaūgių, turite daugiau klaustukų?

– Negaliu paskayti, kad man yra daug klaustukų ar buvo. Jei pakviečiau žaidėją į rinktinę, turiu jam duoti šansą, išbandyti ir priimti sprendimą. Rankos atviros visiems. Jie gali pakeisti mano nusistatymą. Nemanau, kad kažkuris buvo nuskriaustas. Gal M.Kuzminskas gavo neduag žaisti, bet jis man yra aiškus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas